Voorspellingen Hoofdklasse heren 27 maart

Bloemendaal-Pinoké: 4-2

De topper Bloemendaal-Amsterdam werd vorige week winnend afgesloten door Bloemendaal. Meer dan een leuk mentaal tikje was het echter niet. De landskampioen weet als geen ander dat de prijzen pas later in het seizoen uitgedeeld worden. Een ploeg die daar minder bekend mee is, is de tegenstander van komende zondag: Pinoké. De Amsterdammers zijn bezig aan een geweldig seizoen en zette vorige week concurrent Laren in een onderling duel op grote achterstand. Volgens Pinoké-aanvaller Joost van de Vijfeijken was er sprake van een ietwat gelukkige overwinning. “Er waren heel de wedstrijd kansen over en weer.  Er komt nog een scoop om de wedstrijd uit te hockeyen, hier komt uiteindelijk nog een grote kans uit en deze maken we. Een gelijkspel was meer op zijn plaats geweest.” Dromen van de play-offs doen de Steekneuzen volgens de oud-speler van Den Bosch nog niet.”We bekijken het van wedstrijd tot wedstrijd. We staan nu in de top 4, maar we hebben nog genoeg zware potten te gaan.” Te beginnen aanstaande zondag als het treffen met landskampioen Bloemendaal op het programma staat. “Het zal een zware wedstrijd worden. Dit is een wedstrijd die je weliswaar mag verliezen, maar we gaan onze uiterste best doen en hopen er een punt te kunnen halen natuurlijk!” Aldus de spits die dit seizoen al negen keer doel wist te treffen. “Ik heb spelers om mij heen die mij aan spelen waar ik die bal wil hebben. Ik leer veel van de andere spitsen en ik krijg het vertrouwen vanuit het team en het management. Dat speelt voor mij een grote rol.” Op ’t Kopje zal de ploeg van Joost van de Vijfeijken tekort komen. Bloemendaal wint waardoor de play-offs zo goed als binnen zijn voor de oranjehemden.

Kampong-Rotterdam: 3-3

Kampong draait een zeer matig seizoen. Vooraf werd er ingezet op een plekje bij de bovenste vier, maar dat zit er niet meer in. De Utrechters staan slechts drie punten boven de streep en moeten dus naar onderen kijken. Rotterdam won vorige week van Den Bosch en is daardoor gestegen naar derde plek. Het was bovendien de derde zege op rij voor de ploeg van Hans Streeder. Op bezoek bij Kampong komt Rotterdam echter niet verder dan een gelijkspel.

Amsterdam-Den Bosch: 2-2

Amsterdam verloor alle drie de wedstrijden na de winterstop en is daardoor teruggezakt naar de vijfde plek. Daarbij moet vermeld worden dat het de topploegen heeft gehad en het de resterende duels mag opnemen tegen de op papier mindere goden. Den Bosch verloor twee keer op rij en staat daardoor steviger op de tiende plek. Een succesje tegen Amsterdam zou zeer welkom zijn voor de Brabanders. Dat komt er ook, waardoor de zorgen voor de hoofdstedelingen steeds groter worden.

Laren-HGC: 4-2

Laren heeft na de nederlaag tegen Pinoké definitief afscheid moeten nemen van de play-offs. In het Amsterdamse Bos werd het in de laatste minuut 2-1. Positief is wel dat Laren Luke Doerner terug heeft. De Australische strafcornerspecialist kampte enige tijd met een blessure. HGC verloor vorige week verrassend van hekkensluiter Tilburg en heeft zichzelf daardoor in de problemen gebracht. De Gazellen staan slechts drie punten boven nummer tien Den Bosch en hebben nog een heel lastig programma. Ook in ’t Gooi loopt het slecht af voor HGC.

Tilburg-SCHC: 3-2

Tilburg is na de overwinning op HGC dan eindelijk van die laatste plaats af. Een opsteker die de Brabanders heel goed konden gebruiken. Tegen SCHC ligt er een mogelijkheid om ook meteen een gaatje te slaan met HDM. Stichtse speelt weliswaar een verrassend goed seizoen, maar het team van Adel Fuentes is absoluut niet onverslaanbaar. Vorige week won SCHC in eigen huis met veel moeite van HDM. In Tilburg gaat het onderuit, waardoor de bruin-witten weer adem kunnen halen.

HDM-Oranje Zwart: 1-5

HDM heeft door de overwinning van Tilburg de rode lantaarn in handen gekregen. Een even onverwachte, als niet-welkome verrassing voor de Hagenaren. Oranje Zwart boekte zondag een moeizame 2-1 overwinning op Kampong en staat daardoor stevig op de tweede plaats. Tegenvaller voor de Eindhovenaren was het uitvallen van Marcel Balkestein. De aanvoerder kreeg in de slotfase van het duel een stick in het gezicht en brak zijn jukbeen op maar liefst zes plaatsen. Hij is naar verwachting vier tot zes weken uitgeschakeld. Tegen HDM kan Oranje Zwart het verlies opvangen en wint het gemakkelijk met ruime cijfers.

Reageer