Voorspellingen Hoofdklasse heren 13 maart

Amsterdam-Rotterdam: 4-2

In het Wagener stadion staat de kraker van dit weekend op het programma. ‘020’ Ontvangt in eigen huis ‘010’. Of terwijl: Amsterdam tegen Rotterdam. Amsterdam leed vorige week volgens Jan-Willem Buissant een terechte nederlaag in en tegen Laren. “We hebben als team niet thuis gegeven tegen een goed defensief Laren. Wij creëerden te weinig. Alhoewel ik vond dat we in de tweede helft goed hebben gespeeld kunnen wij als Amsterdam absoluut beter dan dit.”

Door de nederlaag verloren de hoofdstedelingen de eerste plek aan Bloemendaal. Dit speelt volgens de voormalig jeugdinternational totaal niet in de groep. “We zijn bezig om aan het eind van het seizoen bovenaan te staan. Mooi als je nu eerste staat, maar ik heb liever dat we op de laatste speeldag op die plek staan. De tweede helft van het seizoen is nog lang, alles is nog open.”

De sierlijke middenvelder verwacht dat het de komende wedstrijd tegen Rotterdam een mooi gevecht gaat worden. “Ik vind dat deze wedstrijd altijd iets moois heeft. Ik verwacht een stug Rotterdam. Afgelopen zondag hebben ze laten zien dat ze tegen topploegen punten kunnen pakken (Oranje Zwart). Wij willen de eerste wedstrijd voor eigen publiek knallen en zijn er klaar voor.” Buissant doelt op de overwinning van Rotterdam op Oranje Zwart in de laatste seconde van de wedstrijd.  Daardoor doet de ploeg uit de havenstad nog altijd volop mee om een plek bij de laatste vier. Net als Amsterdam, dat nog altijd tweede staat.

Tilburg-Pinoké: 1-4

Tilburg hield, ondanks de nederlaag, een goed gevoel over aan de uitwedstrijd tegen Bloemendaal. Dat hoopt de ploeg van coach Roger van Gent mee te nemen naar de volgende wedstrijd tegen Pinoké.  De Amsterdammers zijn het jaar 2011 prima begonnen met  twee overwinningen op een rij (Kampong en HDM) en doen volop mee voor een plek in de play-offs, wat een unicum zou zijn. Pinoké plaatste zich immers nog nooit voor het seizoenstoetje.

Den Bosch- Oranje Zwart: 2-2

Den Bosch is de tweede seizoenshelft perfect begonnen met zes punten uit de eerste twee wedstrijden. Verleden week won het knap met 1-4 bij Stichtse, waardoor het de concurrentie weer helemaal in het vizier heeft. Dit weekend staat de derby tegen Oranje Zwart op het  programma. De Eindhovenaren verloren hun eerste wedstrijd na de winterstop en zijn ongetwijfeld uit op revanche. Dat lukt aan de Oosterplas gedeeltelijk.

Kampong-SCHC: 3-1

Kampong heeft het de laatste tijd bijzonder lastig. De Utrechters wachten al tijden op een overwinning en zijn daardoor inmiddels afgezakt naar de negende plek op de ranglijst. Daardoor kan de ploeg de play-offs definitief uit het hoofd zetten. Dat was toch het doel voor aanvang van de competitie. SCHC moet inmiddels ook gaan vrezen. De manschappen van Adel Fuentes staan slechts één punt boven de streep en daar zag het er eind oktober toch niet naar uit. Een mooi moment voor beide ploegen om het zelfvertrouwen weer wat op te krikken. Naar verwachting trekt Kampong aan het langste eind in deze derby.

Laren-Bloemendaal: 3-4

Laren is zo goed als terug in de race om de play-offs.  Afgelopen zondag tegen Amsterdam kreeg de ploeg weer hulp uit Australië. Jason Wilson en Eddie Ockenden maakten hun rentree en laatstgenoemde zorgde meteen voor de winnende treffer. Laren heeft nog wat goed tegen Bloemendaal, want aan het begin van dit seizoen verloor het op ’t Kopje met maar liefst 9-1. De landskampioen ging overigens goed van start vorige week. Hekkensluiter Tilburg werd eenvoudig opzij gezet. In ’t Gooi wordt bewezen dat het de koppositie terecht weer terug heeft.

HDM-HGC: 2-4

HDM verloor hun afgelopen wedstrijd kansloos bij Pinoké en lijkt nu ook nummer tien Den Bosch definitief uit het zicht te hebben verloren. Tilburg onder zich houden is dus nog het enige doel voor de Hagenaars. Zondag komt buurman HGC op visite. De vice-landskampioen heeft weer wat aan het zelfvertrouwen teruggewonnen na de overwinning op Kampong. Die lijn wordt keurig doorgetrokken tegen HDM.

Comments (1)

 1. floppieenteun

  Goede voorspelling lijkt me, denk alleen dat Oranje-Zwart bij Den Bosch gaat winnen al hoop ik het niet :-).

  Mijn voorspelling:

  Amsterdam – Rotterdam 3-1
  Tilburg – Pinoke 0-5
  Den Bosch – Oranje-Zwart 1-4
  Kampong – SCHC 2-1
  Laren – Bloemendaal 2-5
  HDM – HGC 1-4

Reageer