Voorbeschouwingen Hoofdklassewedstrijden dames zondag 10 oktober

Klein Zwitserland- HDM
Een derby op de tweede speeldag. Klein Zwitserland verloor de eerste wedstrijd bij Oranje Zwart en HDM gaf Kampong klop. Op voorhand doen de teams weinig voor elkaar onder. Beiden worden namelijk in de grote middenmoot verwacht. Een stevig potje wordt het zeker aan de Klatteweg.

Den Bosch- Laren
De absolute topper van deze speelronde en een herhaling van de finale van vorig jaar. Den Bosch startte de competitie met een simpele overwinning op Hurley en hoopt ook bij de officiële opening van het nieuwe complex een goed figuur te slaan. Laren won de eerste wedstrijd met 3-0 van HGC en is dus ook goed uit de startblokken gekomen.

HGC- Oranje Zwart
Een belangrijk potje voor de beide ploegen. HGC ziet deze wedstrijd ongetwijfeld als een mooie gelegenheid om van de 0 af te komen. De gazellen verloren namelijk hun eerste wedstrijd bij Laren. Oranje Zwart deed het aanmerkelijk beter. Het versloeg Klein Zwitserland en begon de competitie voortvarend.

Amsterdam- SCHC
Twee teams die voor niets minder dan de play-offs gaan. Dat die doelstelling realistisch is mogen zij meteen laten zien in een onderlinge wedstrijd. Amsterdam won de eerste wedstrijd in Rotterdam en Stichtse deed thuis tegen Pinoké hetzelfde. Kortom: Een zeer interessant duel in het Wagener Stadion.

Kampong- Rotterdam
Veel overeenkomsten tussen beide teams. Ten eerste raakte zowel Kampong als Rotterdam veel speelsters kwijt. Ten tweede verloren zij allebei hun eerste wedstrijd vrij kansloos. En tot slot worden ook deze twee teams in de grote middenmoot verwacht. Het is dus moeilijk te zeggen wie de beste papieren voor de 3 punten heeft in Utrecht.

Pinoké-Hurley
Ook in het Amsterdamse Bos staat er een derby op het programma. Pinoke is licht favoriet in dit degradatieduel maar kan het zeker niet rustig aan doen. Hurley ruikt namelijk haar kansen en zal voor niets minder dan de overwinning gaan. Ook zij moeten het namelijk van dit soort wedstrijden hebben.

Reageer