Voorspellingen Hoofdklasse heren 6 maart

Oranje Zwart-Rotterdam: 3-1

Nummer twee Oranje Zwart ontvangt op carnavalszondag de nummer vier van de ranglijst, Rotterdam. Meteen een interessant duel voor de Eindhovenaren. Volgens OZ-aanvaller Bob de Voogd zal het meteen een hele zware wedstrijd worden. ‘Rotterdam is met verlies begonnen (2-1 voor SCHC, red.) en zullen gebrand zijn om punten te pakken. Maar ook wij hebben niet stil gezeten deze winter en zullen gewoon vol voor de winst spelen om een gat te slaan met de vierde plek. Ik zeg een 4-2 overwinning voor ons.’

Oranje Zwart is als één van de weinige ploegen gewoon in Nederland gebleven tijdens de voorbereiding. ‘In plaats van een trip hebben wij een geslaagd teamweekend gehad. We gaan voor de play-offs en van daaruit natuurlijk voor de landstitel. Ook willen we zo ver mogelijk komen in de EHL. Om deze doelen te bereiken hebben we in dit weekend een goede basis gelegd,’ aldus de international die niet geheel tevreden is over zijn eigen spel gedurende de eerste seizoenshelft. ‘Ik ben het seizoen niet fit begonnen waardoor ik de eerste wedstrijden miste, dat is nooit fijn voor je ritme. Gedurende het seizoen ben ik beter gaan spelen en kwam het niveau weer terug. De tweede helft van het seizoen zullen de mensen weer de echte Bob de Voogd zien!’

Laren-Amsterdam: 2-3

Vorige week liet Laren zien dat het ook zonder hun Australische topspelers kan winnen. Het was weliswaar tegen hekkensluiter Tilburg, maar toch. Tegen Amsterdam wordt het waarschijnlijk een heel ander verhaal. De hoofdstedelingen gingen als koploper de winter in en hopen deze positie zo lang mogelijk vast te houden. Het is te hopen voor het team van Taco van den Honert dat het tripje naar New York (zonder sticks!) daar een bijdrage aan heeft geleverd. Daar lijkt het wel op, want Amsterdam wint bij Laren.

HGC-Kampong: 4-3

HGC draait tot nu toe een zeer matig seizoen. Vorige week werd er verloren van Den Bosch en door dat resultaat zijn de Gazellen nu terug te vinden op een gedeelde tiende plaats. Kampong liet vorige week de zege glippen tegen Pinoké in een knotsgekke wedstrijd en vergat daarmee de aansluiting bij de top vier te vinden. Nu zijn die plaatsen ineens wel erg ver weg en kunnen de Utrechters beter naar beneden dan naar boven kijken. Helemaal na zondag. HGC wint namelijk en zorgt voor nog grotere problemen bij Kampong.

SCHC- Den Bosch: 2-3

Een duel tussen twee ploegen die de tweede seizoenshelft uitstekend zijn begonnen. SCHC, dat tijdens hun trainingsstage in Buenos Aires nog aanvaller Lloyd Norris-Jones (foto) verloor, won de lastige uitwedstrijd bij Rotterdam met 2-1 en is weer even weg uit de gevarenzone. Den Bosch hield HGC vorige week, na een spectaculair duel, van het lijf (4-3). De Brabanders moeten Oeteldonk zondag voor even verlaten, maar keren niet met legen handen terug.

Bloemendaal-Tilburg: 9-1

Het grote Bloemendaal ontvangt het nietige Tilburg. Bloemendaal heeft met een trainingsstage naar het Amerikaanse San Diego alle neuzen weer in dezelfde richting kunnen zetten. De trip was als opmaat bedoeld voor de zesde landstitel in successie. Tilburg begon, samen met de nieuwe coach Roger van Gent, beroerd aan de hervatting van de competitie. Van Laren werd in eigen huis kansloos met 3-0 verloren. Veel betere cijfers zullen er zondag op het scorebord in Bloemendaal niet verschijnen. De Tilburgers weten maar net de dubbele cijfers te ontwijken.

Pinoké- HDM: 6-2

Pinoké draaide afgelopen zondag, met de twee Koreanen Lee en Seo (foto) in de gelederen, tegen Kampong een 2-0 achterstand binnen drie minuten om in een voorsprong en nam daardoor alsnog de punten mee naar Amsterdam. De ploeg van de Zuid-Afrikaanse coach Gilles Bonnet heeft daardoor de aansluiting bij de top vier weer helemaal gevonden. HDM werd landskampioen in de zaal en kende daardoor een zeer succesvolle winterperiode. Het enige doel dat dit seizoen nu nog staat is handhaving. Dat zal dan hoogstwaarschijnlijk moeten gebeuren in de play-outs, want de nummer negen loopt iedere week verder weg. Ook deze week. HDM verliest namelijk kansloos in het Amsterdamse Bos.

Reageer