Voorbeschouwingen Hoofdklassewedstrijden heren zondag 31 oktober

Laren- Rotterdam
Een confrontatie tussen twee teams die hun draai nog niet hebben gevonden. Rotterdam won vorige week weliswaar met ruime cijfers van Tilburg, maar dat is wel het minste wat verwacht mag worden van een play-off kandidaat.  De ploeg uit de havenstad bivakkeert momenteel in de middenmoot en wil daar snel weg. Ook Laren kan een overwinning goed gebruiken. De ploeg uit het Gooi heeft al sinds de eerste speelronde geen punt gehaald en staat daardoor op een teleurstellende tiende plaats.

Amsterdam- HGC
Amsterdam is na een zeer sterk begin, met onder meer overwinningen op Rotterdam en Bloemendaal, toch weer wat teruggevallen. Je zou bijna denken dat de mannen van coach Taco van den Honert niet zonder de geblesseerde sterspeler Santi Freixa kunnen. Aan de rest van de ploeg nu de taak om het tegendeel te bewijzen. Tegenstander van komende zondag is HGC, de runner-up van vorig seizoen. De Wassenaarse formatie is dit jaar wat wisselvallig en haalde alleen punten tegen de onderste vier ploegen. Een mooie kans om daar verandering in te brengen.

Pinoké-SCHC
Een duel tussen de twee verrassingen van dit seizoen tot nu toe. Pinoké verloor alleen van landskampioen Bloemendaal en staat slechts drie punten achter koploper Oranje Zwart.  De ziekenboeg loopt ook aardig leeg dus vooralsnog zijn het louter positieve geluiden die uit het Amsterdamse Bos komen. Ook bij de mannen van Stichtse gaat het voor de wind. De ploeg van Adel Fuentes verzamelde al twaalf punten en dat is veel meer dan vooraf op werd gehoopt. Afgelopen zondag gaf het Bloemendaal nog uitstekend partij, maar tot punten leidde dat niet.

HDM-Kampong
HDM heeft na de verrassende overwinning op Rotterdam weer pas op de plaats moeten maken. Het verloor afgelopen zondag het belangrijke degradatieduel bij Den Bosch en is terug te vinden op de voorlaatste plaats. Kampong doet het beter, maar er werd voor aanvang van de competitie toch wel op iets meer gehoopt. De Utrechters staan zevende en moeten deze wedstrijd winnen om weer helemaal mee te doen.

Tilburg-Den Bosch
Hoogste tijd voor beide teams om hun vechtpak uit de kast te halen. Want dat het een echte knokwedstrijd gaat worden staat vast. De beide Brabantse ploegen hebben de punten namelijk heel hard nodig. Zeker voor Tilburg, dat als enige ploeg nog geen overwinning behaalde, is de nood hoog. Maar ook Den Bosch kan de drie punten ook na de overwinning om HDM nog steeds heel goed gebruiken.

Reageer