Voorbeschouwingen Hoofdklassewedstrijden dames zondag 7 november

Klein Zwitserland-Pinoké
Voor Klein Zwitserland is het nu echt twee voor twaalf. Er moet in dit duel met mede degradatiekandidaat Pinoké drie punten worden gehaald anders wordt het een wel heel lastig verhaal. Pinoké behaalde afgelopen zondag tegen Oranje Zwart de eerste overwinning van het seizoen en wil de stijgende lijn graag doortrekken.

Amsterdam –Den Bosch
Amsterdam lijkt de smaak te pakken te hebben. Na een matige competitiestart werden de laatste drie competitiewedstrijden gewonnen. Vorige week werd HGC nog met ruime cijfers verslagen. In Wassenaar werd het maar liefst 1-7. Voor Den Bosch is dit na SCHC de tweede kraker in twee weken tijd. Tegen Stichtse werd er gelijkgespeeld, maar Den Bosch zal in deze wedstrijd absoluut geen punten willen laten liggen. Het wil de koppositie namelijk niet uit het zicht zien verdwijnen.

Kampong-HGC
Kampong won de laatste twee wedstrijden tegen Pinoké en Klein Zwitserland en heeft dus weer wat lucht. Als ook tegen hekkensluiter HGC de volle buit wordt gehaald heeft het team van coach Derk Marijnen zelfs weer aansluiting bij de bovenste plaatsen. HGC wacht nog altijd op de eerste overwinning van het seizoen, maar als we de speelsters mogen geloven gaat daar snel verandering in komen. Wellicht komende zondag in Utrecht al.

SCHC-Hurley
Op papier een topper. Het gat tussen de koploper en de nummer vijf is immers maar drie punten. Of dat in de praktijk ook is terug te zien, is nog maar zeer de vraag. SCHC liet vorige week in en tegen Den Bosch weliswaar de eerste punten van het seizoen liggen, maar is nog altijd dé ploeg in vorm. Het team van coach Janneke Schopman mag echter niet de fout maken Hurley te onderschatten, anders zou het zomaar eens verkeerd kunnen aflopen.

HDM-Oranje Zwart
Een wedstrijd tussen twee ploegen die de competitie voortvarend zijn begonnen, maar nu al wekenlang op een overwinning wachten. HDM verloor de laatste drie wedstrijden en ging vorige week kansloos ten onder tegen Laren. Oranje Zwart verloor zelfs haar laatste vier wedstrijden en moet oppassen dat de degradatiestreep niet te dicht in de buurt komt.  Een mooie gelegenheid voor beide teams op het blazoen weer wat op te vijzelen.

Rotterdam-Laren
Rotterdam speelde deze competitie al vier keer gelijk en wacht, net als Klein Zwitserland en HGC, nog altijd op de eerste overwinning van dit seizoen. Makkelijk zal dat ook tegen Laren niet worden. Dankzij het scorend vermogen van Kim Lammers staat die ploeg op een keurige tweede plaats. Dit seizoen werd er tot nu toe alleen van Hurley verloren. Toevallig of niet, juist in die wedstrijd ontbrak Lammers.

Comments (1)

 1. Voorspellingen:
  HCKZ – Pinoké 0-2
  Amsterdam – Den Bosch 2-0
  Kampong – HGC 5-1
  SCHC – Hurley 2-0
  HDM – OZ 0-1
  Rotterdam – Laren 2-2

Reageer