Voorspellingen Overgangsklasse heren 20 maart

Overgangsklasse A

Nijmegen-Qui Vive: 2-3

Nijmegen gaf vorige week de zege uit handen. Op bezoek bij Gooische gaven de manschappen van coach Frans Brands een 1-3 voorsprong weg. Doordoor kan de Gelderse ploeg  alvast met de voorbereiding op volgend seizoen beginnen. Zowel promoveren, als degraderen is namelijk niet meer mogelijk. Dat laatste kan nog wel voor Qui Vive. De Noord-Hollanders verloren vorige week kansloos van Rood-Wit en kunnen wel een opsteker gebruiken. Die krijgen ze in Nijmegen.

Rood-Wit-Union: 4-1

Rood-Wit is nog altijd in de race voor promotie. Nummer één Schaerweijde lijkt niet meer te achterhalen, maar Push is nog volop in zicht. De laatste twee wedstrijden won het team uit Aerdenhout met vijf doelpunten verschil, dus met de vorm is weinig mis. Tegenstander Union is ook niet in slechte doen. De formatie van coach Tijn van de Venne won vorig weekend met speels gemak van Forward en is daardoor aangesloten bij de middenmoot. De Nijmegenaren kunnen daar geen vervolg aan geven en verliezen van Rood-Wit.

Hudito-Forward: 3-3

Hudito won de laatste twee wedstrijden met 5-2 en deed daardoor hele goede zaken. De promovendus staat op een zesde plaats en lijkt zich moeiteloos te gaan handhaven. Forward verloor de laatste wedstrijd kansloos van Union, terwijl zij de week daarvoor op trainingskamp in Valencia waren. Een goede trainingsweek is dus geen garantie voor een goed resultaat op zondag. In deze wedstrijd halen de Tilburgers wél een puntje.

Amersfoort-Gooische: 2-2

Een wedstrijd uit de kelder van de Overgangsklasse A. Amersfoort kreeg de afgelopen weken een flink pak slaag van koploper Schaerweijde en nummer twee Push. Het is dus hoog tijd voor eerherstel. Dat zou moeten lukken want de nummer voorlaatst Gooische komt op bezoek. Alleen de overwinning telt voor de Bussummers. Anders wordt het gat met de teams die boven hun staan wel groot. De punten worde echter gedeeld in Amersfoort.

Aeolus-Push: 2-1

De topper van dit weekeinde vindt dit keer plaats in Rotterdam. Nummer vier Aeolus ontvangt nummer twee Push. Aeolus verloor vorige week ongelukkig bij koploper Schaerweijde en wil het deze week beter doen. Push versloeg Amersfoort met een onvervalste zevenklapper en staat daardoor nog altijd twee punten voor op nummer drie Rood-Wit. Dat willen de Bredanaars graag zo houden. Aan het eind van het seizoen betekent dat play-offs. Op bezoek bij Aeolus verliest Push verrassend.

Groninger Studs- Schaerweijde: 0-5

De Studs verloren vorige week vrij kansloos van Hudito en het lijkt er niet op, dat de ploeg zich dit seizoen nog gaat handhaven. Alleen van Forward werd gewonnen en dat is niet genoeg.  Komende zondag komt koploper Schaerweijde op visite en dat is ook geen lekker vooruitzicht. Het team van de Zwitserse coach Christian Cavallet wint wedstrijd na wedstrijd en lijkt onbedreigd af te stevenen op de eerste plek in deze poule.  In het hoge noorden komen daar op eenvoudige wijze, weer drie punten bij.

Overgangsklasse B

Klein Zwitserland-Almere: 3-1

Klein Zwitserland lijkt zicht te hebben hersteld van de matige hervatting na de winterstop. Nadat eerst koploper Hurley werd verslagen, was vorige week Eindhoven aan de beurt. Het was met pijn en moeite,maar dat levert ook drie punten op. Het wordt voor Almere eigenlijk de eerste grote test na een wekenlange overwinningsreeks. Bij een nederlaag ziet het concurrent Klein Zwitserland terugkomen tot op één punt. Dat gebeurd ook en dat maakt de competitie alleen maar spannender.

Hurley-Eindhoven: 6-0

Na twee lastige tegenstanders, volgt er dit weekend een aanmerkelijk eenvoudigere klus voor Hurley. Nummer tien Eindhoven komt op bezoek en die ploeg behaalde dit seizoen pas twee overwinningen.  Hurley is aan hun stand verplicht deze wedstrijd te winnen en doet dat ook. In het Amsterdamse Bos walst de ploeg van scheidend coach Bas Bruin over de Eindhovenaren heen.

Alkmaar-Were Di: 2-3

Een interessant duel in Alkmaar. Were Di moet deze wedstrijd winnen om in de race te blijven voor de play-offs. Zoals al vaker gezegd, Were Di presteert slecht in uitwedstrijden en dat werd verleden week in Oss wederom bevestigd.  Het werd 0-0 in een gezapig duel en daar konden de Tilburgers onmogelijk tevreden mee zijn. Alkmaar verloor vorige week bij koploper Hurley en staat in de middenmoot. Degraderen gaat niet meer gebeuren voor de Noord-Hollanders, terwijl de play-offs ook onbereikbaar zijn. De verwachting is dat Were Di de drie punten meeneemt naar Brabant.

Groningen-HBS: 1-3

Een zeer belangrijk duel in het noorden van het land. En dan vooral voor Groningen. Die ploeg verloor vorige week kansloos bij Voordaan en vecht voor hun laatste kansen. Winnen ze deze wedstrijd, nadert het HBS tot op twee punten en haalt het Eindhoven bij. Wint HBS,neemt het afstand van de onderste regionen. Dat gebeurt,dus kunnen de Bloemendalers opgelucht ademhalen.

Victoria-Oss: 4-2

Victoria doet, na de overwinning van vorige week bij HBS, nog altijd volop meer voor een plekje in de play-offs.  De ploeg van coach Frank-Jan van Waveren staat vijf punten achter op nummer twee Almere en moet deze wedstrijd eigenlijk winnen. Van Waveren neemt na dit seizoen overigens afscheid van de Rotterdammers. Ronald Hugers volgt hem op. Oss is niet best uit de winterstop gekomen. Uit de eerste drie wedstrijden werd slechts één puntje vergaard en de Brabanders moeten oppassen dat ze niet verder zakken op de ranglijst. Victoria houdt de punten in eigen huis en blijft de aansluiting houden.

Venlo-Voordaan: 2-2

Venlo beleefd vooralsnog weinig plezier aan hun rentree in de Overgangsklasse en won tot nu toe pas één keer. Hopeloos is de zaak zeker niet. Nummer tien Eindhoven staat op slechts drie punten, wat dus geen onoverkomelijke afstand is voor de Limburgers. Voordaan lijkt na de winterstop niet de stoppen. Het won al vier keer op rij en heeft zich in de top gemeld. In Venlo zou deze lijn eigenlijk doorgetrokken moeten worden, maar dat gebeurd niet. Het wordt een verrassende puntendeling.

Reageer