Voorbeschouwingen Overgangklasse poule A dames zondag 21 november

Craeyenhout – Alecto
Craeyenhout scoorde vorige week belangrijke punten in het uitduel met Union. Ze hebben eventjes wat lucht gekregen. Dit geldt ook voor Alecto. In de directe confrontatie met Groen Geel wisten zij de drie punten mee naar huis te nemen en is de laatste plek voorlopig uit zicht. Alecto kan nu gaan proberen Craeyenhout in de buurt van de onderste plekken te houden, maar of Craeyenhout daar op zit te wachten…

Groen Geel – Were Di
Positief blijven is erg lastig als je keer op keer niet weet te winnen. Vorige zondag ging Alecto er alsnog met de volle winst vandoor en stond Groen Geel weer met lege handen. Were Di had zich goed hersteld van de klap die Forward een week eerder had uitgedeeld en wist zondag wel te winnen van koploper Eindhoven. Groen Geel is dus gewaarschuwd voor een team met ambities, nog even volhouden dames, het is bijna winterstop.

HIC – Schaerweijde
HIC is een team in evenwicht: 3x gewonnen, 3x gelijkgespeeld en 3x verloren. Dit zorgt voor een puntentotaal van 12. Precies  hetzelfde als Schaerweijde, alleen hebben zij 4x gewonnen en 5x verloren. Twee teams die behoorlijk aan elkaar gewaagd zijn en door de jonge speelsters die in beide teams de dienst uitmaken beloofd het een mooie open wedstrijd te worden.

Oss – Nijmegen
Oss verloor vorige week op eigen veld en dat zal pijnlijk zijn geweest. Ook Nijmegen wist vorige week niet te winnen van Forward en is het uitzicht op de koppositie voorlopig kwijtgeraakt. Het zal erg lang geleden zijn dat beide vrouwenteams tegen elkaar zijn uitgekomen. Misschien is het zelfs wel de allereerste keer in competitieverband. Het beloofd een spannende wedstrijd te worden waarin een aantal oude bekenden elkaar zullen treffen.

Rood Wit – Union
Rood Wit blijft het stiekem erg goed doen. Ze willen niet de aandacht op zich vestigen, maar ondertussen staan ze wél bovenaan in poule A.  Union heeft jarenlang ambities gehad om in de top mee te draaien, dit jaar moeten ze het doen met een plekje onderin. Op bezoek gaan bij Rood Wit  is een lastig vooruitzicht, maar wel een uitdaging voor het team van coach Van den Broek.

Eindhoven – Forward
Eindhoven leed een zeer pijnlijke nederlaag door te verliezen van Were Di. Daardoor zijn ze meteen ook de koppositie kwijtgeraakt. Forward deed juist erg goede zaken door te winnen van Nijmegen en blijft het daardoor nog steeds heel goed doen. Eindhoven grijpt al een aantal jaar naast de play offs, nog een misstap en dan zal het dit jaar weer heel lastig gaan worden. Op eigen veld is er alles aan gelegen om Forward over de knie te krijgen. Forward is echter moeilijk te breken.

Reageer