Voorspellingen Overgangsklasse heren 13 maart

Overgangsklasse A

Push-Amersfoort: 4-1

Push speelde vorige week naar eigen zeggen een ‘dramatische partij’ tegen Nijmegen. De ploeg uit Breda bleef dan ook steken op 0-0. Desondanks staat het nog keurig tweede achter koploper Schaerweijde. Komende zondag staat de wedstrijd tegen Amersfoort op het programma. Die ploeg kreeg vorige week een pak slaag van datzelfde Schaerweijde. Een mooie gelegenheid voor beide teams om het één en ander recht te zetten. Push wint net als de koploper eenvoudig van Amersfoort.

Gooische- Nijmegen: 3-3

Gooische staat er nog altijd weinig florissant voor. Het team staat voorlaatste met liefst zes punten achterstand op nummer tien Amersfoort. Hoog tijd dus, voor een goed resultaat. Nijmegen staat in de middenmoot. De formatie van coach Frans Brands hoeft niet te vrezen voor degradatie, terwijl ook de play-offs er niet meer in zitten. Gooische houdt enigszins verrassend een punt over aan dit duel.

Schaerweijde-Aeolus: 4-0

Schaerweijde draait tot nu toe een fantastisch seizoen. De ene overwinning is nog mooier dan de ander. Vorige week werd Amersfoort met maar liefst 2-8 op de pijnbank gelegd. De wedstrijd tegen Aeolus mag gerust een topper genoemd worden. De Rotterdammers staan vierde en hebben de play-offs nog niet helemaal uit het hoofd gezet. Na deze wedstrijd mag dat wel. Schaerweijde wint namelijk simpel.

Union-Forward: 3-2

Een duel tussen twee teams die de competitie op het gemakje kunnen uitspelen. Voor beiden zit er meer dan een vijfde plaats niet meer in. Onder de streep zullen ze ook niet meer belanden. Union verloor vorige week kansloos bij Hudito. Forward deed het beter, het won in eigen huis van Qui Vive. In Nijmegen kan het die lijn niet doortrekken. Union wint, al is het met pijn en moeite.

Qui Vive-Rood-Wit: 1-5

Qui Vive draait na het succesvolle vorige seizoen, dit jaar vrij matig. De Noord-Hollanders staan op een negende plaats, maar hoeven zich geen zorgen te maken. Het gat met Gooische is immers nog vrij ruim. Rood-Wit doet nog goed mee om een plekje in de play-offs. Vorige week klopte het Gooische met ruime cijfers en lijkt het zich dus goed te hebben hersteld van de nederlaag van een week eerder bij Push. Ook deze wedstrijd wordt makkelijk gewonnen.

Gron.Studs-Hudito: 5-5

De Studs uit Groningen beleven een wel heel moeilijk seizoen. Er werd tot nu toe alleen van Forward gewonnen. De wedstrijd tegen middenmoter Hudito moet hoe dan ook gewonnen worden. Bij ieder ander resultaat, kan de club zich alvast in gaan schrijven voor de eerste klasse van volgend jaar. Hudito won vorige week van Union, waardoor de Zuid-Hollanders het seizoen rustig kunnen uitspelen. De Studs en Hudito blijven na een waar spektakelstuk, steken op een gelijkspel.

Overgangsklasse B

Eindhoven-Klein Zwitserland: 2-4

Eindhoven is na het gelijke spel bij hekkensluiter Venlo nog altijd niet weg uit de gevarenzone. De Brabanders staan nog op de tiende plaats,maar het gat met nummer elf Groningen is slechts drie punten.  Klein Zwitserland won vorige week verrassend van koploper Hurley. Dat was ook nodig na de mindere resultaten tegen Groningen en Alkmaar van de laatste weken. Ook in Eindhoven  pakt Klein Zwitserland de volle buit.

Hurley- Alkmaar: 5-2

Hurley zal zich willen revancheren van de nederlaag bij Klein Zwitserland. De Amsterdammers staan nog altijd bovenaan, maar een volgende misstap zou er zomaar kunnen beteken dat het die koppositie verliest. Dat is niet ondenkbaar want Alkmaar komt op bezoek. Die ploeg won de laatste twee wedstrijden en zit dus in een flow. Toch laat Hurley zich niet verrassen en wint het in eigen huis.

Voordaan-Groningen: 3-1

Voordaan is bezig aan een uitstekende reeks. Na de winterstop klopte het al hoogvliegers als Were Di en Victoria. Dat is terug te zien in de stand. De ploeg van coach Peter Kalfsterman staat derde op slechts drie punten achterstand van koploper Hurley. Groningen verkeerd nog steeds in acute degradatienood en wil daar zo snel mogelijk uitkomen. In Groenekan gaat dat in ieder geval nog niet lukken.

Almere-Venlo: 6-2

Het sprookje van Almere blijft maar voortduren. Vorige week werd ook Groningen aan de zegekar gevonden en daardoor staan de Flevolanders nu zelfs tweede. Niet slecht voor een ploeg die vorig seizoen nog in de eerste klasse was te bewonderen. Deze week komt de nummer laatst in de stand, Venlo op bezoek.  Normaal gesproken mag dat geen probleem zijn voor Almere. In de praktijk blijkt dat ook zo te zijn. Het team van coach Alex Verga houdt de punten thuis.

HBS-Victoria: 3-4

HBS was vorig seizoen nog een ploeg om rekening mee te houden en bivakkeerde het hele seizoen in de bovenste regionen. Dit jaar is het een ander verhaal. De ploeg haalt nauwelijks punten en kan maar met moeite wegblijven van de onderste ploegen.  Victoria doet ondanks de twee nederlagen van de afgelopen weken nog steeds mee voor een plekje in de play-offs. De Kralingers mogen echter geen punten meer laten liggen.  In het duel met HBS gebeurd dat ook niet.

Oss-Were Di: 3-2

Voor Oss lijkt het seizoen als een nachtkaars uit te gaan. De formatie van coach Koert Tak begon het seizoen nog wel aardig, maar haalt de laatste weken weinig punten meer. In degradatieproblemen zullen de Brabanders ook niet meer komen. Daarvoor is de concurrentie simpelweg te mager. Were Di kijkt alleen maar naar boven.  De Tilburgers hebben maar twee punten achterstand op een plek die recht geeft op de Play-offs. Er zal dan echter ook eens een overwinningen moeten komen in een uitwedstrijd. Dat gebeurde dit seizoen nog nauwelijks. Ook deze keer niet. Oss wint verrassend en dat kon Were Di nou net niet gebruiken.

Reageer