Voorspellingen Hoofdklasse dames 23 maart

Klein Zwitserland-Rotterdam: 2-1

Klein Zwitserland kreeg zondag een pak slaag van SCHC en verkeerd in acute degradatienood. De Steenbokken wonnen dit seizoen nog altijd geen wedstrijd en staan daardoor stijf onderaan. Het zit ook allemaal niet mee. Het team kent veel blessuregevallen en moet het doen met een veredeld meisjes A1. Rotterdam won met liefst 4-0 van HGC en heeft daardoor een klein sprongetje gemaakt op de ranglijst. Wint het ook in Den Haag, dan slaat het een behoorlijk gat met de onderste ploegen. Dat gebeurt niet, KZ boekt de eerste seizoensoverwinning.

Den Bosch-Oranje Zwart: 3-0

Den Bosch kwam zondag met de schrik vrij in de uitwedstrijd tegen HDM. De regerend landskampioen wist een 2-0 achterstand om te buigen in een 6-3 overwinning en blijft daardoor aan de kop van de ranglijst. Vera Vorstenbosch wist zich in deze wedstrijd te onderscheiden met een loepzuivere hattrick. Oranje Zwart won de eerste twee wedstrijden na de winterstop en heeft zich daarmee in het linkerrijtje gespeeld. Of het daar na deze wedstrijd nog staat is de grote vraag. Den Bosch wint in eigen huis.

Kampong-SCHC: 1-4

Kampong staat na de nederlaag bij Amsterdam en de overwinning op Rotterdam weer op de tiende plaats. Die klassering betekent aan het eind van seizoen play-outs. Eerder in dit seizoen werd het in Bilthoven maar liefst 6-0 voor SCHC. Kampong heeft dus iets recht te zetten. SCHC lijkt na twee gelijke spelen weer op het rechte pad te zijn. De formatie van coach Janneke Schopman rolde Klein Zwitserland volledig op en ook in deze wedstrijd heeft de tegenstander niks te melden. Stichtse wint eenvoudig.

HGC-HDM: 2-2

HGC lijkt ook dit jaar de play-outs niet te kunnen ontlopen. De ploeg uit Wassenaar verloor kansloos op bezoek bij directe concurrent Rotterdam en de achterstand op de veilige posities is opgelopen naar vier punten. HDM is dit jaar middenmoter en kan de competitie, zoals het er nu naar uitziet, op het gemakje uitspelen. Zowel de play-offs, als de play-outs, zitten er niet meer in. Dit duel zal geen winnaar opleveren.

Hurley-Laren: 1-3

Bij Hurley lijkt het beste er wel vanaf te zijn. De promovendus begon het seizoen voortvarend, maar lijkt nu ver terug te vallen. De Amsterdamsen staan weliswaar nog altijd vijfde, maar de ploegen daaronder komen iedere week dichterbij. Laren lijkt alle schaapjes op het droge te hebben. De ploeg van Alexander Cox won alle wedstrijden na de winterstop en staat samen met Den Bosch aan kop. Eerder in het seizoen won Hurley verrassend bij Laren. Een herhaling zit er niet in, waardoor Laren goed blijft meedoen om de eerste plaats.

Pinoké-Amsterdam: 2-1

Pinoké draait tot nu toen een prima seizoen. Het team van coach Ettiene Spee verloor afgelopen zondag bij Laren, maar is desondanks het verlies terug te vinden op een veilige plaats in de middenmoot. Amsterdam lijkt na Den Bosch, Laren en SCHC, nu ook al zeker te zijn van een plek in de play-offs. Voor de spanning in de reguliere competitie is dat geen goede zaak, maar de play-offs worden er alleen maar interessanter door. Eerder in het seizoen eindigde deze bosderby in een bloedeloze 0-0. Dat zal het woensdag zeker niet worden. Pinoké wint verrassend.

Reageer