Voorspellingen Hoofdklasse dames zondag 15 mei

Den Bosch-Pinoké: 4-1

Den Bosch is al een aantal weken verzekerd van de eerste plaats en wil met een goed gevoel de play-offs ingaan. Vorige week wonnen de Brabantsen met maar liefst 8-1 bij HGC en dus lijkt het met de vorm wel goed te zitten. Pinoké strijdt nog voor de vijfde plek, maar lijkt daar na de nederlaag van vorige week tegen Rotterdam geen kans meer op te maken. In Den Bosch valt namelijk niks te halen voor de Steekneuzen.

Hurley-HGC: 3-0

Hurley heeft het zichzelf bijzonder moeilijk gemaakt. Afgelopen zondag gaf de ploeg van coach Rick Mathijssen tegen Klein Zwitserland de zege uit handen waardoor het nog steeds niet zeker is van handhaving. Bij een overwinning tegen het al gedegradeerde HGC is dat wel het geval. Die zege komt er ook en zo kan Hurley alsnog spreken van een uitermate geslaagd seizoen.

Rotterdam-SCHC: 2-1

Rotterdam boekte de laatste twee wedstrijden even zoveel overwinningen en dus doet het nog altijd mee om directe handhaving. Dan moet ook de laatste wedstrijd winnend afgesloten worden en dat is zeker geen makkelijke klus. Stichtse is de laatste weken namelijk in play-off vorm en heeft de tweede plek voor het grijpen. Toch is dat niet genoeg motivatie voor de Bilthovensen en krijgen klop van een getergd Rotterdam.

Kampong-Oranje Zwart: 2-3

Dé wedstrijd om plek vijf. Kampong verloor vorige week in eigen huis van Laren met ruime cijfers en beleefde dus een slechte generale voor deze ontmoeting. OZ gaf in de slotfase de overwinning tegen Amsterdam uit handen, maar kent desondanks een prima seizoen, dat ook wordt afgesloten met een verdiende prijs. De titel ‘Best of the rest’.

Laren- Klein Zwitserland: 4-0

Laren lijkt op een vierde plek te gaan eindigen. De sterrenformatie van Alexander Cox zal daar toch niet helemaal tevreden mee zijn. Niet in de laatste plaats omdat het dan tegen landskampioen Den Bosch moet aantreden. Klein Zwitserland is voorlopig in haar missie geslaagd. Directe degradatie is afgewend en nu moet de focus volledig op de play-outs liggen. In het Gooi komt KZ daarom niet in het stuk voor.

HDM-Amsterdam: 1-3

HDM is de laatste tijd geen schim van de ploeg die het in het begin van de competitie was. De Haagsen wonnen al weken geen wedstrijd meer en lijken te snakken naar het einde van de competitie. Amsterdam zal alles in het werk stellen om minimaal die derde plek in handen te houden. Dat lukt, waardoor HDM zich alsnog zal moeten veilig spelen in de nacompetitie.

Reageer