Voorspellingen Hoofdklasse dames 6 maart

SCHC-Rotterdam: 3-1

Winterkampioen SCHC leed in haar laatste wedstrijd voor de winterstop de eerste nederlaag van het seizoen. In en tegen HDM, dat toen met de nieuw coach Herman Kruis het veld betrad, werd met 2-1 verloren. Reden tot paniek is dat echter allerminst. De Bilthovensen staan er nog altijd prima voor. Rotterdam heeft de punten echter hard nodig in de strijd tegen degradatie. De jonge ploeg van scheidend coach Caroline van Nieuwenhuijze staat negende en won dit seizoen pas één keer. Daar komt ook komende zondag geen verandering in.

Klein Zwitserland- Laren: 1-2

Klein Zwitserland wacht nog altijd op de eerste overwinning. Om de moed erin te houden, mag gezegd worden dat alleen van SCHC kansloos werd verloren dit seizoen. In de overige wedstrijden konden de Steenbokken goed partij bieden.  Laren is wat wisselvallig, maar de ploeg staat nog altijd vierde en heeft volop zicht op de bovenste plaatsen. Ook in deze wedstrijd zal Klein Zwitserland goed mee kunnen, maar de drie punten gaan mee terug naar ‘t Gooi.

Pinoké-Den Bosch: 0-3

Pinoké was de laatste weken voor de winterstop aan een geweldige opmars bezig. Uit de laatste vijf wedstrijden werden maar liefst 13 punten gehaald. Daardoor zijn de Steekneuzen gestegen naar een prachtige zesde plek. Of het na zondag nog op die plek staat is lang niet zeker. Landskampioen Den Bosch komt namelijk op bezoek in het Amsterdamse bos. De ploeg van coach Raoul Ehren draait een prima seizoen en verloor tot nu alleen van Laren. Ook dit jaar bewijst het team dat het weer bij de favorieten hoort. Er wordt lang niet altijd goed gehockeyd, maar de punten blijven binnenkomen. Een eigenschap die bij een echte kampioen hoort.

HGC-Hurley: 1-2

HGC heeft net als de voorgaande jaren een moeilijk seizoen. De ploeg bungelt onderin en het moet raar lopen wil het daar de rest van het seizoen niet blijven. De dames van de Australische coach Peter Taylor wonnen tot nu slechts één keer en het speelden twee keer gelijk. Geen beste rapportcijfers voor een ploeg die de ambitie heeft om richting middenmoot te gaan. Hurley, dat vorige week nog het contract van coach Rick Mathijssen verlengde, blijft de verrassing van de competitie en is vooralsnog de enige ploeg die de top vier bij kan benen. Wint het ook in Wassenaar, dan doen de Amsterdamsen nog volop mee voor het seizoenstoetje. Naar verwachting gaan de punten inderdaad mee naar de hoofdstad.

Reageer