Voorbeschouwingen Overgangsklasse poule A heren zondag 28 november

Forward – Schaerweijde
Forward liet vorige week dure punten in het hoge Noorden. Schaerweijde stoomt ondertussen lekker door, vorige week werd Union van de mat geveegd.  Hoewel het op de ranglijst misschien niet direct een spannende pot lijkt, gaat Forward alles in het werk stellen om het Schaerweijde heel lastig te maken. Forward wil graag voor de winterstop zo veilig mogelijk komen te staan. Schaerweijde wil dit ook, alleen dan wel met de blik op de play offs.

Hudito – Amersfoort
Hudito had het erg moeilijk tegen Gooische en gaf daarmee Gooische de eerste winstpartij. Amersfoort haalde vorige week dan wel een punt tegen Nijmegen, maar dit was niet genoeg om weg te komen uit de onderste regionen. Wellicht heeft het wel vertrouwen gegeven voor deze zondag als ze op bezoek mogen bij Hudito. Coach Jonker doet er alles aan om zijn jongens voor de winterstop genoeg vertrouwen te geven voor de rest van het seizoen.

Nijmegen – Aeolus
Een subtopper deze week gaat tussen Nijmegen, dat vorige week dus gelijkspeelde tegen Amersfoort, en Aeolus, dat afgelopen zondag zwaar onderuit ging tegen Rood Wit. Op eigen veld werden ze met maar liefst 9-1 van het veld geveegd. Tegen Nijmegen hebben ze heel wat om te herstellen, zeker als nog ambities hebben voor de plays offs. Maar dan zal er nog wel heel wat moeten gebeuren bij de Rotterdammers. Nijmegen gaat ontspannen de wedstrijd in en heeft niks te verliezen.

Qui Vive – Gooische
Beide teams hebben de punten hard nodig. Gooische deed goede zaken door vorige week van Hudito te winnen, Qui Vive kon echter geen punten bijschrijven. Deze week is het erop of eronder voor beide teams. Qui Vive lijkt op dit moment nog redelijk veilig te staan, maar wordt er verloren, dan moeten ze echt gaan oppassen. Met nog een winstpartij zou Gooische eindelijk weer een beetje kunnen ademhalen. We zullen het zien…

Rood Wit – Gron. Studs
Rood Wit scoorde er behoorlijk op los tegen Aeolus, 1-9 werd het maar liefst. Hoe zal het dan wel niet tegen de Gron. Studs gaan?! De mannen uit Groningen konden gelukkig wel hun eerste winstpartij bijschrijven, dat zal toch wel wat vertrouwen geven. Maar ja, hoe zuur is het dan als je die week erna direct bij playoffkandidaat Rood Wit op bezoek moet gaan? Rood Wit wil de laatste twee wedstrijden extra goed afsluiten en zal nog even extra gas geven.

Union – Push
Union moest vorige week behoorlijk wat doelpunten incasseren tegen  Schaerweijde. Push deed het beter door met 4-2 van Qui Vive te winnen. Union thuis is altijd lastig, en Push heeft nog wat moeite met haar uitwedstrijden. Maar nu ze op zo’n mooie tweede plek staan, willen ze daar in ieder geval ook tot aan de winterstop blijven. Voor Union kan winst in deze wedstrijd een definitief afscheid van de gevarenzone betekenen.

Reageer