Voorspellingen Overgangsklasse heren 3 april

Overgangsklasse A

Nijmegen –Forward: 3-1

Nijmegen deelde vorige week de punten in de stadsderby tegen Union. De manschappen van Frans Brands hebben daardoor Aeolus ingehaald en staan nu op een keurige vierde plek. Forward herstelde zich van een aantal dikke nederlagen op rij. Rood-Wit werd in eigen huis knap verslagen. Dat lukt de Tilburgers komende zondag niet. De punten blijven in de Keizerstad.

Hudito-Rood-Wit: 1-3

Voor het eerst sinds een aantal weken behaalde Hudito weer eens een teleurstellend resultaat. De uitbeurt bij koploper Schaerweijde leverde geen punten op. Desondanks is Hudito nog altijd bezig aan een uitstekend seizoen. De ploeg uit Delft bivakkeert namelijk in de middenmoot. Niet slecht voor een promovendus. Rood-Wit verloor van Forward en mag daardoor langzaam afgeschreven worden als het gaat om plaatsing voor de play-offs. De Noord-Hollanders tonen wel karakter en winnen van Hudito.

Schaerweijde-Push: 2-4

Dé wedstrijd van het seizoen in Poule A. Koploper Schaerweijde neemt het op tegen nummer twee Push. Schaerweijde leed dit seizoen pas één nederlaag en heeft een gaatje geslagen van vier punten met Push.  De Bredenaars moeten deze wedstrijd dus winnen om nog aanspraak te maken op de eerste plaats. De wedstrijd van vorige week tegen de Groninger Studs zou een prima opmaat moeten zijn. Het werd maar liefst 10-0. Zoveel goals maakt Push dit keer niet, maar het brengt de spanning door een overwinning in Zeist wel weer helemaal terug.

Amersfoort-Union: 1-1

Amersfoort is nog altijd bezig aan een teleurstellend seizoen. Vorige week ging het weer met ruime cijfers onderuit en het zag Gooische drie punten inlopen. Het gat met de nummer elf is nu nog maar twee punten. Union is middenmotor. De jonge  ploeg van coach Tijn van de Venne presteert naar verwachting en kan in feite al gaan nadenken over het plan van volgend seizoen. De punten worden naar verwachting gedeeld in Amersfoort.

Aeolus-Qui Vive: 4-2

Voor Aeolus lijkt het seizoen als een nachtkaars uit te gaan. Vorige week werd er verrassend van Gooische verloren en de Rotterdammers lijken naar het einde van het seizoen te snakken. Qui Vive behaalde een positief resultaat tegen Amersfoort. In Uithoorn werd het 4-1, waardoor het gat van zes punten met nummer elf Gooische gehandhaafd blijft. Aeolus  houdt de punten in eigen huis.

Gron.Studs-Gooische: 2-3

Een heuse degradatiekraker in het noorden van het land. Het duel met Gooische is de allerlaatste kans om degradatie nog te ontlopen voor de studenten. Niks minder dan de drie punten telt. Voor Gooische is deze wedstrijd de uitgelezen mogelijkheid om eindelijk boven de streep te komen. Dan moet er wel gewonnen worden. Met pijn en moeite gebeurt dat ook.

Overgangsklasse B

Klein Zwitserland-HBS: 5-1

Klein Zwitserland is bezig aan een fantastische reeks. Vorige week werd concurrent Voordaan volledig van de mat getikt en het moet heel raar lopen wil KZ in deze vorm nog de play-offs mislopen. Ook HBS rolde vorige week een tegenstander op. Venlo was het slachtoffer. Door die overwinning heeft de ploeg van interim-coach Maarten Sips een gat van vijf punten geslagen met de ploegen onder de streep. KZ houdt de punten in deze wedstrijd eenvoudig in eigen huis.

Eindhoven-Almere: 2-3

Eindhoven is bezig aan een dramatisch seizoen. De paarshemden wonnen dit seizoen pas twee keer en staan op de onveilige elfde plaats. Almere zag aan hun prachtige reeks een hardhandig einde komen. Tegen Klein Zwitserland en Hurley werd met respectievelijk 5-0 en 5-1 verloren. De play-offs zijn nog niet helemaal uit zicht. Winnen in Eindhoven is wel een belangrijke voorwaarde om dat zo te houden. Almere mag hoop blijven koesteren, want het wint.

Hurley-Voordaan: 3-0

Na de overwinning van vorige week tegen Almere wacht voor Hurley de volgende topwedstrijd. Nummer twee Voordaan komt namelijk op visite in het Amsterdamse Bos. Dat is één van de twee ploegen die Hurley dit seizoen wist te verslaan. Voordaan is alles behalve in vorm. Het verloor in eigen huis met liefst 1-7 van Klein Zwitserland en zag daardoor de tweede plaats in het geding komen. Helemaal na zondag. Hurley wint en mag zich opmaken voor de wedstrijden om directe promotie.

Alkmaar-Victoria: 2-2

Alkmaar is uitstekend bezig na de winterstop. Het rijgt de overwinningen aaneen en mag nu zelfs een heel klein beetje hoop hebben op de play-offs. Dan zal het alle resterende duels wel moeten winnen. Dat geldt eigenlijk ook voor tegenstander Victoria. De Kralingers wonnen vorige week knap bij Were Di en hebben een achterstand van vijf punten op nummer twee Voordaan. In Noord-Holland eindigt dit treffen in een gelijkspel waardoor beide ploegen een streep kunnen zetten door het competitietoetje.

Groningen-Were Di: 0-4

Groningen heeft na twee overwinningen op rij pas op de plaats moeten maken. Op bezoek bij Oss werd er met 4-2 verloren. De noordelingen staan ondanks dat resultaat nog op de veilige tiende plaats. Were Di draait een dramatische tweede seizoenshelft. Er werd al wedstrijden lang niet meer gewonnen en de ploeg van coach Steijn Spreij is daardoor afgezakt naar een zevende plaats. Een plek die niet past bij de ambities van de club. In Groningen winnen de Tilburgers weer eens.

Venlo-Oss: 1-3

Venlo ging vorige week hard onderuit bij HBS en boekte dit seizoen pas één overwinning. Alleen Groningen werd tot nu toe geklopt. De Limburgers hebben de punten dus heel hard nodig in de strijd tegen degradatie. Oss speelde zich zondag definitief veilig en hebben nu al drie wedstrijden op rij niet meer verloren. Dit weekend komt daar een vierde bij. Het wint bij Venlo.

Comments (1)

  1. This atilrce keeps it real, no doubt.

Reageer