Voorspellingen Overgangsklasse heren 10 april

Overgangsklasse A

Push-Hudito: 4-1

Push won vorige week de topper van Schaerweijde en doet weer helemaal mee voor de eerste plek. De afstand bedraagt nu nog maar twee punten en dat maakt de competitie alleen maar interessanter. Hudito draait als promovendus een prima seizoen. Opvallend is dat de ploeg uit Delft dit seizoen nog niet gelijkspeelde. In Breda gaat dat ook niet gebeuren. Push wint en zet daarmee hun uitstekende reeks voort.

Gooische-Schaerweijde: 1-4

Gooische moest afgelopen zondag een flinke nederlaag incasseren. Op bezoek bij mede degradatiekandidaat Groninger studs. werd met 4-0 verloren. Een grote tegenvaller voor de ploeg die de laatste weken juist zo goed bezig was.  Schaerweijde wil zich revancheren van de nederlaag tegen Push. Dat moet ook wel, anders kan het de koppositie zomaar kwijtraken. Dat gebeurt deze week in ieder geval niet. De mannen uit Zeist winnen eenvoudig.

Rood-Wit-Nijmegen: 2-2

Rood-Wit heeft een wonder nodig om de play-offs alsnog te halen. De Noord-Hollanders wonnen weliswaar hun laatste wedstrijd van Hudito, maar zag door de overwinning van Push op Schaerweijde hun kansen slinken. Voor Nijmegen zit de competitie er eigenlijk al weken op. De formatie van coach Frans Brands speelde vorige week alweer voor de achtste keer gelijk dit seizoen. Een plaats in de middenmoot is dan ook een logisch gevolg. In Aerdenhout komt daar gelijkspel nummer negen bij.

Union-Aeolus: 3-0

Ook voor stadsgenoot Union valt er dit seizoen weinig meer te halen. Het staat zevende en dat is lang zo gek nog niet voor zo’n jeugdig team. Aeolus herstelde zich tegen Qui Vive van de mindere resultaten van de afgelopen weken. Het vasthouden van de vierde plek is nu nog het enige doel voor de Rotterdammers. Union houdt de drie punten verrassend eenvoudig in de Keizerstad.

Forward-Amersfoort: 2-3

Forward haalde afgelopen zondag een verdienstelijk punt bij het hoger geklasseerde Nijmegen en het lijkt zich gemakkelijk te handhaven. Amersfoort is daar nog lang niet zeker van. Het team van Peter Jonker gaf vorige week in de wedstrijd tegen Union in de laatste minuut de overwinning weg en wist dus niet optimaal te profiteren van de verrassende nederlaag die Gooische leed. Amersfoort houdt aan deze krachtmeting wel drie punten over

Qui Vive-Gron.Studs: 4-2

Ook Qui Vive is nog niet helemaal zeker van lijfsbehoud. Het staat zes punten voor op nummer elf Gooische en kan dus nog wel een overwinning gebruiken. Dat moet dan gebeuren tegen de nummer laatst, Groninger Studs. De noordelingen haalden vorige week uit tegen Gooische en geloven nog in een klein wonder. Ook deze wedstrijd moet eigenlijk gewonnen worden om nog kans te houden op handhaving. Dat lukt de studenten echter niet. Qui Vive wint en neemt definitief afstand van de onderste regionen.

Overgangsklasse B

Voordaan-Eindhoven: 5-2

Voordaan wilt zich herstellen van twee nederlagen op rij. Verleden week was koploper Hurley in een spectaculair duel net iets te sterk. De manschappen van coach Peter Kalfsterman zijn daardoor teruggezakt naar de vierde plaats op de ranglijst. Eindhoven heeft de punten hard nodig in de strijd tegen degradatie. De ploeg uit de lichtstad vergaarde tot nu toe pas acht punten en daar moeten er absoluut nog wat bijkomen. Dat gaat in Groenekan echter niet lukken.

Were Di- Venlo: 7-1

Were Di wist de laatste vijf duels niet in winst om te zetten. Woensdag tegen Almere gaven de Tilburgers een 4-2 voorsprong uit handen en deden daarmee zichzelf tekort. Venlo wist zowaar weer eens een wedstrijd te winnen en kan zich in de laatste weken van de competitie zomaar nog veilig gaan spelen. In deze wedstrijd komen de Limburgers ruimschoots tekort en zijn daarmee weer terug op aarde.

Victoria-Groningen: 4-1

Victoria is de laatste weken uitstekend bezig en lijkt zich toch weer te melden voor de strijd om plek twee. Dan moet de komende wedstrijd tegen laagvlieger Groningen absoluut gewonnen worden. Die ploeg sprokkelde de laatste weken wat puntjes bij elkaar en staat inmiddels op een veilige tiende plaats. Tegen Victoria hebben de Groningers weinig in te brengen.

Almere-Alkmaar: 3-1

Almere lijkt zich redelijk te hebben hersteld van de zeperds tegen KZ en Hurley. Zondag won de promovendus bij Eindhoven en afgelopen woensdag pakte het een puntje bij Were Di. Almere doet door die resultaten nog altijd mee om een plek die recht geeft op het spelen van play-offs. Alkmaar staat zevende en heeft niks meer te winnen of te verliezen. Daarom wint Almere deze confrontatie.

HBS-Hurley: 0-3

HBS staat op een veilige negende plek, maar heeft waarschijnlijk  nog wel wat puntjes nodig om zeker te zijn van handhaving. Hurley sloeg vorige week een beslissend gat en kan de champagne alvast koud zetten. De afstand naar nummer twee Klein Zwitserland is nu zeven punten en dat mogen de Amsterdammers normaal gesproken niet meer weggeven. In Bloemendaal boekt Hurley een regelmatige zege.

Oss- Klein Zwitserland: 2-3

Oss verloor vorige week onnodig bij Venlo en blijkt dit seizoen een zeer wisselvallige ploeg te zijn. Knappe resultaten (o.a. een gelijkspel tegen koploper Hurley) worden afgewisseld met onbegrijpelijke nederlagen (zoals tegen Venlo). Klein Zwitserland draait op volle toeren. Tegenstander na tegenstander wordt in de pan gehakt en de ploeg stevent in deze vorm rechtstreeks af op de tweede plek in deze poule. Ook de wedstrijd tegen Oss wint het, weliswaar niet ruime cijfers.

Reageer