Voorspellingen Hoofdklasse dames 10 april

Den Bosch-Amsterdam: 3-1

Den Bosch won midweeks van Hurley en heeft inmiddels alweer drie wedstrijden op rij geen doelpunten te hoeven incasseren. De ploeg van Raoul Ehren staat eerste en wil die plek vasthouden tot aan het einde van  de competitie. Ook Amsterdam heeft het de laatste weken prima voor elkaar. De hoofdstedelingen zijn de laatste weken in verdedigend opzicht nauwelijks getest. Grote smet op die prachtige reeks na de winterstop is het wegvallen van international Ellen Hoog. De spits brak woensdag in het duel met Rotterdam haar enkel en ligt er vermoedelijk zes weken uit. Dat kost Amsterdam tegen Den Bosch vermoedelijk de kop.

Oranje Zwart-HDM: 2-2

Een belangrijke wedstrijd als het gaat om de ‘Best of the Rest’ titel. Nummer vijf ,Oranje Zwart, ontvangt nummer zes, HDM. OZ verloor midweeks verrassend van hekkensluiter KZ en zag door dat resultaat hun goede reeks beëindigd worden. HDM verloor twee keer op rij en wil ook wel weer eens  drie punten bij kunnen schrijven. Het wordt voor beide ploegen echter maar eentje.

Pinoké-Klein Zwitserland: 0-0

Pinoké verloor vijf wedstrijden op rij, het moet zelfs oppassen dat het niet alsnog op de tiende plek beland. Dat houdt namelijk in dat er aan het eind van het seizoen play-outs gespeeld moeten worden. Een overwinning is dus meer dan welkom. De play-outs spelen is nou net waar Klein Zwitserland op hoopt. De rode lantaarn is inmiddels overgedragen aan HGC en het is nu zaak om dat zo te houden. In het Amsterdamse Bos wordt wederom een puntje gesmokkeld.

Laren-Rotterdam: 4-1

Laren verloor in de heenronde met 1-0 van Rotterdam en heeft dus wat zaken recht te zetten. Spits Kim Lammers is de laatste weken uitstekend op dreef. Zowel de strafcorners als de velddoelpunten vliegen als zoete broodjes over de toonbank. Rotterdam staat nog altijd in de gevarenzone. Woensdagavond werd de eerste nederlaag onder Robbert-Paul Aalbrecht geleden en ook zondag komen de havenstedelingen er niet aan te pas.

Hurley-SCHC: 2-2

Van de stuntploeg die Hurley voor de winterstop was, is in het tweede deel van de competitie nog maar bitter weinig over. De dames van coach Rick Mathijssen kunnen echter hoop putten uit de wedstrijd van afgelopen woensdag. Aan de Oosterplas hield het landskampioen Den Bosch keurig in bedwang en mocht het eigenlijk aanspraak maken op meer dan een 2-0 nederlaag. SCHC won op bezoek bij Pinoké en mag zich klaarstomen voor de play-offs. Het speelt louter nog om een betere uitgangspositie om dat seizoenstoetje te verwerven.  Dit treffen eindigt verrassend genoeg in een gelijkspel.

HGC-Kampong: 1-2

HGC staat door de wederopstanding van Klein Zwitserland nu op de zo verafschuwde laatste plek. De Wassenaarse formatie heeft de punten hard nodig. Tegen Kampong kan het zomaar eens de goede kant opvallen. Eerder in het seizoen was HGC namelijk ook al de sterkste van de twee. Maar ook de terugkeer van de Nieuw Zeelandse international Emily Naylor is een meevaller. Kampong heeft de punten nog altijd hard nodig. Het steeg door de overwinning op HDM van afgelopen woensdag weliswaar naar de achtste plek, maar veilig is de ploeg van scheidend coach Derk Marijnen nog lang niet. Het zet zondag wel weer een hele grote stap door een driepunter op de Roggewoning.

Reageer