Voorspellingen Overgangsklasse heren 17 april

Overgangsklasse A

Push-Gooische: 6-1

Push lijkt het Schaerweijde nog heel lastig te gaan maken in de strijd om de eerste plek in poule A. De Bredanaars wonnen zondag met een korfbaluitslag van Hudito. Het werd maar liefst 8-5 voor de ploeg van strafcornerkanon Stefan Duijf. Hij mikte dit seizoen al 26 keer raak en lijkt op de topscorerstitel af te stevenen. Gooische heeft de rode lantaarn in handen gekregen na de overwinning van Gron. Studs. bij Qui Vive. Daar komen ze ook na de wedstrijd tegen Push nog niet vanaf.

Hudito-Nijmegen: 3-1

Hudito verloor vorige week zoals gezegd van Push, maar draait desondanks een prima seizoen. De ploeg uit Delft staat achtste en verkeert al weken in veilige haven. Nijmegen staat drie plekjes hoger en mag daar ook niet ontevreden mee zijn. Opvallend is dat Hudito dit seizoen nog niet gelijkspeelde en Nijmegen al acht keer, het meest van alle ploegen in de Overgangsklasse. Deze wedstrijd wordt echter beslist in het voordeel van Hudito.

Schaerweijde-Qui Vive: 4-0

Schaerweijde moet, zoals het er nu naar uitziet, al zijn wedstrijden winnen. Push wint al zijn wedstrijden namelijk met groots machtsvertoon en er rest voor de mannen uit Zeist dus niets anders dan zelf ook de punten te blijven pakken. Qui Vive leed verleden week een gevoelige nederlaag tegen de studenten uit Groningen en moeten nog altijd met een schuin oog naar de staart van de ranglijst kijken. Een overwinning zou helpen, maar die komt er niet. Schaerweijde wint met speels gemak.

Amersfoort-Rood-Wit: 1-4

Het wil maar niet lukken bij Amersfoort. Afgelopen weekend ging het hard onderuit bij Forward en het begint er met de week droeviger uit te zien. Bovendien heeft het er na de wederopstanding van de Gron.Studs er weer een concurrent bij. Rood-Wit won met pijn en moeite van Nijmegen, maar kan de play-offs langzaamaan uit het hoofd gaan zetten. De achterstand op Push is nog altijd zes punten en dat lijkt niet meer te overbruggen. In Amersfoort mag het wel weer drie puntjes aan het totaal toevoegen.

Aeolus-Forward: 3-3

Aeolus staat vierde en draait gewoon een prima seizoen. Er staat echter al weken niks meer op het spel voor de Rotterdammers en dat lijkt demotiverend te werken. De laatste weken zijn de punten nogal schaars. Forward gaf Amersfoort afgelopen zondag een pak slaag en overleeft dit jaar gemakkelijk in de Overgangsklasse. Deze wedstrijd levert geen winnaar op.

Gr.Studs-Union: 3-2

De Groninger Studenten lijken in een flow te zitten. Nadat twee weken geleden Gooische klop werd gegeven, was deze week Qui Vive aan de beurt. In Uithoorn werd het, na een 3-1 achterstand, 4-5 voor de noorderlingen. Union is uitgespeeld deze competitie en zou zomaar eens het volgende slachtoffer kunnen worden van de Groningse dadendrang.

Overgangsklasse B

Klein-Zwitserland-Were Di: 4-2

Klein Zwitserland lijkt niet meer te stoppen. Het rijgt de dikke overwinning aaneen en stevent hard op een play-off plek af. Het laatste slachtoffer was Oss. In Brabant werd het maar liefst 1-6.  Were Di boekte vorige week eindelijk weer eens een overwinning. Venlo werd met 5-1 aan de kant gezet en dat konden de manschappen van coach Steijn Spreij wel weer eens gebruiken. In Den Haag kunnen de Tilburgers echter geen punten aan het totaal toevoegen.

Eindhoven-HBS: 1-3

Eindhoven staat na de ruime nederlaag bij Voordaan nog altijd onder de gevreesde streep. Het treffen met HBS moet absoluut punten opleveren, anders komt degradatie naar de Eerste Klasse angstvallig dichtbij. Geen excuses meer dus voor de paars-groene formatie. HBS zal deze wedstrijd aan willen grijpen om zich definitief veilig te spelen. Dat lukt de Bloemendalers.

Hurley-Oss: 4-1

Hurley is nog maar twee overwinning verwijderd van de titel in poule B. Om te beginnen moeten de Amsterdammers afrekenen met Oss, de ploeg die Hurley eerder dit seizoen verrassend op een gelijkspel wist te houden. Dat was ook meteen één van de spaarzame hoogtepunten voor Oss dit seizoen. De ploeg van scheidend coach Koert Tak bivakkeert momenteel kleurloos op een achtste plaats. Aan het bezoekje bij de koploper houdt het ook geen punten over.

Alkmaar-Groningen: 5-2

Voor Alkmaar zit het seizoen erop. Het wist vorige week op bezoek bij Almere de laatste strohalm niet te grijpen en kan de plannen voor volgend seizoen vast op tafel leggen. Groningen knokt nog voor lijfsbehoud. Het ging vorig weekend hard onderuit bij Victoria en de ploeg lijkt al met het hoofd bij de degradatiekraker tegen Venlo. Ook in de Kaasstad wordt er geen aansprekend resultaat geboekt.

Almere-Voordaan: 3-4

De topper van deze week vindt plaats in Flevoland. Nummer drie Almere, ontvangt nummer vier Voordaan. Almere speelde vorige week woensdag gelijk en versloeg Alkmaar op zondag. Voordaan verkocht Eindhoven een flinke oplawaai en hield daardoor de play-offs nog in het vizier. Aan een gelijkspel hebben beide ploegen niks, dus er zal vol voor de winst gestreden worden. Voordaan trekt uiteindelijk aan het langste eind.

Venlo- Victoria: 1-5

Venlo kreeg het afgelopen weekend een fikse nederlaag te verwerken op bezoek bij Were Di. Door dat resultaat staat het nog altijd op die vreselijke laatste plaats. Victoria is de laatste weken goed op stoom. De laatste drie wedstrijden werden allen in winst omgezet, waardoor de play-offs nog steeds haalbaar zijn. In Limburg voegt Victoria de vierde overwinning in successie toe.

Reageer