Voorbeschouwingen Overgangsklasse poule B heren zondag 28 november

Alkmaar – Venlo
Tja, Alkmaar, ze willen graag, maar het lukt niet. Ook vorige week tegen Voordaan kregen ze die bal maar niet echt de keeper en een verlies was dan ook het gevolg. Op Venlo was het vorige week ongetwijfeld feest, de eerste winst van het seizoen werd groots gevierd.  Inmiddels zijn de mannen van Venlo gewend aan de lange reistijden en gaan ze het Alkmaar erg lastig maken. Alkmaar is verrast en heeft niet meteen een antwoord klaar.

Groningen – HCKZ
Ai, dat was een pijnlijke nederlaag vorige week voor Groningen tegen directe concurrent Venlo. Er werd met 3-1 verloren en dat heel teleurstellend. HCKZ deed het niet veel beter. Tegen Victoria werd er in een, wederom,  doelpuntrijke wedstrijd verloren. Daarmee is KZ op de derde positie terecht gekomen. Voor de winterstop zullen ze dit nog willen rechtzetten, tegen Groningen wordt de eerste stap gezet.

HBS – Voordaan
Even was HBS op de goede weg terug, maar afgelopen zondag werden ze weer op hun plek gezet door Almere. Met maar liefst 5-0 werd er verloren. Voordaan wist belangrijke punten te pakken en heeft daardoor een gat geslagen met de nummer 7. Voordaan wil deze stijgende lijn vasthouden en HBS lijkt het volgende slachtoffer te worden.  HBS voelt niets voor deze slachtoffer rol en gooit alles in de strijd om er iets moois van te maken.

Oss – Almere
Belangrijke punten vorige week voor Oss tegen Eindhoven. Ook Almere deed zeer goede zaken en heeft HBS alle hoeken van het veld laten zien. Een spectaculaire ontmoeting tussen twee teams die graag willen hockeyen en niet bang zijn om een fysieke strijd te leveren. Oss heeft nog een paar punten nodig om zich veilig te wanen en op het eigen veld is er weer alles aan gelegen om dit te bewerkstelligen.

Victoria – Hurley
Victoria heeft fantastisch gedaan door in de strijd om de play offs van KZ te winnen. Ook Hurley deed goede zaken door Were Di met 4-0 van zich af te slaan. Voor beide teams is dit een belangrijke wedstrijd. Lange tijd leek het erop dat Hurley all alone aan de top zou staan, maar heeft toch wat steekjes laten vallen. Victoria is de ploeg om daarvan te profiteren, dus Hurley moet oppassen dat ze geen punten morsen.

Were Di – Eindhoven
Were Di heeft zich hersteld van het verlies tegen Hurley. Were Di kon lange tijd meedoen met het spel van Hurley, maar vergat de kansen af te maken. Eindhoven zakt steeds verder weg en is inmiddels terug te vinden op een elfde plek. Were Di wil zich revancheren  van het verlies van vorige week en Eindhoven heeft weinig te vertellen in Tilburg.

Reageer