Voorspellingen Hoofdklasse dames 27 maart

Klein Zwitserland- Amsterdam: 0-3

Het was woensdagavond dan eindelijk zover; Klein Zwitserland pakte tegen Rotterdam de eerste overwinning van het seizoen.  Dat gebeurde onder leiding van Eric van der Pol (foto), die het stokje van Bas Bogaard overnam voor de rest van het seizoen. Door die overwinning ligt ineens weer alles open aan de staart van de ranglijst. Amsterdam stal de drie punten bij buurvrouw Pinoké en staat nog altijd vierde, op drie punten van koploper Den Bosch. Het schokeffect bij KZ lijkt uit te zijn gewerkt, want de hoofdstedelingen winnen eenvoudig.

Den Bosch-Rotterdam: 5-1

Den Bosch komt de laatste weken moeizaam aan zijn punten. Zondag boog het tegen HDM een 2-0 achterstand om in een 6-3 overwinning en in de derby tegen Oranje Zwart kwam het eveneens goed weg. Rotterdam verloor bij hekkensluiter Klein Zwitserland, waardoor de euforische stemming na de overwinning op HGC in één klap weg was. Den Bosch recht komende zondag de rug en wint met ruime cijfers van Rotterdam.

HGC-SCHC: 1-4

HGC sleepte tegen HDM in de slotfase een puntje uit het vuur, maar zag directe concurrent Klein Zwitserland dichterbij komen. De punten zijn dus nog hard nodig voor de formatie van coach Peter Taylor. Helemaal als het ook de play-outs nog wil ontlopen. SCHC lijkt, na een mindere periode vlak na de winterstop, weer helemaal bij de les. Woensdag won het de derby tegen Kampong zeer eenvoudig. Onder meer dankzij een doelpunt van strafcornerspecialist Caia van Maasakker. In Wassenaar komen daar gewoon weer drie punten bij voor de Bilthovensen.

Laren-Oranje Zwart: 2-0

Laren lijkt na de winterstop niet meer te stoppen. De ploeg uit ’t Gooi won al vier keer op rij en is daardoor een belangrijke kandidaat voor het kampioenschap. Oranje Zwart doet het in 2011 ook niet onverdienstelijk. De ploeg van Ageeth Boomgaardt verloor midweeks weliswaar van Den Bosch, maar bood uitstekend weerstand. De twee voorgaande duels leverden overigens zes punten op voor Oranje Zwart. Die punten worden in Laren niet gehaald.

Pinoké-Kampong: 1-1

Pinoké verloor twee keer op rij nipt van Laren en Amsterdam en wil wel weer eens drie punten kunnen bijschrijven. Dat moet dan gebeuren tegen het geplaagde Kampong. De Utrechtsen komen ondanks de terugkeer van routinier Marieke Dijkstra maar niet weg uit de onderste regionen en hebben de punten dus ook heel hard nodig. Het zal daarom een interessant duel worden in het Amsterdamse Bos waar uiteindelijk geen winnaar uit komt.

Hurley-HDM: 2-2

Hurley is na de winterbreak geen schim meer van de stuntploeg die het daarvoor was. Er werd tegen Laren alweer voor de vierde keer op rij verloren. Naar boven kan het team van coach Rick Matthijssen  inmiddels niet meer kijken. Het is nu zaak om toch nog wat punten te sprokkelen, zodat het wegblijft van de onderste plekken. HDM speelt een wisselvallig seizoen.  Knappe resultaten (o.a. winst tegen SCHC en gelijk tegen Amsterdam) worden afgewisseld met mindere. De puntendeling bij HGC van afgelopen woensdag is daar een goed voorbeeld van. In Amsterdam komt het ook niet verder dan een gelijkspel.

Reageer