Voorspellingen Overgangsklasse heren 27 maart

Overgangsklasse A

Push- Groninger Studs.: 8-1

Push won vorige week verrassend eenvoudig bij nummer vier Aeolus en heeft door het puntenverlies van Rood Wit een gaatje geslagen. Grote man bij Push was strafcornerspecialist Stefan Duijf. Hij trof maar liefst vier keer doel. Voor de studenten uit Groningen begint het er steeds treuriger uit te zien. De achterstand op nummer tien Amersfoort is inmiddels opgelopen tot acht punten en degradatie lijkt onafwendbaar. In Breda krijgen ze weer een pak rammel.

Gooische-Aeolus: 3-2

Gooische liet vorige week het gat met Amersfoort terugbrengen naar twee punten. De Bussummers kwamen niet verder dan een gelijkspel en hebben de punten dus heel hard nodig.  Aeolus verloor achtereenvolgens van nummer één Schaerweijde en nummer twee Push, maar staat desondanks het verlies nog altijd op een keurige vierde plaats. De play-offs zitten er echter niet meer in voor de Rotterdammers. Aeolus verliest voor de derde keer op rij en zorgt ervoor dat Gooische nog mag blijven hopen op lijfsbehoud.

Schaerweijde-Hudito: 3-1

Schaerweijde staat nog altijd fier aan kop. Het won vorige week zeer eenvoudig bij de Groninger Studs en won daarmee voor de veertiende keer in vijftien wedstrijden. Hudito doet het als promovendus dit seizoen zeker niet onaardig. Afgelopen zondag legde het Forward met maar liefst 6-1 over de knie en de Delftenaren zijn daardoor terug te vinden op een knappe vijfde plaats. Deze week moet het de overwinning echter aan de koploper laten.

Union-Nijmegen: 2-4

Union sleepte vorige week knap een puntje uit het vuur op bezoek bij Rood Wit. De jonge formatie van coach Tijn van de Venne stond de hele wedstrijd zwaar onder druk, maar bleef uiteindelijk overeind. Deze week wacht de derby tegen Nijmegen. Die ploeg verspeelde twee punten in de thuiswedstrijd tegen Qui Vive. Bij buurman Union haalt het wel drie punten.

Forward-Rood-Wit: 3-3

De trip naar Spanje lijkt Forward geen goed te hebben gedaan. Het verloor achtereenvolgens van Union en Hudito met ruime cijfers. In de problemen komen de Tilburgers waarschijnlijk niet, maar de ploeg van scheidend coach Jan-Willem van Trijp moet oppassen dat dit seizoen niet als een nachtkaars uitgaat. Rood Wit liet hele dure punten liggen in de thuiswedstrijd tegen Union en kijkt daardoor tegen een achterstand van vier punten op Push aan. Er mogen geen steekjes meer worden laten vallen, maar dat gebeurt verrassend genoeg wel.

Qui Vive-Amersfoort: 2-1

Een wedstrijd tussen twee ploegen die nog net boven de streep staan. Qui Vive haalde afgelopen week een knap puntje bij Nijmegen en hoopt deze week op meer. Amersfoort kwam goed weg in de thuiswedstrijd tegen Gooische en zag het gat tussen beide teams in ieder geval niet kleiner worden. Qui Vive houdt de drie punten in Uithoorn en neemt daardoor wat afstand.

Overgangsklasse B

Voordaan-Klein Zwitserland: 3-4

Het is deze week de speelronde van de topwedstrijden in de Overgangsklasse B. De eerste topper vindt plaats in Groenekan waar nummer twee Voordaan, nummer vier Klein Zwitserland ontvangt. Vier jaar geleden zorgde Voordaan voor een stunt door het grote Klein Zwitserland uit de Hoofdklasse te knikkeren. Dit jaar doet Voordaan het ook uitstekend. Na de winterstop werd er nog geen punt ingeleverd en blijft het daardoor in het spoor van koploper Hurley. Klein Zwitserland won de laatste drie duels en doet nog altijd mee voor plek twee. Helemaal als het de uitwedstrijd tegen Voordaan weet te winnen. Dat gebeurt ook en daardoor blijft het ongemeen spannend in deze poule.

Were Di-Victoria: 4-1

De tweede kraker van deze speelronde vindt plaats in Tilburg. Daar komt nummer vijf Victoria op visite bij nummer zes Were Di. De Brabanders wisten de laatste twee duels niet te winnen en lijken daardoor afgehaakt te zijn voor een plekje in de play-offs. Victoria liet vorige week in de wedstrijd tegen Oss in de slotminuut twee punten liggen. Daardoor wordt het seizoenstoetje halen ook voor de Kralingers een lastig verhaal. Na Zondag helemaal. Het verliest kansloos van Were Di.

Almere-Hurley: 2-5

De andere topwedstrijd is nummer drie Almere tegen koploper Hurley. Almere werd vorige week met beide benen op de grond gezet. Op bezoek bij Klein Zwitserland verloor het kansloos met 5-0 en dat was lang geleden voor de ploeg van coach Alex Verga. Hurley werkte vorige week tegen Eindhoven aan het doelsaldo. In het Amsterdamse Bos werd het maar liefst 7-1. Eerder dit seizoen won Hurley overigens vrij eenvoudig van Almere. Dat gebeurt komende zondag wederom.

HBS-Venlo: 1-2

HBS verloor vorige week de belangrijke degradatiewedstrijd tegen Groningen en heeft zichzelf daardoor flink in de nesten gewerkt. In plaats van afstand te nemen van de degradatiezone, zit het daar nog middenin. Venlo verloor vorige week ongelukkig van nummer twee Voordaan, maar die wedstrijd zal een hoop vertrouwen geven richting komende zondag. Venlo wint in Bloemendaal en daardoor staat het ook onderin heel dichtbij elkaar.

Oss- Groningen: 5-3

Oss is bezig aan een zeer matige tweede seizoenshelft. Uit vier wedstrijden werden slechts twee puntjes gehaald en de ploeg lijkt te snakken naar het einde van de competitie. In degradatienood zullen de Brabanders niet meer komen, maar daar is ook alles mee gezegd. Groningen staat eindelijk op de plek waar het aan het eind van de competitie ook wil staan. Net boven de streep, al is het maar op doelsaldo. Het won vorige week van HBS, onder meer dankzij drie doelpunten van A-Junior Niels Hesseling. Voor het eerst in 2011 pakt Oss de drie punten.

Eindhoven-Alkmaar: 2-2

Eindhoven verloor verleden week kansloos van koploper Hurley en verkeerd nog altijd in degradatienood. Sterker nog, concurrent Groningen won vorige week en de ploeg uit de lichtstad is teruggezakt naar de elfde plaats. Alkmaar is na de winterstop in prima doen. Dit keer werd Were Di met 3-1 over de knie gelegd. De Noord-Hollanders lijken door die overwinning zeker van minimaal de zevende plek. Het duel in Eindhoven eindigt in een gelijkspel.

Reageer