Voorspellingen Hoofdklasse heren 17 april

Tilburg-Kampong: 1-4

Voor Tilburg is deze wedstrijd de laatste kans om nog voor de degradatiekraker, over twee weken tegen HDM, van de laatste plaats af te komen. Voor Kampong ziet het er allemaal iets anders uit. De Utrechtse formatie had voor aanvang van de competitie als doelstelling tot de laatste wedstrijd mee te doen voor de play-offs, maar dat bleek al vrij snel niet meer haalbaar. Kampong-spits Quirijn Caspers doet het dit seizoen wel naar behoren. Hij maakte dit seizoen al twaalf goals en dat lukte hem nog niet eerder. “Mijn persoonlijke doelstelling was het maken van meer doelpunten dan vorig seizoen. Dat is nu gelukt, dus daar ben ik wel tevreden over. Het is jammer dat we eigenlijk direct na de winterstop niet hebben kunnen aanhaken na slechte resultaten tegen Pinoké en HGC. Dat neem ik mezelf ook zeker kwalijk. Dat waren voor ons na een degelijke eerste seizoenshelft toch de cruciale potjes waarin we niet thuisgaven,” aldus Caspers, die ook in de groep van veertig van bondscoach Paul van Ass zit. Ondanks het teleurstellende seizoensverloop heeft Kampong nog genoeg om voor te spelen. “We hebben nog steeds zicht op plek zes, maar we moeten ook winnen van Tilburg, willen we helemaal weg zijn van de laatste plekken. Met daarna de wedstrijden tegen Laren en Bloemendaal zou het leuk zijn als we dan nog om de zesde plek kunnen spelen. Zeker geen prijs voor ons, maar als we dat bereiken hebben we toch een prima eindreeks neergezet.”

Laren-Den Bosch: 3-1

Laren doet het de laatste weken zeer behoorlijk en staat inmiddels op een zesde plaats. Vorige week werd er nog een mooi punt behaald bij Rotterdam en de week daarvoor klopte het Oranje Zwart. Aan het duel met Den Bosch begint het als favoriet. De Brabantse ploeg staat namelijk tiende en lijkt de play-outs niet meer te kunnen ontlopen. Het gat met HGC is vier punten en dat is vrij veel met nog drie wedstrijden te spelen. In het Gooi boekt de thuisploeg een regelmatige overwinning.

Amsterdam- HDM: 8-1

Amsterdam lijkt zich na een moeizame herstart na de winterstop toch vrij eenvoudig voor het seizoenstoetje te plaatsen. Vorige week won het bij HGC en hield het gat van vijf punten met Pinoké intact. HDM bereidt zich voor op het duel van jaar. Op de zondag na Pasen komt grote rivaal Tilburg op bezoek en alle pijlen zijn op die wedstrijd gericht. Mede door dat gegeven laten de mannen van Albert-Kees Manenschijn deze confrontatie met Amsterdam volledig lopen.

Bloemendaal- Rotterdam: 4-2

Op ’t Kopje vindt komende zondag een heuse kraker plaats. Koploper Bloemendaal ontvangt nummer drie Rotterdam. Eerder in het seizoen wonnen de havenstedelingen en dus heeft de landskampioen iets goed te maken. Deze week werd sterspeler van de Mussen, Jamie Dwyer, succesvol geopereerd. De Australiër keert dit seizoen echter niet meer terug. Daarvoor is de kwetsuur te ernstig. Bloemendaal wint deze krachtproef en verzekerd zich van deelname aan Euro Hockey League van volgend jaar.

Pinoké-Oranje Zwart: 1-4

Pinoké won zondag met ruime cijfers bij SCHC en herstelde zich van drie nederlagen op rij. De Amsterdammers staan stevig op de vijfde plek en lijken die niet meer weg te geven. De ploeg heeft zelfs een sprankje hoop op de play-offs, maar is daarvoor wel afhankelijk van andere ploegen. OZ verloor twee keer op rij en lijkt de juiste vorm voor die play-offs nog niet helemaal te pakken te hebben. In het Amsterdamse Bos tonen de Eindhovenaren echter karakter en pakt het de drie punten.

HGC-SCHC: 2-2

HGC draait een troosteloos seizoen en het mag blij zijn dat het wegblijft van die tiende plek. Het vizier wordt  bij de Gazellen, na de wedstrijd tegen SCHC, volledig gericht op de EHL. Daarin staan tijdens het Paasweekend de achtste finales gepland. Stichse staat op een keurige zevende plek en daar mogen de manschappen van Adel Fuentes best trots op zijn. Niemand gaf voor aanvang van het seizoen een dubbeltje voor de kansen van de jonge ploeg, maar het is er in geslaagd om drie wedstrijden voor het eind zo goed als veilig te zijn. Op de Roggewoning wordt het belangrijke laatste puntje behaald en is handhaving definitief een feit.

Reageer