Voorkeur eigen jeugd bij HDM

Jannette Brouwer
Jannette Brouwer

Afgelopen week verlengde HDM de contracten met de coach en acht basisspeelsters tot 2015. De investering in eigen jeugd begint te renderen. Hockey Weekly schrijft over de opkomende jeugd bij Haagse club.

De realiteit is dat de recente goede prestaties van de Haagse dames niet onopgemerkt zijn gebleven. Als het team de recente opgaande prestatiecurve weet door te trekken, gaat het nog veel drukker worden langs de lijn bij HDM. In de weken voor de winterstop presteerde HDM sterk met drie zeges uit vier duels. Na de hervatting van de competitie bleef het team winnen, eerst van Laren en vorige week van MOP. Zondag leek heel even een stunt in de maak, maar de ploeg verloor met 2-5 van Amsterdam.

Coach Erik van Driel werkt met een jonge ploeg die, op een paar internationale uitzondering na, bestaat uit speelsters die jeugdopleidingen van HDM hebben doorlopen. Na een zwakke seizoenstart heeft hij de ploeg naar een plek in de middenmoot geloodst.

Technisch directeur Koos Slieker vertelt over de verlenging van het contract tot 2015 van een achttal Nederlandse speelsters, allemaal afkomstig uit de jeugd van de club. “We hebben als doelstelling om zowel met de heren als de dames hoofdklasse te spelen met spelers uit de eigen jeugdopleiding. Bij de dames gaat dat sneller omdat je daar makkelijker speelsters van zeventien in het eerste kunt laten meeedraaien, maar de jongens komen er ook aan,” aldus Slieker.

Er wordt veel verwacht van de lichting talentvolle meisjes die nu begint door te breken bij HDM. Twee speelsters uit de A1, Elin van Erk en Carmen Wijsman, kwamen zondag al in actie met Dames 1.

Coach van Driel staat achter deze aanpak. “Ik geloof niet in het halen en wegsturen van spelers. Hoe langer je als groep bij elkaar bent hoe beter je gaat functioneren”

Lees het volledige artikel in de Hockey Weekly van donderdag 21 maart.

Reageer