Voorspellingen Hoofdklasse dames 6 april

Klein Zwitserland- Oranje Zwart: 2-1

Klein Zwitserland haalde een verdienstelijk puntje bij Kampong en is HGC genaderd tot op twee punten. Een overwinning op Oranje Zwart volstaat hoogstwaarschijnlijk om van die laatste plaats af te komen. Eenvoudig zal dat niet worden. De ploeg uit Eindhoven is na de winterstop namelijk prima bezig. De ploeg van coach Ageeth Boomgaardt staat inmiddels vijfde, maar een hogere rangschikking zit er niet meer in. Klein Zwitserland wint en draagt de rode lantaarn over aan de buren uit Wassenaar.

Den Bosch-Hurley: 3-0

De Bossche machine draait op volle toeren. Afgelopen weekend was SCHC het slachtoffer. In Bilthoven werd het 0-4. Onder meer dankzij drie doelpunten van strafcornerkanon Maartje Paumen. Het wil maar niet lukken met Hurley na de winterstop. Ook zondag verloor het weer kansloos. Rotterdam was in eigen huis veel te sterk. Aan de Oosterplas moet de promovendus oppassen dat het niet als kanonnenvoer gaat dienen. Dat gebeurt uiteindelijk niet. Hurley houdt de schade enigszins beperkt.

HGC-Laren: 1-5

Ook HGC blijft maar verliezen. Na de winterstop werd alleen Hurley verslagen en het begint er met de week slechter uit te zien voor de Gazellen. Laren herstelde zich zondag bij HDM na het gelijkspel tegen Oranje Zwart van een week eerder. De ploeg uit ’t Gooi kan de play-offs nauwelijks meer mislopen. Het is nu zaak om een zo goed mogelijke uitgangspositie te verwerven. Op de Roggewoning wint Laren zeer eenvoudig.

Amsterdam-Rotterdam: 1-0

Amsterdam begint haar potjes steeds eenvoudiger te winnen. Afgelopen weekend werd HGC eenvoudig verslagen waardoor de hoofdstedelingen SCHC passeerden op de ranglijst. Rotterdam won de eerste wedstrijd onder leiding van interim-coach Robbert-Paul Aalbregt, die twee jaar geleden nog landskampioen werd met Amsterdam, en wisselden weer van plek met Kampong. De havenstedelingen staan nu weer op de veilige negende plaats. In het Wagener komt Rotterdam echter net tekort.

Kampong-HDM: 2-1

Kampong heeft de punten nog altijd hard nodig in de strijd tegen degradatie. Dit weekend kwam het niet voorbij Klein Zwitserland en dat was vrij teleurstellend. Zeker gezien de kansverhouding. HDM staat in de middenmoot en strijd alleen nog voor de titel ‘’Best of the Rest’’. Kampong wint en blijft daardoor stuivertje wisselen met Rotterdam.

Pinoké-SCHC: 1-3

Pinoké verloor de laatste vier wedstrijden en is op zoek naar eerherstel. Vanzelf zal dat niet gaan, want SCHC komt op bezoek. De Bilthovense formatie kreeg weliswaar een flinke dreun van landskampioen Den Bosch, maar zal daar niet van in de war raken. SCHC pakt de drie punten en herstelt zich van de zeperd.

Reageer