Voorspellingen Hoofdklasse dames 13 maart

Laren- Den Bosch: 1-1

Zondag staat de wedstrijd tussen de twee finalisten van vorig jaar op het programma. Laren ontvangt op eigen veld Den Bosch, dat vorige week de koppositie overnam van SCHC. Eerder in het seizoen kreeg Den Bosch met 1-2 klop van Laren, met destijds een uitblinkende Joyce Sombroek in het doel. Beide ploegen zullen ongetwijfeld willen weten hoe ze er op dit moment voor staan met het oog op de play-offs, die beide ploegen ongetwijfeld zullen halen. Het duel eindigt onbeslist.

Oranje Zwart-HGC: 0-1

Oranje Zwart komt pas voor het eerst na de winterstop in actie. De Eindhovense formatie draait tot nu toe een vrij kleurloos seizoen en is dan ook terug te vinden in de middenmoot. HGC boekte vorig weekend een zeer belangrijke overwinning op Hurley en heeft in ieder geval een mooi gat geslagen met de nummer laatst, Klein Zwitserland. In Wassenaar zullen ze ongetwijfeld meer willen en dat krijgen ze ook.

Hurley-Pinoké: 1-1

Hurley is de tweede seizoenshelft slecht begonnen met een nederlaag bij HGC. De verrassing van het seizoen staat er desondanks nog uitstekend voor. Zondag staat er een Amsterdamse burenruzie op het programma. Hurley won aan het begin dit seizoen bij Pinoké en hoopt nu op een vergelijkbaar resultaat. Pinoké was voor de winterstop aan een fantastische reeks bezig, maar daar is vorige week een einde aan gekomen. Landskampioen Den Bosch won in het Amsterdamse Bos met 0-3. De punten worden dit keer netjes gedeeld.

SCHC-Amsterdam: 2-2

SCHC verloor de koppositie vorige week aan Den Bosch en daar hadden ze in Bilthoven toch echt niet op gerekend. Het stugge Rotterdam hield de ploeg van Janneke Schopman op 1-1. Zondag staat de topper tegen Amsterdam op de agenda. De hoofdstedelingen verschijnen op volle oorlogssterkte na de winterstop. Onder andere Eva de Goede maakt haar rentree na maanden blessureleed. Of het meteen een overwinning tegen SCHC oplevert is nog maar de vraag. Naar verwachting zal er geen winnaar komen.

HDM-Klein Zwitserland: 1-2

HDM begint als favoriet aan de ontmoeting met stadsgenoot Klein Zwitserland. De ploeg begon fantastisch aan het seizoen, viel daarna ver terug, en staat inmiddels toch weer op een keurige zesde plek. Overigens werd tijdens de winterstop bekend dat oud-bondscoach Herman Kruis ook na dit seizoen aanblijft. Voor Klein Zwitserland gelden er geen excuses meer. De Steenbokken moeten deze wedstrijd winnend afsluiten wil het dit seizoen nog een enige rol van betekenis gaan spelen. Verrassend genoeg lukt dit ook nog.

Rotterdam- Kampong: 2-0

Rotterdam is hoopvol begonnen aan de tweede seizoenshelft. Op bezoek bij SCHC werd er een puntje aan het totaal toegevoegd. Voor de ploeg uit de havenstad zou een driepunter ook wel eens fijn zijn. Dat lukte dit seizoen alleen nog maar tegen Laren. Kampong speelde vorige week niet, maar is daardoor wel teruggezakt naar de voorlaatste plaats. Misschien kan de terugkeer van Marieke Dijkstra  voor een ommekeer zorgen. De routinier speelde dit seizoen pas twee keer mee met de ploeg. Toeval of niet, het zijn de enige twee wedstrijden die door Kampong werden gewonnen dit seizoen. Daar komt geen derde bij. Rotterdam wint in eigen huis.

Reageer