Voorspellingen Hoofdklasse dames 20 maart

HDM-Den Bosch: 1-3

HDM is uitstekend uit de winterslaap gekomen. Klein Zwitserland werd met 5-2 aan de kant geschoven. Mascha Kimman was in deze wedstrijd de grote uitblinkster met maar liefst drie doelpunten. Den Bosch verloor vorige week op bezoek bij concurrent Laren en bewees zichzelf daarmee in slechte dient. Volgens Den Bosch-speelster Sabine Mol lag het niet aan de instelling van haar team. “We zijn niet slechter dan Laren, alleen hebben we niet op ons niveau gehockeyd. Als we dat tegen HDM wel halen, dan geef ik ons een goede kans.” De spits is van mening dat de wedstrijd van komende zondag niet te vergelijken is, met de ontmoeting tussen beide teams eerder dit seizoen. “HDM is gegroeid en heeft een goede ploeg. We zullen scherp moeten zijn, maar hebben er veel zin in.”  Over haar eigen spel is de voormalig topscoorder van de Overgangsklasse tevreden. “Ik heb mezelf de tijd gegeven om te wennen. Je leert zoveel in korte tijd. Het is leuk om bij Den Bosch te mogen spelen en ik verwacht dat ik alleen maar meer ga groeien als speelster.” Den Bosch staat ondanks de nederlaag van afgelopen zondag nog altijd aan kop. Die positie houden ze vast. De Brabantsen winnen van het HDM van hun voormalige coach Herman Kruis.

Amsterdam-Kampong: 4-0

Amsterdam wist vorige week in de topper tegen SCHC in de slotminuut een gelijkspel af te dwingen. Een strafbal van Eva de Goede rolde tergend langzaam over de doellijn en zorgde daarmee voor de late 2-2. Kampong boekte in en tegen Rotterdam de derde overwinning van het seizoen en heeft daardoor weer wat lucht gekregen. In het Wagener stadion maken de Utrechtsen echter geen schijn van kans.

SCHC-Klein Zwitserland: 3-1

SCHC kan na twee remises op een rij wel weer een overwinning gebruiken. De ploeg van Janneke Schopman is inmiddels weggezakt naar een derde plaats en dat is toch een tegenvaller. Klein Zwitserland verloor vorige week kansloos bij stadsgenoot HDM en heeft daardoor nog altijd geen overwinning op zak. In Bilthoven zit dat er wederom niet in.

Laren-Pinoké: 2-2

Laren won afgelopen zondag de topper tegen Den Bosch en is daardoor opgeklommen naar de tweede plek. In die wedstrijd was Kim Lammers de grote uitblinkster met twee goals en een versierde strafbal. Pinoké kwam als winnaar uit de bus in de derby tegen Hurley. Verdiend was dat niet, maar daar maalt niemand om in het Pinoké-kamp. De Steekneuzen staan er gewoon uitstekend voor met een zevende plek op de ranglijst. In Laren wordt dan ook verrassend een punt gehaald.

Oranje Zwart-Hurley: 1-1

Oranje Zwart kwam geweldig uit de startblokken met een 4-2 overwinning op HGC en heeft daardoor de aansluiting met de middenmoot gevonden. Hurley heeft het na een schitterende seizoensstart, inmiddels een stuk lastiger. Van HGC en Pinoké werd na de winterstop al verloren. Overigens moeten de Amsterdamsen het de rest van het seizoen stellen zonder Dorith Claushuis. Zij gaat voor haar studie naar Australië en keert dit seizoen niet meer terug. In Eindhoven haalt Hurley het eerste puntje na de winterstop.

Rotterdam-HGC: 2-1

Een duel in de kelder van de hoofdklasse. Rotterdam verloor vorige week in eigen huis de belangrijke wedstrijd tegen Kampong. Door dat resultaat staat de ploeg nu op een onveilige tiende plaats. HGC verloor bij Oranje Zwart en bewees zichzelf daarmee een zeer slechte dienst. De dames van Peter Taylor staan nog één plekje lager. Dat is aan het eind van het seizoen niet genoeg om de play-outs te ontlopen. Rotterdam boekt naar verwachting de tweede overwinning van het seizoen.

Reageer