Voorspellingen Hoofdklasse heren 10 april

Oranje Zwart-Bloemendaal: 2-4

De topper van deze speelronde! Oranje Zwart ging vorige week onverwachts onderuit bij Laren, maar staat er desondanks het verlies prima voor. De Eindhovenaren staan tweede, op vier punten van de tegenstander van komende zondag, Bloemendaal. De Mussen spelen een bijna perfecte tweede seizoenshelft. Ook de blessure van sterspeler Jamie Dwyer kon de oranje machine niet van slag brengen. Vorige week won het, zonder de Australiër, met 3-0 van SCHC. Ook in deze kraker trekt Bloemendaal aan het langste eind.

SCHC-Pinoké: 3-4

SCHC lijkt klaar deze competitie. De Bilthovense ploeg heeft het dit seizoen, met al hun jonkies, fantastisch gedaan. Pinoké zit de laatste twee weken in een dip. Er werd achtereenvolgens van Bloemendaal, Amsterdam en HGC verloren. Door die teleurstellende resultaten zijn de play-offs ineens heel ver weg. Een ramp is dat niet. De Steekneuzen zijn allang blij dat ze goed meedoen in het linkerrijtje. Komende zondag komt er weer eens een positief resultaat. De Amsterdammers winnen op bezoek bij SCHC.

Den Bosch-Tilburg: 4-2

Voor Den Bosch lijkt het na de nederlaag bij HDM een hels karwei te worden om de play-outs te ontlopen. Wil het in mei vakantie hebben, dan moeten de Bosschenaren kosten wat kost winnen. Tilburg lijkt daarvoor op papier de ideale tegenstander. Ware het niet dat de Brabanders ook vorige week van de hekkensluiter verloren. Daarbij doet Tilburg het de laatste weken niet eens zo onaardig. Onder de bezielende leiding van coach Roger van Gent kunnen de bruinbroeken de laatste weken prima partij bieden tegen de grote ploegen. Komende zondag liggen er ook kansen voor Tilburg, maar veel doet het daar niet mee. Den Bosch houdt de punten binnen boord.

Rotterdam-Laren: 5-4

Rotterdam is na de nederlaag in de eerste wedstrijd na de winterstop tegen SCHC niet meer te stoppen. De formatie van coach Hans Streeder won maar liefst zes keer op rij en mag zich op gaan maken voor de play-offs. Laren won vorige week verrassend van Oranje Zwart. Roderick Huber was in deze wedstrijd de grote man met twee doelpunten. Door dat resultaat is de ploeg uit ‘t Gooi zo goed als uitgespeeld in deze competitie. In die wetenschap kan het zich maar moeilijk opladen voor deze confrontatie en verliest het van Rotterdam.

HGC-Amsterdam: 2-1

Na een aantal rumoerige weken was er eindelijk weer iets te vieren voor HGC. Onder leiding van interim-coach Dirk Loots werden voor het eerst punten gepakt. Door dat verrassende resultaat tegen Pinoké lijken de Gazellen ook in één klap uit problemen. Het gat met de nummer tien van de ranglijst, Den Bosch, is opgelopen tot vijf punten. Amsterdam is na twee galavoorstelling op rij door Kampong weer met beide beentjes op de grond gezet. De hoofdstedelingen kwamen niet verder dan een gelijkspel. Tegen HGC loopt het tegen een verrassende nederlaag op.

Kampong-HDM: 4-1

Kampong wil aan het goede resultaat van afgelopen zondag bij Amsterdam een passend vervolg geven. Dan moet het hoe dan ook winnen van HDM. Eerder in het seizoen gingen de Utrechters bij die ploeg onderuit, dus in die zin heeft het ook nog wat goed te maken. HDM heeft de rode lantaarn weer overgedragen aan Tilburg en kan zich gaan voorbereiden op het onderlinge duel met de Brabanders (zondag 1 mei). De eerste tegenstander in het ‘oefenprogramma’ is zoals gezegd Kampong.

Reageer