Voorbeschouwingen Hoofdklassewedstrijden heren zondag 24 oktober

SCHC-Bloemendaal
SCHC is tot nu toe de verrassing van dit seizoen. De Bilthovense ploeg won al vier keer en dat is nu al vaker dan het afgelopen seizoen. Afgelopen zondag ging ook Laren over de knie en daardoor is het team terug te vinden op een gedeelde vierde plaats. Bloemendaal speelde vorige week niet en heeft dus even bij kunnen tanken. De landskampioen kent verder weinig zorgen want het heeft de nederlaag tegen Amsterdam van een paar weken geleden goed verwerkt met twee overwinning.

Oranje Zwart- Laren
Oranje Zwart is het seizoen fantastisch begonnen. In de EHL werd afgelopen weekend kinderlijk eenvoudig de tweede ronde bereikt en in de competitie staat het ongeslagen bovenaan. Alleen Rotterdam wist de Eindhovenaren punten af te snoepen. Voor de Laren is het een heel ander verhaal. De ploeg van oud-bondscoach Roelant Oltmans bereikte vorige jaar nog de play-offs maar moet tot nu toe genoegen nemen met een plaats in de onderste regionen. Laren verloor de laatste vijf wedstrijden en kan een overwinning dus goed gebruiken.

Den Bosch- HDM
Voor Den Bosch zijn het de weken van de waarheid. Volgende week moet het bezoek bij Tilburg en zondag komt HDM langs. De Brabanders moeten echt punten pakken want anders komt het in acute degradatienood. HDM won vorige knap van Rotterdam maar ondanks die overwinning blijft dit ook voor de Hagenaars een cruciaal duel. Eén zwaluw maakt nog geen zomer voor de ploeg van coach Albert- Kees Manenschijn.

HGC-Pinoké
HGC plaatste zich dit weekend zonder problemen voor de tweede ronde van de EHL. In de competitie zijn de Gazellen vooralsnog een middenmoter. Het won twee keer, het speelde twee keer gelijk en het verloor twee keer. Pinoké klopte vorige week buurman Amsterdam en verkeerd in een roes. De Amsterdammers staan 2de en verspeelde tot nu toe alleen punten tegen Bloemendaal.

Kampong-Amsterdam
Kampong haakt na de overwinning van vorige week op Den Bosch toch weer aan bij de bovenste plaatsen. Wil het dat blijven doen zal er toch echt een keer een goed resultaat tegen een topploeg moeten komen. Daar schort het bij de Utrechters de afgelopen jaren aan. Te goed voor de kleintjes en het komt te kort tegen de hoger genoteerde teams. Amsterdam leed vorige week een pijnlijke nederlaag in eigen huis tegen Pinoké en zal dit absoluut recht willen zetten.

Rotterdam-Tilburg
Een duel tussen twee ploegen die het heel moeilijk hebben. Rotterdam verloor vorige week nog bij promovendus HDM en geeft de aansluiting bij bovenste plaatsen een beetje verloren. Het herstel moet volgen tegen Tilburg, dat het nog veel moeilijker heeft. Het team van coach Kai de Jager heeft slechts 1 punt en staat helemaal onderaan.

Reageer