Voorbeschouwingen Overgangsklasse poule B heren zondag 21 november

Almere – HBS
Almere heeft z’n draai helemaal gevonden en wist vorige week zelfs van Voordaan te winnen! Erg knap. Ook HBS kon vorige week eindelijk weer eens drie punten bijschrijven, dat was lang geleden en bovendien heel hard nodig. De gehele Almeerse Hockeyclub is ook deze week weer in grote getale toegestroomd om hun mannen te ondersteunen. HBS heeft weinig te vertellen op de velden van Almere en zal wellicht met de staart tussen de benen huiswaarts keren.

Eindhoven – Oss
Eindhoven leed een pijnlijke nederlaag tegen concurrent HBS en staat daardoor nu voorlaatste. Een plek waar ze niet echt thuishoren, maar op dit moment wel de realiteit is. Oss deed het vorige week verrassend goed tegen koploper Hurley door één punt uit het rommelige duel te slepen. Beide teams hebben de punten nog steeds hard nodig om afstand te kunnen doen van de onderste plekken; het zal dus ook een wedstrijd worden op het scherpst van de snede.

Hurley – Were Di

Hurley speelde vorige week een zeer moeizame wedstrijd tegen Oss. In Oss werd het 1-1 en dan kwamen ze nog goed weg. Were Di speelde een heuse kraker tegen concurrent KZ door 5-5 op het scorebord te zetten. Deze week staat er voor coach Spreij weer een kraker op het menu: uit tegen Hurley. Hurley is vorige week flink wakker geschud en zal fris aan de wedstrijd beginnen. Het speltype van Brabanders ligt de Amsterdammers echter niet zo goed en weer zullen ze een lastige pot spelen.

HCKZ – Victoria

Zoals gezegd speelde KZ een mooie pot tegen Were Di en ze zullen zich deze week weer moeten opladen. Victoria speelde een gemakkelijke wedstrijd tegen Venlo en na een weekje rustig aan te hebben gedaan, kunnen ze er nu weer vol voor gaan. Net zoals Hurley – Were Di zal deze wedstrijd gaan uitwijzen wie er nog in de top mag blijven en wie er voorlopig even moet afhaken.

Venlo – Groningen

Naast krakers in de top, is er deze week ook een kraker aan de onderkant van poule B. Venlo en Groningen mogen gaan uitmaken wie de sterkste is. Beide teams hebben het dit jaar niet gemakkelijk en moeten het van dit soort wedstrijden hebben. Venlo heeft voor deze wedstrijd de betere papieren; ze spelen thuis en Groningen heeft een erg lange reis achter de rug.

Voordaan – Alkmaar
Voordaan verloor vorige week verrassend van Almere en heeft daardoor voorlopig afstand moeten doen van een play off plek. Alkmaar lijkt eindelijk de juiste weg gevonden te hebben en zijn van plan nu door te gaan. Voordaan kan het zich niet veroorloven om twee keer op eigen veld te verliezen, dus ook zij zullen volle kracht vooruit gaan.

Reageer