Voorbeschouwingen Overgangsklasse poule A dames zondag 14 november

Alecto – Groen Geel
Een wedstrijd in de kelder van poule A. Eindhoven was vorige week te sterk voor Alecto en Groen Geel en Union hielden elkaar in evenwicht. Toch een opsteker voor Groen Geel, want daarmee werd wel het eerste punt van het seizoen veilig gesteld. Ondanks dat een overwinning erin had gezeten, zullen ze er bij Groen Geel erg blij mee zijn geweest. Een belangrijke wedstrijd; wint Alecto dan nemen ze behoorlijk afstand van Groen Geel, wint Groen Geel, dan houden ze nog uitzicht op Alecto en anders wordt het wel heel lastig dit seizoen.

Forward – Nijmegen
Forward liet vorige week in de derby tegen Were Di even zien wie er de sterkere is van Tilburg en zal daarom vol vertrouwen de nummer 1 Nijmegen ontvangen. Nijmegen zetten HIC zondag vakkundig opzij en stoomt gewoon door. Forward is het volgende obstakel dat genomen moet worden en daar zullen ze een zware klus aan hebben.

Oss – HIC
Oss doet het dit seizoen meer dan aardig, maar moest vorige week in Rood Wit toch z’n meerdere erkennen. Voor HIC gold hetzelfde, Nijmegen was duidelijk te sterk. Twee teams die we terugvinden in de middenmoot van de competitie en daarom aanstaande zondag een open wedstrijd op de mat zullen leggen. Oss op eigen veld verslaan lijkt alleen een te zware klus voor de dames uit Amstelveen.

Schaerweijde – Rood Wit
Of het door de jonge ploeg komt is niet helemaal duidelijk, maar Schaerweijde presteert dit seizoen erg wisselvallig. Het is een sterk team, maar laten zich soms verrassen door de tegenstander. Rood Wit blijft maar doorgaan en legde Oss vorige week over de knie. Twee teams die graag willen hockeyen en er alles aan zullen doen om de winst binnen te halen.

Union – Craeyenhout
Union werd vorige week hartelijk bedankt door een puntje aan Groen Geel te schenken, maar schoot daar zelf niet zo veel mee op.  Craeyenhout deed het beter, door te winnen van Schaerweijde zijn ze in iets veiliger vaarwater terecht gekomen. De dames uit Den Haag voelen zich hier beter op d’r gemak en zullen Union de winst niet zomaar cadeau doen.  Uiteindelijk zal ervaren en wilskracht de doorslag geven.

Were Di – Einhoven
Were Di werd vorige week door stadsgenoot Forward even met beide benen op de grond gezet, ze verloren met 5-1 en dat kwam hard aan. Eindhoven had het weer behoorlijk lastig en is nog steeds niet helemaal in vorm. Wie weet lukt dat ze deze week wel en heeft de defensie van Were Di de handen vol aan de stormloop van Eindhoven.

Reageer