Voorbeschouwingen Hoofdklasse heren zondag 14 november

Bloemendaal-Den Bosch
Bloemendaal herstelde zich woensdag knap van de zeperd die het drie dagen eerder bij Rotterdam op liep. De Mussen klopten koploper Oranje Zwart met 3-1 en doen weer volledig mee in de strijd om de eerste plaats. Den Bosch is uit op revanche. De Brabanders verloren vorige week kanloos van Laren en zijn terug te vinden op een tiende plaats.

SCHC-Amsterdam
SCHC wil zich herstellen van de nederlaag die het vorige week leed op eigen veld tegen HGC.  De Bilthovense formatie moet oppassen dat het niet te ver terugzakt op de ranglijst, wil het niet alsnog in de problemen komen. Een goed resultaat tegen Amsterdam zou daarom zeer welkom zijn. De Hoofdstedelingen zijn de laatste weken goed bezig en hebben zich op een derde plek genesteld, die aan het einde van de rit recht geeft op deelname aan de play-offs.

Pinoké-Rotterdam
Pinoké zit de laatste weken in een dipje. De steekneuzen haalden uit de laatste twee wedstrijden slechts één puntje en hebben pas op de plaats moeten maken.  Tegenstander Rotterdam heeft de stijgende lijn na een moeizaam begin te pakken. Afgelopen zondag werd landskampioen Bloemendaal met 2-1 verslagen, waardoor de formatie van coach Hans Streeder weer helemaal  mee doet om de bovenste plaatsen.

Tilburg-HDM
Zeker voor Tilburg is het duel uit de kelder van de Hoofdklasse cruciaal. De hekkensluiter haalde uit de eerste negen wedstrijden pas één punt en moet deze wedstrijd winnen, wil het nog een rol van betekenis blijven spelen. Promovendus HDM staat er iets beter voor. De Hagenaars hebben al twee overwinningen op zak en willen deze wedstrijd ongetwijfeld aangrijpen om een misschien wel beslissend gat te slaan.

Laren-Kampong
Laren lijkt de weg omhoog  te hebben gevonden. Na het gelijkspel tegen Rotterdam volgde zondag een galavoorstelling in Den Bosch. Vijf van de acht doelpunten die in deze wedstrijd gemaakt werden, kwamen van Australische zijde. Het kan onmogelijk ontkend worden dat de komst van deze wereldkampioenen niet van grote invloed op het spel van Laren is. Kampong won vorige week eenvoudig van Tilburg en hoopt ook nu weer drie punten bij te kunnen schrijven. Gebeurt dat, dan kunnen de manschappen van coach Michiel van der Struijk weer hopen op de play-offs.

HGC-Oranje Zwart
Beide ploegen kruisten in mei nog de degens tijdens de halve finale van de play-offs. Het was toen HGC dat uiteindelijk over drie wedstrijden de sterkste bleek te zijn en naar de finale ging. Hoe anders is het dit jaar voor HGC. De Gazellen zijn vooralsnog niet meer dan een grijze middenmoter. Vorige week werd nog wel knap van SCHC gewonnen. Oranje Zwart heeft de verwachtingen die het vorig seizoen met zich meebracht wél waar kunnen maken. De Eindhovenaren gaan zelfs aan kop. Afgelopen woensdag kreeg het wel een klein tikje. Op ’t Kopje was Bloemendaal te sterk wat de eerste nederlaag van het seizoen betekende.

Reageer