Voorlopige selectie Belgische dames met De Vos en Van Regemortel, zonder Gierts

In de voorlopige Belgische selectie van 23 speelsters voor de Olympische Spelen zijn Oranje Zwart-speelsters Charlotte de Vos en Anne-Sophie van Regenmortel opgenomen. Sophie Gierts, voormalig speelster van Push is na lang beraad niet opgenomen in de selectie. De Belgische bond is van mening dat de doelstellingen op de Olympische Spelen en de toernooien daarna beter zonder haar behaald kunnen worden. De beslissing is opvallend aangezien Gierts 3 keer scoorde in de finale van de Olympic Qualifier tegen Ierland.

Comments (6)

 1. Dit is nu in België het T&T moment…
  Bijzonder jammer, maar te begrijpen vanuit team context… als je jezelf boven de wet plaatst kan je niet in een team functioneren.
  Als je alle beschikbare info leest en hoort via de radio heb ik er begrip voor maar het blijft sportief gezien erg jammer want ze heeft echt meerwaarde om een wedstrijd te winnen maar gaat daarbij nogal solo voor deze visie.

 2. Goh onze eigen boswachter als hét grote voorbeeld voor andere bondscoaches. Paulus heeft tot over onze landsgrenzen naam gemaakt. Wat een heugelijk moment voor hem!

 3. Alleen op basis van eenzijdige informatie vanuit 1 kamp zou ik niet zo snel conclusies trekken. Vraag alle coaches en teamgenoten van Sofie de afgelopen 20 jaar en het merendeel zal er TOTAAL ANDERS over denken.
  Zoals iedereen heeft ook Sofie Gierts een karakter. Taak van de coach om met al die diversiteit iedereen te laten functioneren in plaats van iedereen als eenheidsworst te willen laten functioneren.
  Als er IEMAND is die zichzelf NIET boven de wet plaatst, is het Sofie wel. Dan heb je als coach echt een flinke afslag gemist..

 4. Deze informatie staat op hockey.nl
  ´Belgische bond meldt in een perscommuniqué dat ‘deze beslissing noodzakelijk is voor de verdere positieve en harmonieuze ontwikkeling van het internationale dameshockey in België.’
  Op de Belgische sportsite Sporza reageert technisch directeur Bert Wentink op het besluit. Wentink geeft aan dat er ‘allerlei zaken gebeurd zijn die niet passen bij een team dat zich voorbereidt op de Olympische Spelen.’ Volgens de voormalige bondscoach van Nederland heeft de voormalige speelster van Push waarschuwingen ontvangen, maar was er geen signaal op verbetering.
  Wentink laat weten dat de Belgische bond Gierts haar droom niet aan diggelen heeft geholpen. ‘Het is in dit geval de speelster die zich haar droom ontneemt.’
  Er is blijkbaar ´iets´ gebeurd? Maar of zij zich ook boven de wet ziet staan of plaatst dat wordt niet duidelijk uit het artikel hoor.

 5. Ongelooflijk!! Veruit de beste speelster van Belgie!! En inderdaad eentje met karakater en persoonlijk. Iemand die durft anders te zijn maar altijd in het belang van het team zal denken!!
  Wat een slapjanus die Pascal kina!!!

 6. wat een slechte site zeg

Reageer