Voordaan-spits Meulenbroek: “We hadden eigenlijk moeten winnen”

Een leuke en interessante regioderby tussen de heren van Voordaan en Schaerweijde. Het duel is in een 4-4 gelijkspel geëindigd.

De ploeg uit Groenekan kwam drie keer op voorsprong, maar liet zich bijna het kaas van het brood eten, toen Schaerweijde de stand in hun voordeel trok 4-3. In de slotfase wisten de hockeyers uit Groenekan de 4-4 maken.

De grote man bij Voordaan was Philip Meulenbroek. Hij was goed voor drie treffers.

In de slotminuut kon Voordaan nog één laatste actie maken. De bal die in de cirkel werd gespeeld ging ‘normaal’ voor langs en dat had de keeper van Schaerweijde ook bedacht, die lag al op de grond. Meulenbroek maakte de actie en scoorde de gelijkmaker. “Het was een geplaatst schot. Ik heb ook zo’n doelpunt tegen Stichtsche gemaakt,” aldus Meulenbroek.

“Als ik eraan terugdenk hadden we eigenlijk de wedstrijd moeten winnen, wij waren beter. Als je 4-3 achter staat en in de laatste minuut alsnog de gelijkmaker maakt mag je daar heel blij mee zijn, ” zegt de aanvaller.

De ontlading na de wedstrijd was enorm bij Voordaan. “We hebben afgelopen vrijdag best een heftig potje gehad. Nu stonden we weer achter, met 4-3. Als we dan toch die pot uit handen zouden geven, is dat zo klote. Dan ben je toch heel blij als de gelijkmaker gescoord wordt, dat ene puntje is heel belangrijk.”

Het publiek stond echt op de banken na de gelijkmaker. “Ja absoluut, maar dat is altijd bij Voordaan. We hebben geweldig publiek.”

Op de ranglijst staan Voordaan en Schaerweijde ook dicht bij elkaar. Schaerweijde staat tiende met 13 punten uit vijftien wedstrijden. Voordaan staat een plek lager met 8 punten uit hetzelfde aantal duels.

Comments (4)

  1. Die Meulenbroek is echt op z’n achterhoofd gevallen, Schaerweijde had meer verdiend, maar gaf het zomaar weg! Schaerweijde had de kansen en het betere spel! Voordaan wel knap blijven vechten voor wat het waard was!

  2. Flip op z’n achterhoofd? Een van de meest nuchtere en hardwerkende jongens uit de hoofdklasse. Verdiend onbeperkte credits!

  3. Nou Tefal, vergeet je niet dat bij Voordaan 10 minuten voor tijd een volledig zuivere (eigen) goal is afgekeurd. Iedereen zag dat de voorzet van Meulenbreuk via de keeper de goal in ging. En het betere van het spel had S’weijde alleen in het tweede deel van de tweede helft (wat mij betreft). Trouwens als je in de laatste minuut zo’n schitterende goal maakt, kun je niet op je achterhoofd zijn gevallen!

  4. Jongens,
    Degene die durft te beweren dat onze Philip op zijn achterhoofd gevallen is, zal toch echt geen verstand van hockey hebben. Philip Meulenbroek was de man van de wedstrijd met zijn drie goals, waarvan de laatste echt van wereldklasse was! Philip is een legende en je kan niet zomaar zeggen dat hij op zijn achterhoofd gevallen is!
    En wt hij beweert is trouwens uiterst correct, want het publiek van Voordaan is geweldig!

Reageer