Voorbeschouwingen Overgangsklasse poule A dames zondag 28 november

Alecto – Rood Wit
Alecto krabbelt langzaam omhoog. Vorige wisten ze te winnen van Craeyenhout en dat waren belangrijke punten. Inmiddels zijn de dames terug te vinden op een negende plek. Rood Wit heeft na het gelijke spel tegen Union de eerste plek behouden, maar minder riant dan voorheen. Ach, ze zijn er in Aerdenhout ook nog steeds niet uit of ze echt voor de play offs willen gaan. Maar als je al zo ver bent, wil je toch meer…

Forward – Groen Geel
Forward blijft het steeds maar goed doen tegen de toppers. Eindhoven werd nu op 2-2 gehouden en dat was een knappe prestatie. Groen Geel moet inmiddels hopen op een wonder. Op eigen veld werden ze van de mat geveegd door Were Di. De naderende winterstop zal wellicht als geroepen komen en de rust zullen de meiden hard nodig hebben. Nog twee weken alles uit de kast halen en wie weet komt  het wonder dan al eerder dan gehoopt.

Nijmegen – Eindhoven
Beginnen de vele trainingsuren die Nijmegen maakt ze op te breken? Weer werd en verloren, nu van promovendus Oss. Ook Eindhoven morste punten tegen Forward. Beide teams hebben deze week heel wat goed te maken en ze zullen op deze zeer koude zondag alle registers moeten opentrekken om de winst binnen te kunnen slepen. Nijmegen speelt thuis en lijkt dit voordeel te gaan benutten. Als Eindhoven niet oppast kunnen ze nog voor de winter hun plek bij de eerste twee verliezen.

Schaerweijde – Oss
Schaerweijde blijft puntjes bij elkaar sprokkelen, tegen HIC werd er weer één puntje binnen gehaald. Oss leverde een knappe prestatie door van Nijmegen te winnen. Nijmegen was dan wel de bovenliggende partij, maar de Osse dames hielden knap stand. Schaerweijde en Oss maken er een open wedstrijd van met lekker veel doelpunten. Toch leuk voor de toeschouwer op deze ijskoude zondag.

Union – HIC
Union en HIC hebben we jarenlang terug kunnen vinden in de top van de overgangklasse, maar ook dit seizoen wil het bij beide teams nog niet echt vlotten. Beide teams halen overal wel puntjes vandaan, maar vol overtuiging is het nog niet. Zowel Union als HIC heeft de punten hard nodig en ze zullen elkaar weinig ruimte. HIC heeft net iets meer ervaring en zal dit gebruiken om de winst mee naar Amstelveen te kunnen nemen.

Were Di – Craeyenhout
Were Di had een gemakkelijke middag vorige zondag tegen Groen Geel. Met een 1-5 winst werd er even aan het doelsaldo gewerkt. Door de verliespunten van de top 4 zijn ze nu zelf terug te vinden op plek 4 en dat is erg knap voor de promovendus. Craeyenhout is na het verlies tegen Alecto een aantal plekken gedaald en dat is niet de bedoeling. Op papier lijkt Were Di de winnaar te worden, maar Craeyenhout is niet van plan de handdoek zomaar in de ring te gooien.

Reageer