Voorbeschouwingen Overgangsklasse poule B heren zondag 14 november

Groningen – Alkmaar
Groningen wist het vorige week in eigen huis Victoria erg lastig te maken, maar de punten gingen helaas weer naar de tegenstander. Ook Alkmaar had vorige week een zware pot tegen Almere die ook zij niet in winst wisten om te zetten. Deze week dus een belangrijke wedstrijd voor beide teams. Alkmaar heeft ambities, maar die zijn er dit jaar nog niet genoeg uitgekomen, Groningen moet inmiddels op z’n tellen gaan passen.

HBS – Eindhoven
HBS was vorige week duidelijk de mindere tegen kampioenskandidaat Hurley. Toch wisten ze er een paar goaltjes in te prikken en dat geeft vertrouwen. Eindhoven verloor nipt van Voordaan en is hard op zoek naar een overwinning. HBS en Eindhoven bezetten op dit moment de onderste plekken in poule B, terwijl ze daar eigenlijk niet thuis horen. Deze wedstrijd zal gaan uitwijzen wie er een beetje afstand kan nemen van deze onderste plekken.

Oss – Hurley
Oss heeft zware weken. Vorige week afgetroefd door HCKZ, deze week mogen ze het opnemen tegen Hurley. Hurley won vorige week vrij gemakkelijk, maar moest wederom een aantal tegendoelpunten incasseren. Tegen Oss kan dit nog wel eens gevaarlijk zijn, want de mannen van coach Tak scoren vrij gemakkelijk en op eigen veld zijn ze moeilijk te verslaan. Hurley zal moeten zorgen dat ze na de lange reis fit aan de wedstrijd beginnen.

Victoria – Venlo
Victoria haalde belangrijke punten bij Groningen en staat inmiddels keurig vierde. Venlo had het zwaar te verduren tegen Were Di en zal deze week weer alle zeilen moeten bijzetten om niet genadeloos afgestraft te worden. De mannen uit het Zuiden willen graag, maar weten elkaar nog niet altijd even goed te vinden en krijgen te gemakkelijk doelpunten tegen.  Victoria heeft moeite met scoren en dit biedt misschien wel kansen voor Venlo.

Voordaan – Almere
Voordaan deed vorige zondag goede zaken door Eindhoven opzij te zetten. Almere deed hetzelfde, alleen was Alkmaar het slachtoffer. Voordaan is langzaamaan de juiste weg naar boven aan het bewandelen, maar moeten oppassen zich niet te verslikken in Almere. De ploeg van coach Verga is goed op dreef en dat smaakt naar meer.

Were Di – HCKZ
Een mooie topper tussen de nummers 2 en 3 van poule B. Beide teams boekten vorige week een stevige overwinning en dat geeft vertrouwen voor zo’n topwedstrijd. Were Di maakt dit jaar de ambities waar en zal in de thuiswedstrijd graag aan het publiek willen laten zien dat ze zich echt met de top kunnen meten. KZ heeft besloten hier niet aan mee te werken en gooit alles in de strijd om te laten zien wie de betere is. Het beloofd een mooie wedstrijd te worden.

Reageer