Voorbeschouwingen hoofdklassewedstrijden woensdag 13 oktober

HDM – HGC
Voor HDM is dit de tweede derby in een paar dagen tijd. De eerste werd succesvol afgesloten en de ploeg van coach Wessel Verhoef mag zich zowaar medekoploper noemen. Met twee nederlagen startte HGC minder goed. De Gazellen hebben zelfs nog geen goal gemaakt. Om punten te halen zal daar toch echt verandering in moeten komen.

Amsterdam – Pinoké
Pinoké mag woensdagavond in het Wagener stadion op bezoek bij de buren van Amsterdam. De steekneuzen maakten zondag een slechte beurt door te verliezen van directe concurrent Hurley en kennen een beroerde competitiestart. Amsterdam verloor zondag in eigen huis van SCHC en heeft het ook niet makkelijk. Daar komt bij dat de ploeg een behoorlijk gevulde ziekenboeg heeft.

Oranje Zwart – Den Bosch
Het is een hele tijd geleden dat er andere zuidelijke ploeg dan Den Bosch bovenaan staat. Oranje Zwart is namelijk met 6 punten uit 2 duels de trotse (mede) lijstaanvoerder. De ploeg uit Eindhoven boekte zondag een zwaar bevochten overwinning op HGC en kijkt ongetwijfeld met vertrouwen uit naar het duel met streekgenoot Den Bosch. De landskampioen verloor zondag van Laren maar daar lijkt niemand uit het Bossche zich zorgen om te maken. Het vertoonde spel zag er naar eigen zeggen goed uit.

Rotterdam – Klein Zwitserland
Een duel tussen twee teams die nog zoekende zijn. Rotterdam haalde afgelopen zondag het eerste puntje op de weg die moet leiden naar uiteindelijke veilige 9de plek. Klein Zwitserland heeft nog geen punten en daar moet snel verandering in komen wil het niet ook mee moeten strijden in de onderste regionen.

Laren- Hurley
Twee teams die de competitie goed zijn gestart. Hurley verloor de eerste wedstrijd weliswaar kansloos van Den Bosch maar boekte vervolgens een zeer belangrijke overwinning op Pinoké. En dat zijn toch de wedstrijden waar de promovendus het van zal moeten hebben. Daar is de wedstrijd tegen titelkandidaat Laren er niet één van. De ploeg uit het Gooi won afgelopen weekend van Den Bosch en blaakt van het zelfvertrouwen.

SCHC – Kampong
De wedstrijd tussen de twee teams die vorig seizoen tot op het laatste speeldag streden voor het felbegeerde, enig overgebleven play-off ticket. Kampong ging er uiteindelijk mee aan de haal en SCHC bleef met lege handen achter. Dit seizoen lijkt het er anders uit te gaan zien. Stichtse won haar eerste twee wedstrijden en Kampong heeft vooralsnog 1 puntje.

Reageer