Voorbeschouwingen Overgangklasse poule B dames zondag 21 november

Bloemendaal – Qui Vive
Bloemendaal is de koningin van het gelijkspelen, al 4x werd er maar één punt aan een duel overgehouden. Ook vorige week tegen de Terriërs lukte het maar niet om de winst mee naar huis te nemen. Qui Vive kende een vliegende start, maar is inmiddels het spoor bijster. Bloemendaal zal deze wedstrijd moeten kunnen laten zien dat ze echt beter zijn dan waar ze nu staan. Of Qui Vive ze dit gunt, is echter de vraag.

MOP – Aeolus
MOP maakte vorige week een behoorlijke klapper door met 7-0 van Qui Vive te winnen. Aeolus had het erg moeilijk tegen Breda en wist weer niet te winnen. MOP heeft nog steeds maar één doel voor ogen, die play offs halen en promoveren. Aeolus kunnen ze niet gebruiken als sta in de weg dus zullen ze daar vast overheen walsen.

Push – Victoria
Push verslikte zich vorige zondag in Huizen en dat is erg zonde. Ze staan nog steeds tweede op de ranglijst, maar konden hun positie dus niet verstevigen.  Victoria had het ook moeilijk tegen QZ, maar kon de drie punten in eigen zak steken. In een onderling duel mogen Push en Victoria gaan uitmaken wie de twee plek het meest verdient.

QZ – Zwolle
QZ wist het tempo van Victoria een hele tijd bij te houden, maar moest uiteindelijk toch in Victoria hun meerdere erkennen. Zwolle bleef fier overeind tegen Groningen en bezet een stevige zesde plek. Door de winst is er ook een behoorlijk gat geslagen met de nummer 7 en kunnen ze nu echt lekker vrij gaan hockeyen. QZ heeft nog wel wat punten nodig om van de onderste plekken af te komen en zal ook deze wedstrijd het vizier weer op scherp moeten hebben.

Terriërs – Groningen
Spannend was het wel vorige week tegen Bloemendaal, gescoord werd er helaas niet.  Groningen wist vorige week weer geen punt uit het duel met Zwolle te slepen en staat nu echt onderaan. De meiden uit het Noorden krijgen het met de week lastiger en op bezoek gaan bij de Terriërs zal ook niet echt een welkome wedstrijd zijn. Na een tweetal stevige wedstrijden voor de Terriërs zullen ze nu weer de volle winst willen binnenslepen.

Breda – Huizen
Stiekem smokkelt Breda zo wat puntjes bij elkaar en zijn ze inmiddels al weer een paar weken van de laatste plek af. Huizen kende een paar goede weken, en ook tegen Push wisten ze dit spel vast te houden. Ze gaan steeds goed mee met het tempo van de tegenstander en geven goed partij. Of ze zelf het tempo kunnen maken in de wedstrijd tegen Breda is de vraag. Het zal in ieder geval een wedstrijd worden waarin beide partijen kostte wat kost de drie punten willen bijschrijven.

Reageer