Voorspellingen Hoofdklasse heren 20 maart

SCHC-HDM:2-2

SCHC heeft de aan de knappe overwinning op Rotterdam geen vervolg kunnen geven. Van zowel Den Bosch, als Kampong werd vrij kansloos verloren en daardoor zal het de komende periode alle zeilen bij moeten zetten om weg te blijven van de tiende plek. HDM kan zich volledig richten op Tilburg. Rechtstreekse handhaving zit er niet meer in, waardoor het nu zaak is, weg te blijven van die zo gevreesde laatste plaats. In Bilthoven wordt in die strijd een heel belangrijk puntje gehaald.

Oranje Zwart-Kampong: 3-2

Oranje Zwart heeft zich hersteld van de nederlaag die het op eigen veld tegen Rotterdam leed. In Den Bosch wonnen de Eindhovenaren zonder al te veel moeite met 0-4. Uitblinker in die wedstrijd was de Spanjaard David Alegre, die twee keer scoorde. Kampong won vorige week weer eens. De wedstrijd tegen SCHC werd probleemloos naar de hand geschoven waardoor de formatie van Michiel van der Struijk weer naar boven kan kijken. Dat zal na de wedstrijd tegen OZ waarschijnlijk weer anders zijn. Kampong verliest met minimaal verschil.

Bloemendaal-Amsterdam: 3-3

Bloemendaal is uitstekend uit de startblokken gesprongen na de winterstop. De wedstrijden tegen Tilburg en Laren werden beiden met 4-1 gewonnen en plaatsing voor de play-offs lijkt slechts een kwestie van tijd. Daarin zou het zomaar Amsterdam tegen kunnen komen. De tegenstander van komende zondag. De hoofdstedelingen zijn ,in tegenstelling tot Bloemendaal, zeer slecht uit de winterslaap gekomen. Van zowel Laren als Rotterdam werd verloren en het moet oppassen dat het niet verder wegglijd op de ranglijst. Amsterdam won eerder dit seizoen met maar liefst 5-2 van de landskampioen. Dit onderlinge treffen eindigt onbeslist.

Rotterdam-Den Bosch: 4-2

Rotterdam won twee uitwedstrijden op rij. En niet de minsten. Zowel bij Oranje Zwart, als bij Amsterdam werden drie punten gehaald. Tegen de ‘’mindere goden’’ wil de ploeg van Hans Streeder het nog wel eens laten liggen. En laat nou net nummer tien van de ranglijst, Den Bosch op bezoek komen. De Brabanders wonnen de eerste twee wedstrijden na de hervatting, maar moesten vorige week tegen Oranje Zwart pas op de plaats maken. Ook in de havenstad zijn er geen punten te halen.

HGC-Tilburg: 5-1

HGC lijkt eindelijk de juiste vorm te pakken te hebben. Achtereenvolgens werden Kampong en stadsgenoot HDM geklopt. De volgende klus, de thuiswedstrijd tegen Tilburg mag ook geen probleem. Alhoewel HGC één van de weinige ploegen is die dit seizoen nog niet van Tilburg wist te winnen. Bij Tilburg is het zoals bekend kommer en kwel. Ook de komst van Roger van Gent heeft nog niet voor de ommekeer kunnen zorgen. Onder zijn leiding verloren de Brabanders na de winterstop alweer drie keer op een rij. Ook in deze wedstrijd zal niets te halen zijn.

Pinoké-Laren: 2-3

Pinoké blijft maar winnen. Achtereenvolgens werden Kampong,HDM en Tilburg geklopt en zo doen de steekneuzen nog volop mee in de strijd op de play-offs. Voor Laren is dit de allerlaatste kans om nog enigszins aan te haken. De ploeg uit het Gooi heeft maar liefst acht punten achterstand op Pinoké en kan dat gat bij winst dus terugbrengen naar vijf. Bij ieder ander resultaat kan Laren het seizoenstoetje op de buik schrijven. Naar verwachtingen mogen ze blijven dromen. Laren wint in het Amsterdamse Bos.

Reageer