Voorspellingen Overgangsklasse dames 17 april

Overgangsklasse A

Union-Groen-Geel: 3-0

Union kwam vorige week in de wedstrijd tegen Eindhoven met 0-2 voor, maar zag die voorsprong in de tweede helft in rook opgaan. Daardoor staan de Nijmeegsen nog altijd op die gevaarlijke tiende plek. Groen-Geel boekte tegen Schaerweijde dan eindelijk de eerste zege van het seizoen. Het werd in Wassenaar 3-1 en dat was meer dan terecht. Degradatie kan alleen in theorie nog afgewend worden, maar daar houdt eigenlijk niemand meer rekening mee. Union pakt de drie punten en doet daarmee uitstekende zaken.

Schaerweijde-Craeyenhout: 2-1

Schaerweijde verloor vorige week zoals gezegd van hekkensluiter Groen-Geel en manoeuvreerde zichzelf daarmee in een moeilijke positie. De afstand naar nummer elf Alecto is nog maar drie punten en het degradatiespook ligt op de loer. Dat geldt ook voor Craeyenhout, de tegenstander van komende zondag. Deze gegevens maken dat dit een cruciaal duel is die in het voordeel van Schaerweijde beslist zal worden.

HIC-Nijmegen: 2-0

HIC werd vorig weekend met beide benen op de grond gezet door koploper Rood-Wit en zag daardoor een einde komen aan een prima reeks na de winterstop. Nijmegen verloor achtereenvolgens van Rood-Wit en Were Di en lijkt dit seizoen naast alle prijzen te grijpen. Helemaal na deze krachtmeting, waarin HIC te sterk blijkt te zijn.

Were Di-Forward: 2-4

Een echte Tilburgse derby op het veld van Were Di. De thuisspelende ploeg doet het deze competitie uitstekend. De promovendus lijkt dit jaar wederom een gooi te doen naar een plek in een hogere klasse. Het ziet er helemaal mooi uit als het ook deze wedstrijd in winst om kan zetten. Forward greep in de wedstrijd tegen Alecto de laatste kans om de play-offs alsnog te bereiken. In de laatste minuut viel de bevrijdende 2-1, waardoor het seizoen nog niet helemaal ten einde is voor de ploeg van coach Roy Bax. Ook na deze wedstrijd niet, want Forward sluit deze derby winnend af.

Alecto-Eindhoven: 0-0

Alecto verkeert nog altijd in zwaar weer. De Zuid-Hollandse ploeg moet in de laatste wedstrijden drie punten goedmaken op de concurrentie, anders keert de club volgend jaar niet meer terug in de Overgangsklasse. Eindhoven speelt de laatste weken voor spek en bonen en weet in deze confrontatie haar sportieve plicht niet te vervullen. Er vallen geen doelpunten.

Oss-Rood Wit: 2-1

Oss deed het tot een paar weken uitstekend, maar de laatste weken is de klad er flink in gekomen. Van degradatiekandidaten Groen-Geel en Craeyenhout werd niet gewonnen en zo kunnen de dames van Rob Smits wel een opsteker gebruiken. Dat moet dan gebeuren tegen koploper Rood-Wit. Die ploeg deed de laatste weken goede zaken door te winnen van Nijmegen en HIC en heeft daardoor een gaatje geslagen met de ploegen onder zich. In Brabant gaat het verrassend genoeg mis. Oss houdt de drie punten in eigen huis.

Overgangsklasse B

Victoria-Zwolle: 3-1

Victoria liet afgelopen zondag, net als de week er voor, hele dure punten liggen in de strijd om plek twee. In Groningen kwam het niet verder dan 0-0. Concurrent Push is inmiddels genaderd tot op één punt. Zwolle verloor onnodig van Huizen en vergat daarmee zichzelf definitief veilig te spelen. De Overijsselse ploeg komt ook tegen Victoria tekort.

Qui Vive-Breda: 0-1

De wedstrijd van het jaar voor beide ploegen. Nummer voorlaatst Qui Vive ontvangt de nummer laatste, Breda. Qui Vive kan bij een overwinning boven de streep uitkomen en dat lijkt voldoende energie te moeten geven om alles uit de kast te halen voor een overwinning. Breda vindt bij een zege de aansluiting terug en dat wordt ook wel eens tijd. Lang duurt de competitie namelijk niet meer. De Brabanders winnen deze wedstrijd naar verwachting en leven dus nog.

Bloemendaal-Groningen: 3-1

Bloemendaal had, als het had gewonnen bij MOP, de tweede plek overgenomen van Victoria. Maar ‘als’ telt niet in de sport en de ploeg van coach Jan Jorn van ’t Land is nu wel heel afhankelijk van de ploegen boven hun geworden. Groningen behaalde een heel belangrijk puntje tegen Victoria en klimt langzaam uit de degradatiezone. In Noord-Holland worden geen punten gehaald.

Aeolus-Push: 0-2

Aeolus pakte een verdienstelijk puntje op bezoek bij QZ en liep daardoor weer een puntje uit op hun naaste belagers. Push herstelde zich tegen Qui Vive van de zeperd een week eerder bij de Terriërs door te winnen met 3-0. Voor Franklin Dikmoet is dit een pikant duel. Hij was jaren actief bij Push, maar zwaait inmiddels de scepter bij Aeolus. Push keert met drie punten terug naar Brabant.

Huizen-QZ: 1-5

Huizen boekte bij Zwolle de tweede zege op rij en is daardoor weg uit de gevarenzone. Het gat met nummer elf Qui Vive is inmiddels elf punten en dat gaat niet meer overbrugt worden. QZ staat keurig in de middenmoot en speelt louter nog om de wedstrijdpremie. Die mag bijgeschreven worden, want de Nijmeegsen winnen heel eenvoudig.

De Terriërs-MOP: 1-3

De Terriërs zullen met pijn in het hart terugkijken op de periode vlak na de winterstop. Daarin verspeelde het een hoop punten en had het nu op plek twee kunnen staan. Die rangschikking is nog steeds niet onhaalbaar, maar dan zal het wel een stuntje uit moeten halen tegen MOP. Makkelijk zal dat niet gaan, want de Vughtse formatie kan zondag kampioen worden in poule B, en dat met nog vier wedstrijden te spelen. Dat gebeurt, dus MOP mag de champagne ontkurken.

Reageer