Voorspellingen Overgangsklasse dames zondag 1 mei

Overgangsklasse A

Nijmegen-Forward: 0-1

Nijmegen deed vorige week zonder zelf te spelen prima zaken. Were Di verloor, waardoor de achterstand op die ploeg nog steeds één punt bedraagt. Dat gegeven maakt de ontmoeting met Forward alleen maar interessanter, want ook de Tilburgsen maken nog kans op de tweede plek. Zij staan weer één punt achter op Nijmegen en zullen bij een overwinning hele goede zaken doen. Dat gebeurt en Nijmegen haakt definitief af.

Eindhoven-Were Di: 4-0

Met drie punten meer zou ook Eindhoven nog meedoen om plek twee, maar dat is niet het geval. De dames van coach Bas Dirks draaien weliswaar geen slecht seizoen, maar meer dan een vijfde plaats zit er waarschijnlijk niet in. Were Di staat op die zo fel begeerde tweede plaats en wil dat graag vasthouden. Tijdens het Paasweekend liep het tegen Rood-Wit tegen een ruime nederlaag aan, waardoor de eerste plek uit het hoofd gezet moest worden. Maar de Brabantsen hebben zoals gezegd nog genoeg om voor te spelen. In de lastige uitwedstrijd tegen Eindhoven gaat het echter goed mis.

Rood Wit-Schaerweijde: 5-1

Zoals het er nu naar uitziet kan niemand Rood-Wit meer van de titel afhouden en kan het zich gaan opmaken voor de confrontatie met MOP. Daarvoor moet eerst nog wel even afgerekend worden met Schaerweijde. Die ploeg staat tiende en voelt de hete adem van Alecto in de nek. Naar verwachting wast Rood-Wit dit varkentje wel even.

Craeyenhout-Union: 0-0

Craeyenhout ging vorige week hard onderuit bij Forward. In Tilburg werd het maar liefst 8-1 en dat betekent dat het nu op doelsaldo de mindere is van de ploegen onder hen. Union deed uitstekende zaken door te winnen van Oss en lijkt nu zeker van handhaving. Daar zag het vlak na de winterstop toch echt niet naar uit. Dit duel eindigt in een doelpuntloos gelijkspel.

HIC-Oss: 2-2

Een duel tussen twee ploegen waarvoor de competitie er eigenlijk al opzit. HIC was vorig week een weekendje vrij en wil de winnende draad tegen Oss weer oppakken. De Amstelveense formatie presteert na de winterstop namelijk uitstekend. Dat geldt eigenlijk al het hele seizoen voor Oss. Als promovendus doen de Brabantsen het lang niet gek. Bij HIC pakt het een verdienstelijk puntje en herstelt het zich van de nederlaag bij Union.

Groen-Geel-Alecto: 1-3

Voor Groen-Geel is degradatie al een aantal weken een feit. De Wassenaarse ploeg kwam dit seizoen over het geheel genomen duidelijk tekort. Dat geldt tot nu toe ook voor Alecto. Al is dat een heel stuk minder duidelijk. De Zuid-Hollandsen kunnen bij een overwinning van die verafschuwde elfde plek afkomen. Dat lukt, waardoor er nog volop hoop is voor Alecto.

Overgangsklasse B

Push-Huizen: 3-1

Push verloor de laatste twee wedstrijden en is daardoor afgezakt naar de vijfde plaats. Het staat nu voor de schier onmogelijk taak om in de laatste drie wedstrijden drie ploegen in te halen. Tegen Huizen zal Push in ieder geval vol voor de winst gaan. Huizen had een weekendje vrij tijdens Pasen, maar in de weken daarvoor was het goed op stoom. The winning streak kan het in Breda niet voortzetten.

Groningen-Zwolle: 1-4

Groningen sleepte vorige week tegen concurrent Qui Vive een zeer belangrijk puntje uit het vuur en blijft daardoor boven de rode streep. Zwolle won met ruime cijfers van rode lantaarndrager Breda en hoeft, zoals het er nu naar uitziet, niet meer te vrezen voor degradatie. Na komende zondag helemaal niet meer. Zwolle wint in het hoge noorden wederom met speels gemak.

MOP-Qui Vive: 4-0

MOP is dit seizoen simpelweg niet te stoppen. Nadat twee weken geleden de titel werd veiliggesteld, werd afgelopen zaterdag runner-up Victoria met 2-4 verslagen. De formatie van coach Toon Siepman speelde dit seizoen twee keer gelijk en won alle overige wedstrijden. Het degradatiespook blijft Qui Vive nog altijd achtervolgen. Vorige week dacht het op bezoek bij Groningen drie punten bij te mogen schrijven, ware het niet dat de Noordelingen vlak voor tijd alsnog toesloegen. In Vught maakt Qui Vive echter geen schijn van kans.

Bloemendaal-Terriërs: 2-1

Een zeer belangrijk duel met het oog op plek twee. Zowel Bloemendaal als de Terriërs maken daar nog volop kans op. Bloemendaal had een week vrij en kon zich dus in alle rust voorbereiden op deze topper. De Terriërs moesten volop aan de bak bij Aeolus. Die wedstrijd werd met 3-5 gewonnen, onder meer dankzij drie doelpunten van Lieke Bas. Op ’t Kopje wint Bloemendaal met pijn en moeite en doet het prima zaken.

Breda-Aeolus: 0-3

De allerlaatste kans voor Breda. Sinds de trainerswissel werd er nog geen punt gehaald en is degradatie met de week dichterbij gekomen. Vorig weekend verloren de Brabantsen nog kansloos bij Zwolle. Als het wint van Aeolus is het nog lang niet zeker van handhaving, maar is er in ieder geval nog een klein beetje hoop. Ook voor Aeolus is dit een zeer belangrijk treffen. Wint de Rotterdamse satellietclub, dan komt een langer verblijf wel heel dichtbij.

QZ-Victoria: 2-2

QZ won vorige week heel knap met 3-0 van Push en is thuis bijna niet te kloppen. In die wetenschap reist Victoria af naar Nijmegen. De ploeg uit Kralingen zal niet bang zijn, maar rekening met QZ wordt er zeker gehouden. Victoria moet hoe dan ook winnen aangezien de concurrentie op de loer ligt. Dat gebeurt niet en Victoria zakt af naar plek drie.

Reageer