Voorspellingen Overgangsklasse dames 6 maart

Overgangsklasse A Dames

Schaerweijde- Union: 1-1

Een duel tussen twee teams die de punten heel hard nodig hebben. Schaerweijde verloor vorige week kansloos met 1-4 van middenmoter Oss en kan onmogelijk met een tevreden gevoel terugkijken op die wedstrijd. Union verloor eveneens in eigen huis van een middenmoter. In Nijmegen werd het 0-2. Hoogste tijd dus voor beide teams om weer eens een positief resultaat te boeken. Dat gebeurt gedeeltelijk.

Rood- Wit- Forward: 1-4

Dé topper van deze speelronde. Rood-Wit is de verrassende koploper en loopt bij winst zes punten uit op Forward. Vorige week trapte de ploeg uit Aerdenhout het jaar uitstekend af met een zege uit bij Alecto. Forward legde Groen-Geel op de pijnbank. In Tilburg werd het maar liefst 10-1. Die lijn wordt doorgetrokken en het wint ook verrassend ruim bij Rood-Wit.

Craeyenhout- Eindhoven: 1-3

Craeyenhout heeft het dit seizoen heel lastig. De ploeg staat voorlaatste en dat is toch niet wat men er van verwachtte. Vorige weer werd verloren van Were Di en ook komende zondag worden de degens gekruist met een hoog geklasseerde ploeg uit Brabant. Nummer vier Eindhoven komt op bezoek. De ploeg van coach Bas Dirks staat, als er naar het aantal verliespunten word gekeken, zelfs op de tweede plaats en daar wil het aan het einde van het seizoen ook staan. Dan moet er zeker gewonnen worden van Craeyenhout en dat gebeurt ook.

Groen Geel-Nijmegen: 1-6

Voor Groen-Geel is dit tot nu toe een seizoen om snel te vergeten. De ploeg begon vol goede moed aan de tweede seizoenshelft, maar Forward maakte vorige week op een niet mis te verstane wijze duidelijk dat het niks te zoeken heeft in de Overgangsklasse. Nijmegen moet winnen om de aansluiting te houden en doet dat ook. Het wint eenvoudig in Wassenaar.

Oss- Alecto: 2-0

Oss begon goed aan de tweede seizoenshelft door te winnen bij Schaerweijde en lijkt zich eenvoudig te handhaven in hun eerste jaar in de Overgangsklasse. Alecto heeft de punten harder nodig, want het staat slechts één puntje boven de zo gevreesde streep. Oss houdt de punten echter in eigen huis en bezorgt Alecto nog grotere kopzorgen.

HIC- Were Di: 2-2

HIC staat zevende en krijgt tegen Were Di de laatste kans om nog iets van het seizoen te maken. Bij winst nadert HIC de Tilburgers tot op drie punten en dat zou de competitie alleen maar interessanter maken. Makkelijk zal Were Di dat echter niet laten gebeuren, want zij hebben een gedeelde tweede plaats te verdedigen. Dit duel zal echter geen winnaar opleveren.

Overgangsklasse B Dames

Push-Groningen: 4-0

Push is het jaar uitstekend begonnen met een ruime overwinning op Zwolle. Ook tegen Groningen mag het geen probleem zijn om weer drie punten bij te kunnen schrijven. Groningen staat immers stijf onderaan en behaalde dit seizoen pas één overwinning. Na de wedstrijd in Breda is daar nog geen verandering in gekomen.

Qui Vive- Aeolus: 1-1

Een degradatieduel tussen de nummers elf en tien van de ranglijst. Wint Qui Vive, dan springt het over de ploeg uit Rotterdam heen en komt het, afhankelijk van de andere uitslagen, misschien wel op de achtste plek terecht. Als Aeolus drie punten aan dit duel over weet te houden, slaan ze een mooi gaatje met de onderste ploegen. De punten worden echter gedeeld.

MOP-Zwolle: 3-0

MOP lijkt onbedreigd af te stevenen op de titel in Poule B. De formatie van coach Toon Siepman verloor dit seizoen nog geen duel en rijgt de zeges aaneen. Zwolle is wat wisselvallig en is terug te vinden in de middenmoot. Hoe zeer de dames uit Overijssel ook hun best zullen doen, in Vught valt niets te halen.

Bloemendaal-Victoria: 2-1

Een zeer interessant duel op het Kopje. Nummer vier Bloemendaal ontvangt nummer twee Victoria. Bloemendaal won vorige week nog van Aeolus en Victoria deed hetzelfde ten koste van Breda. Beide teams verkeren dus in goede vorm. Bloemendaal komt net iets beter voor de dag en verslaat Victoria nipt.

Breda-QZ: 3-1

Beide teams staan nu nog boven de streep, maar kunnen daar, als de punten uitblijven, zomaar onder komen. Breda speelde vorige week een verdienstelijke wedstrijd tegen Victoria, maar bleef desondanks met lege handen achter. QZ haalde een puntje bij Groningen, maar zal daar zeker niet tevreden over zijn. Na komende zondag zijn ze dat nog steeds niet. Breda wint en komt op gelijke hoogte met QZ.

De Terriërs- Huizen: 2-3

De Terriërs zijn nog altijd dé verrassing van het seizoen. Op het veld staat de ploeg keurig derde en in de zaal bleef het zonder problemen in de Hoofdklasse. Huizen staat in de gevarenzone en kan wel een overwinning gebruiken. Tot ieders verbazing lukt dat ook nog. De ploeg van vertrekkend coach Erik Jazet wint knap in Heiloo.

Reageer