Voorspellingen Hoofdklasse dames 17 april

Klein Zwitserland-HGC: 2-1

Komende zondag staat er aan de Klatteweg in Den Haag een zeer belangrijke confrontatie op het programma. De nummer voorlaatste, Klein Zwitserland, ontvangt hekkensluiter HGC. Het verschil tussen beide ploegen is slechts één punt. Dit alles maakt deze derby even speciaal als cruciaal. Zo denkt KZ-speelster Maaike Kaufmann er ook over. “De wedstrijd tegen HGC is absoluut een sleutelwedstrijd. We kunnen onze voorsprong verder uitbreiden en HGC op 4 punten zetten. Het is na zondag nog niet beslist, maar ik heb er alle vertrouwen in dat we in de Hoofdklasse blijven met KZ.” Klein Zwitserland begon de competitie stroef, maar boekt de laatste weken prima resultaten. Volgens Kaufmann ligt dit niet aan de trainerswissel die een aantal weken geleden plaatsvond. Ik denk niet dat er per se veel veranderd is door het vertrek van Bas (Bogaard, red.), we waren al op de goede weg met elkaar en hebben dit de afgelopen weken gelukkig om weten te zetten in de nodige punten. Misschien dat we extra zijn wakker geschud door zijn plotselinge vertrek, dat vind ik moeilijk te beoordelen. We gaan er in ieder geval elke wedstrijd vol voor met elkaar. Verder scheelt het ook enorm dat een aantal geblesseerde spelers weer inzetbaar is.” Ook zelf heeft de dit seizoen op het middenveld acterende routinier veel wedstrijden moeten missen door de nodige blessures. “Daar baal ik van. Maar ik ben blij dat ik mijn bijdrage kan leveren in dit jonge team. Dat is belangrijk.” Of Kaufmann volgend seizoen nog te zien is in het KZ-shirt is ze nog niet helemaal uit. “Volgend jaar is volgend jaar, maar ik sluit niet uit dat ik doorga bij KZ.”

Kampong- Den Bosch: 0-3

Kampong doet het de laatste weken uitstekend. Tegen zowel HDM als HGC haalde het drie punten, waardoor de Utrechtse formatie ineens terug te vinden is op een zevende plek. Den Bosch lijkt hard op de eerste plek in de competitie af te stevenen. Alleen van Laren ondervindt het nog concurrentie. Dat is overigens ook de enige ploeg die het team van Raoul Ehren dit seizoen wist te verslaan. Ook aan de Laan van Maarschalkerweerd heeft Den Bosch de overhand en wint het zonder zich overmatig in te spannen.

Amsterdam-Hurley: 2-1

Deze week werd bekend dat Peter Bolhuis volgend jaar niet meer de eindverantwoordelijke is bij de dames van Amsterdam. De combinatie werk-gezin-hockey viel hem te zwaar en zodoende geeft hij het stokje na één jaar alweer over aan een ander. Amsterdam verloor vorige week zonder de geblesseerden Sophie Polkamp, Ellen Hoog en Leonoor Voskamp met 2-0 van Den Bosch en moet de laatste weken van de competitie nog vol aan de bak om een zo goed mogelijke uitgangspositie in de play-offs te verwerven. Hurley pakte tegen SCHC het eerste puntje na de winterstop, maar zakte desondanks het gelijkspel naar de negende plek op de ranglijst. Tegen de buurvrouw zit er voor Hurley niet meer in dan een kleine nederlaag.

SCHC-Laren: 1-2

De topper van deze speelronde vindt plaats in Bilthoven. Nummer drie SCHC neemt het op tegen nummer twee Laren. Eerder dit seizoen eindigde dit duel in 0-0, maar daar heeft het publiek dit keer weinig behoefte aan. SCHC liet vorige week punten liggen bij Hurley en de machine van Janneke Schopman begint langzaamaan wat minder gesmeerd te lopen. Laren won simpel van Rotterdam en de doelpuntenproductie lijkt goed op gang te zijn gekomen. In de laatste drie wedstrijden scoorde Laren maar liefst vijftien keer. Bij SCHC komt het niet verder dan twee doelpunten, maar voor de winst is het voldoende.

Rotterdam-Oranje Zwart: 2-2

Voor Rotterdam is het zaak de laatste vier wedstrijden flink gas te geven. De ploeg van interim coach Robbert Paul Aalbregt staat vier punten achter op Hurley en moet die zien te overbruggen om van die tiende plaats af te komen. Oranje Zwart sloeg de aanval van HDM op plek vijf af. In Eindhoven bleef het 0-0 en daardoor heeft OZ de ‘Best of the Rest-Trofee’ nog steeds in handen. Na zondag is het die kwijt, want het komt niet verder dan een gelijkspel.

HDM-Pinoké: 3-2

HDM is dit seizoen een zeer wisselvallige ploeg gebleken. Knappe resultaten worden afgewisseld met onnodige nederlagen. Het is dus niet geheel onlogisch dat de ploeg uit Den Haag een plek in de middenmoot heeft. Dat geldt eigenlijk ook voor de tegenstander van zondag: Pinoké. De Steekneuzen, die deze week lieten weten volgend seizoen zonder de Aussies McRae, Arrold (foto) en Johnson verder te moeten, wonnen vorige week van Klein Zwitserland en lijken zich alsnog te mengen in de strijd om die felbegeerde vijfde plaats. Maar Pinoké verliest van HDM , waardoor het toch weer met een schuin oog naar onderen moet kijken.

Reageer