Voorbeschouwingen Overgangsklasse poule B dames zondag 14 november

Aeolus – Breda
Aeolus verbaasde door Push op 1-1 te houden en ook Breda deed goede zaken door de eerste winstpartij van het seizoen te boeken. Aeolus lijkt het lek boven water te hebben en gaat iedere week beter spelen. Breda heeft met één overwinning op zak even wat lucht en probeert nu naar boven te kijken en de aansluiting met de middenmoot te vinden. Of Aeolus ze een handje gaat helpen zal zondag blijken.

Huizen – Push
Zonde dat Huizen vorige week tegen QZ even de weg kwijt was, want ze waren erg goed op dreef. Push had het vorige week ook erg lastig en verloor weer twee punten. Huizen zal zich willen revancheren op het verlies van vorige week, datzelfde geldt uiteraard voor Push. De jonge Bredase garde wil absoluut de play off plek in het oog houden, dus winst is noodzakelijk.

Qui Vive – MOP
Qui Vive had de eerste weken de juiste slag te pakken, maar nu zijn ze de weg helemaal kwijt. Door te verliezen van Breda zijn ze nu terug te vinden op de 10de positie. MOP liet vorige week tegen de Terriërs zien dat ze op dit moment echt de besten zijn en dat niemand hun positie (en doel) in gevaar mag brengen. Qui Vive zal het MOP erg lastig gaan maken, maar of het voldoende is voor een puntje, we zullen zien.

Terriërs – Bloemendaal
De dames uit Heiloo kenden flitsende start, maar hebben het tegen de topploegen nog erg moeilijk. Bloemendaal wil graag, het lukt alleen nog niet altijd. De ploeg speelt wisselvallig en dat is terug te zien in de stand. De Terriërs en Bloemendaal zijn erop gebrand om er een spectaculaire wedstrijd van te maken en het publiek in Heiloo doet hier vrolijk aan mee.

Victoria – QZ
Victoria is ook een team dat wisselvallig presteert; zondag hadden ze heel veel moeite met Zwolle en hielden ze maar één puntje aan de wedstrijd over. QZ kon eindelijk weer eens een winstpartij bijschrijven en daar zullen ze in Nijmegen heel blij mee zijn geweest. Want onderin de overgangsklasse spelen is niet echt een plek waar ze zich prettig voelen. Tegen Victoria liggen er kansen voor QZ, maar er moet worden opgepast voor de counter van Victoria.

Zwolle – Groningen
Zwolle hobbelt lekker door. Overal worden punten gehaald en geen tegenstander is veilig. Groningen bood vorige week tegen Bloemendaal veel weerstand, maar moest het uiteindelijk toch afleggen. Zwolle bulkt van het vertrouwen en zal voor niets minder dan de winst gaan. Groningen kan ook goed die drie punten gebruiken en daarom waarschijnlijk de hele boel op slot gooien.

Reageer