Voorspellingen Overgangsklasse dames 27 maart

Overgangsklasse A

Nijmegen-Alecto: 3-0

Nijmegen won vorige week bij Craeyenhout en lijkt hard op weg naar de koppositie. Opvallend is dat de Gelderse ploeg de laatste weken geen enkel doelpunt heeft hoeven incasseren. Alecto verloor vorige week de belangrijke degradatiewedstrijd bij Union, de andere Nijmeegse club. Ook komende zondag valt hier niks te halen voor Alecto.

Forward-Schaerweijde: 3-1

Forward won afgelopen zondag, na twee nederlagen op een rij, weer eens een wedstrijd. Op bezoek bij Oss werd vrij eenvoudig met 2-4 gewonnen. De aansluiting heeft het team van coach Roy Bax daarmee nog niet gevonden. De Tilburgsen staan vijf punten achter de nummer twee Nijmegen. Schaerweijde speelde de laatste wedstrijd knap gelijk tegen Were Di en staat nu op een achtste plaats. Bij Forward kan het niet voor een verrassing zorgen.

Eindhoven-Oss: 2-2

Eindhoven is bezig aan een zeer wisselvallige reeks. De ene week verslaat het koploper Rood Wit, de andere week gaat het onderuit bij het veel lager geklasseerde HIC. Daardoor kan Eindhoven de play-offs ondertussen wel uit het hoofd zetten. Oss is bezig aan een prima seizoen. De promovendus staat zevende en hoeft niet te vrezen voor degradatie. De Brabantsen wonnen tot nu toe zeven keer en verloren net zo vaak. In Eindhoven komt daar het eerste gelijkspel bij.

Craeyenhout-Rood Wit: 1-2

Craeyenhout verloor vorige week in eigen huis van Nijmegen en blijft daardoor steken op de negende plaats. Voor Rood Wit is het nog altijd een fantastisch seizoen. De ploeg uit Aerdenhout staat bovenaan met één punt voorsprong op nummer twee Nijmegen. Dat is veel meer dan waar het voorafgaand aan de competitie op rekenende. Komende zondag komt daar gewoon weer een nieuwe overwinning bij.

Were Di-Union: 3-1

Ook Were Di is bezig aan een uitstekend seizoen. De formatie uit Tilburg promoveerde afgelopen jaar en doet dit jaar weer mee om de titel. Union won vorige week de degradatiekraker tegen Alecto en heeft daardoor de aansluiting weer gevonden. Het team van coach Pancho van den Broek staat nog altijd elfde en heeft dus nog wat punten nodig om het vege lijf te redden. In Tilburg haalt het die punten niet. Were Di wint.

Groen Geel-HIC: 0-3

Voor Groen Geel is het dit jaar één en al ellende. De Wassenaarse ploeg haalde pas één puntje en wacht dus nog altijd op de eerste overwinning. Degradatie kan enkel in theorie nog ontlopen worden. HIC haalt de laatste weken prima resultaten. Vorige week won het nog verrassend van het hoger geklasseerde Eindhoven en is daardoor opgeklommen naar een zesde plek. De ploeg uit Amstelveen wint zondag weer waardoor het verder omhoog klimt.

Overgangsklasse B

Victoria-Aeolus: 4-0

Victoria rijgt de overwinningen de laatste weken aaneen en is daardoor opgeklommen naar een tweede plek. Een plek die aan het eind van het seizoen recht geeft op het spelen van play-offs. Vorige week was Qui Vive het slachtoffer. Aeolus won van Huizen en is daardoor opgeklommen naar een veilige negende plek. De ploeg van Franklin Dikmoet heeft echter nog wel wat overwinningen nodig om op dezelfde plek te blijven staan. Dat gaat in deze Rotterdamse derby niet lukken.

Push-Bloemendaal: 1-1

Push verloor vorige week de topper tegen MOP. Coach Maarten Hull was zeker niet ontevreden over het spel, maar natuurlijk wel met het resultaat. Door de nederlaag staat Push nu derde op drie punten van Victoria. Ook Bloemendaal verloor vorige week, maar van een veel mindere tegenstander. QZ was op ’t Kopje te sterk voor de oranjehemden. In Breda eindigt dit treffen in een gelijkspel, waardoor het Victoria verder ziet weglopen.

Groningen-Huizen: 3-2

Groningen pakte vorige week een zeer belangrijke overwinning bij Breda. Mooi was het allemaal niet, maar daar gaat het in deze fase van de competitie ook niet om. Door dat resultaat is Groningen zelfs terug te vinden boven de streep. Huizen verloor bij Aeolus en staat op een zevende plek. Groningen wint in het hoge noorden voor de derde keer op rij en neemt wat afstand van de degradatiezone.

Zwolle-Qui Vive: 2-2

Zwolle verloor vorige week vrij kansloos op bezoek bij de Terriërs. De ploeg uit de Overijsselse hoofdstad is nog allerminst zeker van lijfsbehoud en kan daarom een overwinning goed gebruiken. Dat moet dan gebeuren tegen Qui Vive. Die ploeg is door de nederlagen tegen Groningen en Aeolus weggezakt naar een elfde plek. Dus ook de Noord-Hollanders kunnen wel een driepunter gebruiken. Tot teleurstelling van beide teams eindigt deze wedstrijden in een puntendeling.

Breda-MOP: 1-7

De nummer laatst tegen de koploper. Vooraf een oneerlijke strijd. Breda verloor afgelopen zondag de degradatiekraker tegen Groningen waardoor die twee ploegen van stuivertje wisselden aan de staart van de ranglijst. MOP won van Push en is heel hard op weg naar de titel. Ook deze wedstrijd wordt zeer eenvoudig gewonnen.

QZ-Terriërs: 1-0

Voor QZ is het seizoen, na de overwinning bij Bloemendaal, min of meer voorbij. De Nijmeegse formatie kan normaal gesproken niet meer degraderen en de play-offs zitten er ook niet meer in. De Terriërs staan één plekje boven QZ, maar hebben wel zeven punten meer. De ploeg uit Heiloo heeft nog een klein kansje om bij de eerste twee te eindigen, maar dan mag het zondag geen punten laten liggen. Dat gebeurt wel en zo kunnen de Terriërs ook alvast aan volgend seizoen gaan denken.

Reageer