Voorspellingen Overgangsklasse dames 20 maart

Overgangsklasse A

Union-Alecto: 1-1

Union verloor de derby tegen Nijmegen vorige kansloos met 3-0. De punten moeten heel snel komen voor de ploeg uit de Waalstad anders vindt het zichzelf volgend seizoen zomaar terug in de eerste klasse. Daarom is deze wedstrijd tegen nummer tien Alecto cruciaal. Wint Union,haakt het weer aan, verliest het, wordt het een wel heel moeilijk verhaal. Alecto won vorige week van Schaerweijde en lijkt de smaak dus te pakken te hebben. Het duel eindigt zonder winnaar.

Schaerweijde-Were Di: 1-3

Schaerweijde liet het vorige week liggen tegen Alecto en is uit op revanche. De rood-zwarten uit Zeist staan op een veilige negende plek maar kunnen nog wel wat puntjes gebruiken. Dat zal komende zondag tegen Were Di niet vanzelf gaan. De Tilburgersen verrassen iedere week vriend en vijand en zijn na de overwinning op Oss zelfs medekoploper. Niet slecht voor een promovendus. Ook in deze wedstrijd trekken ze aan het langste eind.

Rood-Wit-Groen Geel: 7-0

Rood-Wit verkeek zich vorig weekend lelijk op Eindhoven.  De koppositie hebben ze nog in handen, maar Were Di is in punten langszij gekomen. Rood-Wit kan nog wel bogen op een beter doelsaldo. Dat kan in de komende wedstrijd tegen hekkensluiter Groen-Geel mooi naar boven bijgesteld worden. De Wassenaarse formatie lijkt niet meer te redden en degradatie is slechts een kwestie van tijd. In Aerdenhout komt een grote uitslag op het scorebord.

Craeyenhout-Nijmegen: 0-1

Craeyenhout won de laatste twee wedstrijden en is daardoor opgeklommen naar de achtste plaats. Veilig is de ploeg van coach Hans Poederback echter nog lang niet. Ook Nijmegen verkeerd in goeden doen. Vorige klopte het Union met ruime cijfers en doet daardoor weer volop mee voor titel in de Overgangsklasse A.  Daar komt tegen Craeyenhout een nieuwe zege bij, al gaat het niet van harte.

HIC- Eindhoven: 2-1

HIC won vorige week even verrassend, als verdiend op bezoek bij play-off kandidaat Forward en kan het seizoen daardoor rustig uit hockeyen. Tegenstander Eindhoven heeft nog een klein kansje om bij de bovenste twee te eindigen. Dan mag het echter geen steekje meer laten vallen. Ondanks de knappe 2-1 zege op koploper Rood-Wit van vorige week. Dat doet de ploeg uit de lichtstad wel, waardoor het de play-offs definitief uit het hoofd mag zetten.

Oss-Forward: 1-3

Oss moest vorige week, na een knappe reeks overwinning, pas op de plaats maken. Op bezoek bij provinciegenoot Were Di verloor het met 3-1. De formatie van scheidend coach Rob Smits en terug te vinden op een plek in de middenmoot. Voor Forward is het nu echt vijf voor twaalf. De Tilburgsen verloren de laatste twee wedstrijden en moeten winnen om nog kans te maken op het seizoenstoetje. Tot opluchting van iedereen die Forward een warm hart toedraagt gebeurd dat ook.

Overgangsklasse B

Qui Vive-Victoria: 0-3

Qui Vive hield vorige week geen punten over aan het bezoek in Huizen.  In het Gooi werd het 1-0 en daar kon niemand bij Qui Vive blij mee zijn. Deze week wacht weer een zware kluif. Nummer drie Victoria komt op bezoek en die ploeg blijkt de laatste weken moeilijk af te stoppen. Vorige week wonnen de Rotterdamsen knap van De Terriers en hebben daardoor de play-offs nog volledig in het vizier.  Verwacht wordt, dat Victoria de drie punten mee naar Kralingen neemt.

MOP-Push: 4-1

De absolute topper van deze speelronde. Nummer één MOP, ontvangt nummer twee Push. MOP had het vorige week heel lastig tegen QZ. Bij rust stond de ploeg uit Vught nog  met 1-0 achter. Strafcornerkanon Lieke van Wijk boog dat hoogstpersoonlijk om in een 3-1 overwinning.  Push won de derby tegen Breda en deden daarmee goede zaken.  Deze wedstrijd is de laatste kans voor Push om MOP nog wat tegengas te kunnen geven om weg naar de titel. Dat lukt de Bredase ploeg niet. MOP wint in eigen huis.

Bloemendaal-QZ: 3-1

Bloemendaal won vorige week in en tegen Zwolle en staat daardoor slechts één puntje achter nummer twee Push. De play-offs zijn dus een Reëel doel voor de Mussen. Dan moeten dit soort wedstrijden absoluut gewonnen worden. Ook QZ doet het niet slecht. Het verloor vorige week weliswaar voor het eerst in twee jaar tijd een thuiswedstrijd,maar staat er met een zesde plaats nog altijd keurig op. In deze wedstrijd komen de Nijmeegsen echter te kort.

Breda-Groningen: 1-1

Een zeer belangrijke wedstrijd in de onderste regionen. Breda verloor vorige week ongelukkig van stadsgenoot Push en staat daardoor nog altijd tiende met negen punten. Groningen won de cruciale wedstrijd van Aeolus en heeft daardoor de aansluiting weer helemaal gevonden. Wint het ook deze wedstrijd, komt het zeer waarschijnlijk boven de streep te staan. Het eindigt in een gelijkspel, waar beide ploegen weinig aan hebben.

Aeolus- Huizen: 1-2

Het is van levensbelang dat Aeolus weer eens een wedstrijd gaat winnen. Het zakt steeds verder weg op de ranglijst en verloor vorige week zelfs van rode lantaarndrager Groningen. Huizen won de laatste twee wedstrijden. Een ongekende luxe voor de ploeg van coach Erik Jazet, want heel vaak komt dat niet voor. In Rotterdam komt daar zelfs een derde overwinning op rij bij.

De Terriers-Zwolle: 3-0

De Terriërs verloren hun laatste twee wedstrijden en zijn daardoor voorlopig afgehaakt in de strijd om de bovenste plaatsen. De ploeg staat vijfde, op gepaste afstand van Push en Victoria. Zwolle staat achtste, maar het is niet aannemelijk dat het nog in de problemen komt. Play-offs zit er helemaal niet in,dus het kan de competitie rustig uitspelen.  De Terriers winnen dit onderonsje.

Reageer