Voorspellingen Overgangsklasse dames 10 april

Overgangsklasse A

Nijmegen-Were Di: 2-0

Voor Nijmegen is het zaak zich zo snel mogelijk te herstellen van de nederlaag die het leed in de topper tegen Rood-Wit. De formatie van coach Rob Haantjes staat in punten gelijk met de tegenstander van komende zondag: Were Di. Die ploeg doet het nog altijd boven verwachting goed. Het kwam weliswaar niet verder dan een gelijkspel tegen laagvlieger Alecto, maar de Brabantsen staan er zoals gezegd nog altijd uitstekend voor. Op bezoek bij Nijmegen loopt Were Di tegen een nederlaag aan.

Forward-Alecto: 0-1

Forward verkeek zich afgelopen weekend lelijk op rode lantaarndrager Union en kan daardoor definitief een streep zetten door de play-offs. Alecto gaf in de slotminuut de overwinning uit handen tegen Were Di en zag Union voorbijkomen op de ranglijst. De Zuid-Hollandse ploeg heeft de punten dus heel hard nodig. Op bezoek bij Forward pakt het verrassend de volle buit.

Eindhoven-Union: 2-2

Eindhoven blijft na de winterstop wisselvallige resultaten boeken. Het speelde vorige week gelijk bij Schaerweijde en lijkt genoegen te moeten nemen met een plek in de middenmoot. Union sprong door de overwinning op Forward van plek elf naar plek negen en daardoor ziet de wereld er weer ineens heel anders uit. Op bezoek in Eindhoven komt daar weer een puntje bij.

Rood-Wit-HIC: 3-1

Rood-Wit lijkt regelrecht af te stevenen op de titel in deze poule. Het sloeg zondag de aanval van Nijmegen met verve af en heeft nu een gat van vier punten geslagen. HIC doet het na de winterstop ook fantastisch. De Amsterdamse formatie legde ook Craeyenhout met speels gemak op de pijnbank en staat inmiddels in punten gelijk met nummer vier Forward. Aan het bezoek bij koploper Rood-Wit houdt het deze keer geen punten over.

Craeyenhout-Oss: 1-1

Craeyenhout kreeg van HIC een flinke draai om de oren. Het werd 5-0 en daarmee kwam het nog goed weg. Tegen promovendus Oss moet het herstel volgen. Die ploeg speelde de laatste twee wedstrijden gelijk. Twee weken geleden tegen Eindhoven was dat een prima resultaat, maar afgelopen zondag tegen Groen-Geel zeker niet. Voor beide teams dus de ideale gelegenheid om wat zaken recht te zetten. Geen van beiden slaagt daar helemaal in.

Groen-Geel-Schaerweijde: 1-3

Eindelijk was daar dan het tweede puntje van dit seizoen voor Groen-Geel. De uitbeurt bij Oss leverde een gelijkspel op, terwijl er kansen waren op meer. Genoeg om degradatie af te wenden is het allemaal niet. In theorie kan de ploeg uit Wassenaar zelfs komende zondag al degraderen.  Schaerweijde zit de streep iedere week een klein beetje dichterbij komen. Het pakte weliswaar een keurig puntje tegen Eindhoven, maar de ploegen onder hun zitten ook niet stil. Hoog tijd dus voor de volle pond.

Overgangsklasse B

MOP-Bloemendaal: 1-2

Bloemendaal won twee wedstrijden in één week en mag door het falen van Victoria en Push toch nog stiekem hopen op een plekje in de play-offs. Dat plekje is voor MOP allang zeker. Het is nu een kwestie van nog een paar punten halen en zich dan zo goed mogelijk voorbereiden op de confrontatie met de nummer één uit de andere poule. Verrassend genoeg gaat de ploeg uit Vught     kopje onder tegen de bewoners van ’t Kopje.

Push-Qui Vive: 4-0

Push leed een nederlaag bij de Terriërs en deed daarmee hele slecht zaken. In plaats van op gelijke hoogte te komen met Victoria staat het nu nog steeds drie punten achter. Qui Vive verloor vorige week ruim van QZ en staat nog steeds op de elfde plaats. Het zal toch echt nog één plekje moeten stijgen wil het niet degraderen. In Breda zet Qui Vive een volgende stap richting de eerste klasse.

Groningen-Victoria: 1-3

Groningen verloor vorige week ruim van MOP, maar met het vertoonde spel was niet veel mis. Het kon de Vughtse machine lange tijd bijbenen, maar moest uiteindelijk toch capituleren. Victoria ging even verrassend als onnodig onderuit bij Huizen, maar staat er nog steeds goed voor. In het hoge noorden moeten echter wel drie punten worden gepakt. Anders kan dit goede seizoen zomaar eindigen in mineur.

Zwolle-Huizen: 2-0

Zwolle pakte bij Aeolus weer eens drie punten en speelde zich daarmee veilig. Nog een paar puntjes en dan kan de equipe uit Overijssel weer gaat denken aan het volgende seizoen. Huizen klopte vorige week Victoria verrassend en verzekerde zich net als Zwolle, voor minimaal nog een jaar Overgangsklasse. Aan dat prachtige resultaat kan het in Zwolle geen vervolg geven.

Breda- Terriërs: 1-1

Breda verkeert in zwaar weer. De club ontsloeg deze week coach Erik Verzijden en hoopt nu op een schokeffect. Dat is hard nodig, want het heeft nogal wat punten nodig om in de Overgangsklasse te blijven. De Terriërs draaien een wisselvallige tweede seizoenshelft. Het team uit Heiloo klopte afgelopen zondag play-off-kandidaat Push en herstelde zich van de wat magere resultaten van de weken daarvoor. Het speelt de rest van het seizoen daardoor om ‘des keizers baard’.

QZ-Aeolus: 0-2

QZ doet het in de tweede seizoenshelft uitstekend. De formatie uit Nijmegen lijkt zeker van plek zes en kan het restant van de competitie rustig uitspelen. Dat geldt zeker niet voor de tegenstander van komende zondag: Aeolus. De satellietclub van Rotterdam staat tiende op slechts één puntje van nummer elf Qui Vive. Heel verrassend kan het zondag rond half drie, drie punten aan het totaal toevoegen.

Reageer