Voorspellingen Overgangsklasse dames 13 maart

Overgangsklasse A

Nijmegen-Union: 4-1

Nijmegen won in één week van Eindhoven en Groen-Geel en doet daardoor weer helemaal mee in de strijd om het kampioenschap. Mooie bijkomstigheid voor de ploeg van coach Rob Haantjes is dat het in die wedstrijden ook geen enkel tegendoelpunt kreeg. Union maakte vorige week een slechte beurt door bij Schaerweijde te verliezen. Door de onverwachte overwinning van Craeyenhout staat Union nu zelfs onder de streep. Kortom, beide ploegen hebben de punten heel hard nodig in deze Nijmeegse Derby.

Forward-HIC: 3-1

Forward moest vorige week in de topper tegen een flinke nederlaag incasseren. In Aerdenhout werd het maar liefst 5-2 voor Rood-Wit. Daardoor is Forward teruggezakt naar de vierde plaats. Een positie die niet goed genoeg is aan het einde van de rit. HIC won dit seizoen vier keer,speelde vier keer gelijk en verloor even zoveel keer. Het is daarom ook heel logisch dat de Amsterdamsen terug zijn te vinden in de middenmoot. De thuisploeg zal in deze wedstrijd revanche nemen op de nederlaag van vorige week.

Eindhoven-Rood-Wit: 2-2

Waar Nijmegen vorige week twee keer won, verloor Eindhoven twee keer. De ploeg uit de Lichtstad moest daardoor afhaken in de race om de Play-Offs. Pijnlijk was vooral de 3-0 nederlaag die het leed bij het kleine Craeyenhout. Voor Rood-Wit is dit nu al een seizoen om nooit te vergeten. Het wint de ene na de andere wedstrijd en daardoor staat de ploeg nu aan kop met een voorsprong van drie punten op de nummer twee Were Di. Verder dan een gelijkspel komen de Noord-Hollandsen dit keer niet.

Were Di-Oss: 2-1

Ook Were Di is bezig aan een verrassend goed seizoen. De ploeg staat tweede en doet volop mee om de tickets voor de Play-offs.  De Tilburgsen boekten vorige week een keurige 1-3 overwinning bij HIC en willen daar tegen Oss graag een vervolg aan geven. Promovendus Oss doet het overigens ook boven verwachting. De formatie van scheidend coach Rob Smits staat op een keurige vijfde plek. Oss verliest naar verwachting bij Were Di en moet pas op de plaats maken.

Alecto-Schaerweijde: 1-1

Een zeer belangrijke wedstrijd voor Alecto omdat het degradatiespook nu wel akelig dichtbij komt. Het team verloor vorige week bij Oss en bewezen zichzelf daar geen goede dienst mee. Schaerweijde klimt langzaam naar middenmoot en dat is niet slecht voor een ploeg die vorig seizoen het hele jaar onderaan bungelde. In Leiderdorp eindigt dit treffen in een gelijkspel.

Groen-Geel-Craeyenhout: 1-2

In theorie kan Groen-Geel degradatie nog makkelijk ontlopen. In de praktijk is dat bijna onmogelijk. De ploeg uit Wassenaar haalde uit de eerste twaalf wedstrijden slechts één puntje en hebben daarin al 51 goals om de oren gekregen. Craeyenhout won vorige week verrassend ruim van Eindhoven en is daardoor gestegen naar de veilige negende plaats. Komende zondag mogen voor Craeyenhout wederom drie punten worden bijgeschreven.

Overgangsklasse B

Victoria- De Terriërs: 2-1

De topper van deze speelronde vind plaats in Rotterdam. Daar ontvangt Victoria De Terriërs. Victoria pakte vorige week een punt bij Bloemendaal, wat een prima resultaat was. Terriërs verloor zeer kostbare punten door in eigen huis te verliezen van laagvlieger Huizen.  Het is een wedstrijd tussen twee van de vier teams die nog strijden om plaats twee. Victoria trekt hierin aan het langste eind.

Push- Breda: 5-0

In Breda staat de derby tussen Push en Breda op het programma. Als beide teams een beetje ontnuchterd zijn na de carnaval, kan het wel eens een interessant potje worden. Push won vorige week van Groningen en nestelde zich door het verlies van De Terriërs weer op de zo begeerde tweede plek. Breda verloor in eigen huis van QZ en kon daardoor geen afstand nemen van de degradatiezone. Dat kunnen ze na de wedstrijd tegen de stadsgenoot nog steeds niet. Breda verliest namelijk kansloos.

Groningen-Aeolus: 1-2

Groningen staat nog altijd onderaan. De wedstrijd tegen Aeolus is van eminent belang omdat dat de ploeg is die één plekje daarboven staat. Als Groningen deze wedstrijd wint sluit het weer aan bij de ploegen boven hun en is alles weer mogelijk. Voor Aeolus is deze wedstrijd ook cruciaal en daar zijn ze van doordrongen. De Rotterdamsen winnen en zetten Groningen op grotere achterstand.

Zwolle-Bloemendaal: 3-2

Zwolle is bezig aan een onopvallend seizoen in de middenmoot. Vorige week ging de ploeg uit Overijssel met ruime cijfers onderuit bij MOP, maar dat is geen schande. Dat gebeurt meer teams dit seizoen. Bloemendaal heeft nog volop kans om tweede te worden. Dan moeten dit soort wedstrijden echter wel gewonnen worden.  Tot droefenis van iedereen die wat met Bloemendaal heeft gaat deze wedstrijd verrassend verloren.

Huizen-Qui Vive: 0-1

Huizen verraste vorige week vriend en vijand door De Terriërs te verslaan. Daardoor is de equipe van scheidend coach Erik Jazet in ieder geval voor even uit de problemen. Als de komende wedstrijd tegen Qui Vive ook gewonnen wordt, kunnen daar wel eens definitief uit zijn. Qui Vive staat één plekje onder Huizen en hebben de punten ook hard nodig. Vorige week wonnen zij de belangrijke degradatiekraker tegen Aeolus met minimaal verschil. Dat gaat ook in deze wedstrijd gebeuren.

QZ-MOP: 1-4

QZ won vorige week de belangrijke wedstrijd bij Breda. Daardoor heeft het team uit Nijmegen zich stevig in de middenmoot genesteld. MOP is heel hard op weg naar de titel in de Overgangsklasse B. Het won vorige week eenvoudig van Zwolle en kon met een gerust hart het Brabantse feestgedruis in gaan.  Ook deze wedstrijd wordt eenvoudig gewonnen, waardoor het eigenlijk niet meer mis kan gaan voor de ploeg van Toon Siepman.

Reageer