Voorspellingen Overgangsklasse dames zondag 8 mei

Overgangsklasse A

Nijmegen-Oss: 3-1

Nijmegen heeft de tweede plaats weer terug. De ploeg van coach Rob Haantjes won vorige week de belangrijke ontmoeting met Forward en mag weer volop dromen van de play-offs. Voor Oss zit het seizoen erop. De Brabantse equipe staat zevende en wil daar graag blijven staan. Dat wordt niet makkelijk, want het verliest aanstaande zondag bij Nijmegen.

Forward-Eindhoven: 2-2

Forward lijkt door de nederlaag bij Nijmegen kansloos voor het seizoenstoetje. In Gelderland werd het 3-1 en daar was volgens beide coaches niets op af te dingen. Forward zal zich in de wedstrijd moeten herpakken, wil het dit seizoen nog waardig afsluiten. Eindhoven snoepte Were Di vorige week hele belangrijke punten af. De Brabanders deden door dat gelijke spel wel afstand van de vierde plaats. Die werd overgenomen door HIC. In Tilburg worden de punten gedeeld.

Union-Rood-wit: 2-2

De dames van Union kregen deze week te horen dat het volgend jaar een nieuwe coach krijgt. Pancho van den Broek houdt het na twee jaar voor gezien bij de Nijmeegse ploeg. Union is overigens nog niet helemaal veilig, maar het moet wel heel gek lopen wil daar nog verandering in komen. Rood-Wit pakte tegen Schaerweijde de titel en daarmee overtrof het dit seizoen alle verwachtingen. De Noord-Hollandsen mogen zich nu op gaan maken voor de dubbele confrontatie met MOP. Eerst moet er nog wel even afgerekend worden met Union. Dat lukt verrassend genoeg niet.

Schaerweijde-HIC: 1-2

Schaerweijde staat door de nederlaag bij koploper Rood-Wit ineens onder de zo gevreesde streep. Kanloos is het allemaal nog niet, maar de punten moeten snel komen. HIC is na de winterstop prima bezig. Afgelopen zondag werd Oss aan de zegekar gebonden. Genoeg voor de play-offs is het allemaal echter niet. Daarvoor was het voor de winterstop te wisselvallig. Na de wedstrijd in Zeist mogen er wederom drie punten worden bijgeschreven.

Were Di- Groen-Geel: 5-1

Were Di liet het vorige week flink afweten in de wedstrijd tegen Eindhoven. Daardoor zag het Nijmegen voorbij komen op de ranglijst en moet het nu zelf in de achtervolging. Groen-Geel is al een aantal weken geleden gedegradeerd en speelt slechts om de eer. In Tilburg verliest het voor de zoveelste keer dit seizoen met ruime cijfers.

Alecto- Craeyenhout: 4-1

Alecto is na de komt van Pietie Coetzee weer springlevend. Het won twee keer op rij en de Zuid-Afrikaanse international, die volgend seizoen bij Pinoké speelt, zorgde in die wedstrijden voor maar liefst zes treffers. Weet Alecto zondag ook streekgenoot Craeyenhout klop te geven, kan het zomaar ineens veilig zijn. Coetzee zal in ieder geval niet meer in actie komen voor de ploeg uit Leiden. De international is teruggekeerd naar haar vaderland. Bij een nederlaag van Schaerweijde is ook die ploeg sowieso zeker van lijfsbehoud. Alecto wint deze derby eenvoudig.

Overgangsklasse B

Victoria-Push: 2-1

Victoria zet bij winst een hele grote stap richting de tweede plek. Vorige week won de Rotterdamse formatie de lastige uitwedstrijd bij QZ en heeft daardoor nog alles in eigen hand. Push moet vechten voor haar allerlaatste kans. Als het deze confrontatie verliest, zit het seizoen er definitief op. En zo geschiedt.

Groningen-Terriërs: 0-2

Groningen lijkt door de zege van afgelopen week tegen Zwolle zeker van nog minimaal één jaar Overgangsklasse. Makkelijk ging het dit seizoen allemaal niet, maar de resultaten waren zeker de laatste weken uitstekend. De Terriërs konden de laatste strohalm niet aangrijpen. Op ’t Kopje in Bloemendaal verloor het kansloos en de play-offs zijn daardoor onbereikbaar geworden. In Groningen worden nog wel drie punten gehaald.

Zwolle-QZ: 1-1

Een duel dat slechts om de eer gaat. Zwolle staat achtste en wil nog graag een plaatsje stijgen. De Overijsselse ploeg verloor vorige week onnodig bij Groningen en moet oppassen dat het seizoen niet als een nachtkaars uitgaat. Datzelfde geldt eigenlijk voor de tegenstander van komende zondag, QZ. De ploeg staat zesde en zal niet meer stijgen, noch zakken op de ranglijst. De twee teams komen niet verder dan een gelijkspel.

Qui Vive-Bloemendaal: 1-3

Voor de club Qui Vive zijn het zware tijden. Net als de mannen verkeren ook de vrouwen in zwaar weer. Vorige week ging het nog kansloos onderuit bij koploper MOP, waardoor het nog altijd alarmfase één is. Bloemendaal, dat deze week hoorde dat coach Van ’t Land volgend seizoen naar HGC Heren 1 gaat, moet deze wedstrijd winnen, wil het zicht blijven houden op de tweede plek. Als dat gebeurt is, zal het met grote spanning luisteren naar de uitslag bij Victoria-Push.

Aeolus-MOP: 0-7

Ook Aeolus is nog lang niet veilig. Vorige week liet het zelfs hekkensluiter Breda dichterbij komen. Aeolus staat slechts één punt voor op nummer elf Qui Vive en heeft de punten dus nog hard nodig. Of die gehaald worden tegen MOP valt nog maar te bezien. De koploper draait al weken op volle toeren en kijkt reikhalzend uit naar de play-offs. Daarin wacht de nummer één van de andere poule: Rood-Wit. Eerst moet Aeolus nog even worden vernederd.

Huizen-Breda: 0-2

Huizen staat op een veilige zevende plaats en daarmee heeft vertrekkend coach Erik Jazet aan de doelstelling voldaan. De voormalig international geeft na dit seizoen het stokje over aan Rutger Klein en verkast naar de buren Gooische. Voor Breda is deze wedstrijd wederom een finale. Vorige week klopten de Brabantsen Aeolus en daardoor is er nog altijd hoop. Na de wedstrijd is dat er ook nog. Breda wint namelijk.

Reageer