Voorspellingen Overgangsklasse dames 3 april

Overgangsklasse A

Union-Forward: 1-2

Union verloor afgelopen weekend ongelukkig bij Were Di en knokt volop tegen degradatie. Forward won de laatste twee wedstrijden en doet daardoor weer een klein beetje mee om de bovenste twee plaatsen. Er zal in Nijmegen hoe dan ook gewonnen moeten worden, anders zit het seizoen er op. Dat gebeurt, waardoor de ploeg van coach Roy Bax mag blijven dromen.

Schaerweijde-Eindhoven: 4-4

Schaerweijde verloor in hun laatste wedstrijd kansloos bij Forward en moet toch weer naar beneden kijken. De afstand met nummer elf Union bedraagt namelijk maar drie punten. Eindhoven is bezig aan een magere tweede seizoenshelft. Het enige aansprekende resultaat was de overwinning die het boekte op koploper Rood-Wit. In Zeist eindigt dit treffen in een spectaculair gelijkspel.

Rood-Wit –Nijmegen: 0-2

Zonder twijfel dé topper van deze speelronde. Koploper Rood-Wit krijgt nummer twee Nijmegen op bezoek. Ondanks dat het seizoen voor Rood-Wit eigenlijk al geslaagd is, zal het toch een teleurstelling zijn als het de play-offs nog misloopt. Nijmegen is dat eigenlijk aan haar stand verplicht. De formatie van coach Rob Haantjes was in het begin van het seizoen wat wisselvallig, maar wint de laatste wedstrijden vrij eenvoudig. In deze kraker trekt Nijmegen ook aan het langste eind.

HIC- Craeyenhout: 2-1

HIC is bezig aan een prima reeks. De laatste drie wedstrijden werden winnend afgesloten, waardoor het opgeklommen is naar de vijfde plaats. Craeyenhout dacht vorige week drie punten over te houden aan het duel met lijstaanvoerder Rood-Wit, maar moest in de slotfase van het duel alsnog twee doelpunten incasseren. Het blijft daardoor op slechts twee punten van de degradatieplaatsen. HIC trekt naar alle waarschijnlijkheid de lijn door en mag weer drie punten bijschrijven.

Alecto-Were Di: 2-3

Alecto is nog lang niet zeker van lijfsbehoud. De ploeg uit Zuid-Holland verloor vorige week vrij kansloos bij Nijmegen en staat slechts op doelsaldo boven nummer elf Union. Voor Were Di kan het dit seizoen niet op. Als het deze wedstrijd weet te winnen komen ze in ieder geval op de tweede plek. Die plaats geeft aan het einde van het seizoen recht op het spelen van play-offs. De Brabantsen winnen en doen dus uitstekende zaken.

Oss- Groen Geel: 1-1

Oss doet het als promovendus prima dit seizoen. Afgelopen zondag speelde de ploeg van scheidend coach Rob Smits voor het eerst gelijk dit seizoen. Dat gebeurde bij Eindhoven, de oude club van Smits. Groen Geel haalde dit seizoen pas één puntje en alleen een mirakel kan de Wassenaarse ploeg nog in de Overgangsklasse houden. In Oss haalt Groen-Geel verrassend een puntje, maar veel heeft het daar niet aan.

Overgangsklasse B

Qui Vive-QZ: 0-2

Qui Vive behaalde vorige week een belangrijk puntje in de strijd tegen degradatie en is Aeolus weer tot op één puntje genaderd. QZ presteert na de winterstop uitstekend. Afgelopen zondag waren het de Terriërs die er aan moesten geloven. Ook Qui Vive bijt zich stuk in de taaie Nijmeegsen. QZ boekt een  nipte overwinning.

MOP-Groningen: 6-1

MOP is begonnen met aftellen tot de laatste competitiewedstrijd. De ploeg van coach Toon Siepman wint hun potjes makkelijk en de titel in poule B is slechts een kwestie van tijd. Vorige week won het met 0-4 bij Breda en ook tegen Groningen is het niet ondenkbaar dat een dergelijke uitslag op het scorebord komt. Groningen won weliswaar hun laatste drie wedstrijden, maar komt toch echt te kort tegen MOP.

Bloemendaal-Breda: 3-0

Bloemendaal won midweeks de uitwedstrijd tegen Huizen en herstelde zich enigszins van de nederlagen die het leed tegen QZ en Push. De mussen zijn door die nederlagen nagenoeg kansloos voor het bereiken van de play-offs. Breda staat stijf onderaan en heeft de punten dus heel hard nodig. Die gaat Breda op ’t Kopje in ieder geval niet halen.

Aeolus-Zwolle: 2-1

Lang kon Aeolus stadsgenoot Victoria bijbenen in de wedstrijd van afgelopen zondag, maar aan het eind bleef het toch met lege handen achter. Zwolle speelde doelpuntloos gelijk tegen Qui Vive en zal daar absoluut niet tevreden over zijn. De Overijsselse ploeg heeft nog wel een paar puntjes nodig om zeker te zijn van lijfsbehoud. Aeolus wint echter verrassend en doet daardoor prima zaken.

Huizen-Victoria: 1-4

Huizen is bezig aan een matige tweede seizoenshelft. Sinds bekend werd dat coach Erik Jazet aan het eind van het seizoen stopt, zijn er nog maar bitter weinig punten gehaald. Ook afgelopen woensdag haalde het geen punten in de thuiswedstrijd tegen Bloemendaal. Tegenstander Victoria is na de winterstop wél goed bezig. De Rotterdamsen zijn goed op weg om na MOP het tweede play-offs ticket te bemachtigen. In Huizen wint Victoria zeer eenvoudig.

De Terriërs-Push: 2-2

Van de geoliede machine die Terriërs voor de winterstop waren, is na de winterstop weinig  meer over. Vorige week werd er verloren bij QZ , waardoor de play-off ambities in de koelkast kunnen worden geplaatst. Push strijdt daar nog volop voor. De Brabantsen moeten een achterstand van drie punten op Victoria goedmaken. Na zondag zijn dat er vijf. Verder dan een gelijkspel komt Push namelijk niet.

Reageer