Voorspellingen Overgangsklasse dames zondag 15 mei

Overgangsklasse A

Eindhoven-Nijmegen: 2-1

Eindhoven won vorige week enigszins verrassend bij Forward en houdt daardoor nog uitzicht op de derde plek. Dan moet er wel gewonnen worden van Nijmegen. Die ploeg stelde vorige week, met een 7-2 zege op Oss, de play-offs veilig. Een leuke beloning voor een toch wat wisselvallig seizoen. Dat wordt in Eindhoven onderstreept. De thuisploeg gaat namelijk met de drie punten aan de haal.

Rood-Wit- Alecto: 2-1

Rood-Wit speelde afgelopen zondag gelijk bij Union, maar daar zal niemand in Aerdenhout echt mee zitten. De ploeg zit waarschijnlijk al met het hoofd bij de play-offs, waarin het volgende week MOP treft. Alecto lijkt na een mooie eindsprint zeker van lijfsbehoud. Alleen bij een absurd grote nederlaag kan het nog misgaan. Verloren wordt er uiteindelijk wel door Alecto, maar de grote cijfers blijven achterwege.

Oss- Schaerweijde: 2-2

Voor Oss staat er in deze wedstrijd enkel en alleen nog de zevende plek op het spel. Daarop staat de Brabantse formatie al een hele tijd en het zou zonde zijn als die plek op de laatste speeldag nog weg wordt gegeven. Schaerweijde lijkt zich, indien Aeolus zich definitief terugtrekt, op te moeten maken voor de play-offs. De laatste weken draait het team van coach Martijn Verkerk alles behalve soepel, waardoor de elfde plaats het logische gevolg is. In deze wedstrijd pakt het nog wel een punt, maar dat is niet genoeg.

Craeyenhout-Were Di: 3-0

Craeyenhout pakte vorige week bij Alecto het laatste belangrijke puntje op de weg naar lijfsbehoud. Were Di verloor zeer verrassend van het al gedegradeerde (mits Aeolus zich niet terugtrekt) Groen-Geel. Door dat belabberde resultaat kunnen de Tilburgsen de play-offs definitief uit het hoofd zetten. En dat terwijl het er lange tijd naar uitzag dat het die juist wel ging halen. Op bezoek bij Craeyenhout kan Were Di zich niet meer opladen en verliest het met duidelijk cijfers.

HIC-Union: 2-1

HIC kende een fantastische tweede seizoenshelft en zal zichzelf wel voor de kop kunnen slaan dat het voor de winterstop zoveel punten heeft laten liggen. Anders was de derde plek nu niet het hoogst haalbare. Union kende een moeizaam seizoen, maar wist zich in de slotfase van de competitie toch nog veilig te spelen. In Amstelveen haalt het echter geen punten meer.

Groen-Geel-Forward: 1-3

Lange tijd zag het er naar uit dat Groen-Geel het hele seizoen geen overwinning zou pakken. Maar inmiddels staat de teller toch op twee. Toch knap van die ploeg die al weken weet dat het niet meer van die laatste plaats af gaat komen. Voor Forward lijkt het seizoen als een nachtkaars uit te gaan. De laatste twee wedstrijden werden verloren en het team lijkt met het hoofd al bij de naderende fusie. In Wassenaar mogen nog wel drie punten worden bijschreven.

Overgangsklasse B

Push-Zwolle: 1-0

Push kan door het gelijke spel bij Victoria de play-offs definitief uit het hoofd zetten. De Bredase ploeg miste vorig seizoen op een haar na promotie en ook dit jaar zal het er dus niet van komen. Zwolle speelde vorige week gelijk tegen QZ en kan de laatste wedstrijd in alle rust uitspelen. Het publiek krijgt dan ook een gezapig potje voorgeschoteld met Push als uiteindelijke winnaar.

MOP-Huizen: 7-0

MOP leed vorig weekend zowaar de eerste nederlaag van het seizoen. De ploeg van Toon Siepman ging bij Aeolus met 2-1 onderuit, en dat was meer dan terecht. Huizen verloor van hekkensluiter Breda en lijkt te snakken naar het einde van de competitie. Na de wedstrijd in Vught zal Huizen helemaal blij zijn dat het erop zit. Het krijgt op de laatste speeldag namelijk nog een flink pak rammel.

Bloemendaal-Aeolus: 3-1

Een aantal weken geleden gaf niemand nog een cent voor de kansen van Bloemendaal. En zie daar, de ploeg van coach Jan Jorn van ’t Land staat met nog één speelronde te gaan zowaar op die tweede plaats. Nu is het zaak om Aeolus klop te geven, en de play-offs zijn een feit. Eenvoudig zal dat niet gaan, want de Rotterdamsen ontpopten zich vorige week als reuzendoder door MOP te verslaan. In wat misschien wel de laatste wedstrijd in het bestaan van Aeolus is, kan de ploeg dat kunststukje op ’t Kopje niet herhalen.

Breda-Victoria: 0-4

Breda won op knappe wijze de laatste twee wedstrijden, maar dat bleek niet genoeg voor directe handhaving. De Brabantsen moeten nu hopen op het terugtrekken van Aeolus, anders is degradatie naar de eerste klasse een feit. Victoria stond lange tijd om de tweede plaats, maar moest die één speelronde voor het einde, alsnog afstaan aan Bloemendaal. Dit tot grote teleurstelling van de Kralingers zelf. Het moet nu hopen op een misstap van de concurrent. Zelf zal het in ieder geval moeten winnen. Dat lukt met verve.

Terriërs-Qui Vive: 3-1

Als de resultaten van de Terriërs vlak na de winterstop wat beter waren geweest, hadden ze nu ongetwijfeld nog volop meegedaan voor de tweede plek. Maar als telt niet en dus moet de ploeg uit Heiloo genoegen nemen met een vierde plek. Die komt er, want tegenstander Qui Vive heeft niets meer te winnen of te verliezen. Zij moeten net als Breda, Schaerweijde en Groen-Geel hopen op het einde van het bestaan van Aeolus.

QZ-Groningen: 2-2

Een wedstrijd net als velen deze laatste speelronde, één om des keizers baard. QZ staat zesde en blijft zesde. Groningen staat tiende en kan bij een positief resultaat nog één plekje stijgen. Ware het niet dat het seizoen voor de ploeg van Jasper Coppes, ongeacht het resultaat in deze laatste wedstrijd, toch al geslaagd is. Handhaving was immers het enige doel voor aanvang van de competitie.

Reageer