Voorspellingen Overgangsklasse heren 6 maart

Overgangsklasse A Heren

Nijmegen-Push: 3-1

Nijmegen moet een hoop vertrouwen hebben geput uit het fantastische zaalseizoen wat ze hebben gedraaid. Tot een goed resultaat tegen koploper Schaerweijde leidde dat echter nog niet. Het team van Frans Brands verloor in Zeist met 2-1. Aanstaande zondag wacht nummer twee Push. De ploeg uit Breda versloeg Rood-Wit vorige week en zijn dus in goeden doen. In en tegen Nijmegen moeten zij echter het onderspit delven.

Rood-Wit-Gooische: 5-1

Rood-Wit verloor vorige week de topper bij Push en moet daardoor even pas op de plaats maken. De play-offs hoeven echter nog lang niet uit het hoofd gezet te worden. De achterstand op datzelfde Push bedraagt namelijk maar vier punten. Gooische verloor vorige week op pijnlijke wijze van Forward. Lange tijd ging de ploeg uit Bussum aan de leiding, maar in de slotfase boog Forward een 2-1 achterstand om in een 3-2 overwinning. Gooische staat voorlaatste en heeft de punten heel hard nodig. Die behalen ze tegen Rood-Wit in ieder geval niet.

Hudito-Union: 2-3

Een duel tussen twee middenmoters.Voor beide teams zit een hoge eindklassering er niet meer in en van de gevarenzone zijn ze ook ver verwijderd. Hudito verloor de eerste wedstrijd na de hervatting vrij kansloos van Aeolus en hoopt het tegen Union beter te gaan doen. Die ploeg won vorige week de lastige uitwedstrijd tegen Qui Vive en zal naar verwachting ook in deze wedstrijd de punten mee naar Nijmegen nemen.

Amersfoort-Schaerweijde: 2-4

Amersfoort pakte vorige week 3 belangrijke punten bij de Studs in Groningen en heeft daardoor weer wat lucht gekregen. Het zal lastig zijn die prestatie te evenaren, want koploper Schaerweijde komt namelijk op bezoek. De ploeg uit Zeist heeft de competitie uitstekend hervat met twee overwinningen uit evenveel wedstrijden. Ook in deze derby zullen de mannen van coach Christian Cavallet aan het langste eind trekken.

Aeolus- Groninger Studs: 4-1

Aeolus is tot dusver aan een prima seizoen bezig. De Rotterdammers staan vierde en hopen daar aan het eind van het seizoen ook te staan. De Groninger Studs staan troosteloos op de laatste plaats en moeten de punten snel gaan pakken wil het nog enigszins aanspraak maken op een plek in de Overgangsklasse voor volgend seizoen. Tegen Aeolus gaat dat niet lukken en zodoende blijven de punten in Rotterdam.

Forward- Qui Vive: 2-2

Forward is bezig aan een prima rentree in de Overgangsklasse. De Tilburgers staan zesde en hoeven niet meer naar onder te kijken. Voor Qui Vive geldt eigenlijk hetzelfde. Al zullen ze er in Uithoorn niet helemaal gerust op zijn. Zeker gezien het matige resultaat van de afgelopen week tegen Union. Tegen Forward richt de ploeg zich weer enigszins op, maar tot een overwinning leidt dat niet. Wél een puntje.

Overgangsklasse B Heren

Klein Zwitserland – Hurley: 2-4
Klein Zwitserland is slecht uit de winterslaap gekomen. Eerst werd er een zeker lijkende overwinning op Groningen uit handen gegeven en vorige week kreeg het in eigen huis een pak slaag van Alkmaar. In de derde thuiswedstrijd op rij moet het dan ook gaan gebeuren voor de equipe van Thomas Zwart. Een makkelijke opgave is dat echter niet. Koploper Hurley komt namelijk op bezoek. De Amsterdammers verloren dit seizoen pas één keer en lijken op weg naar het kampioenschap in Poule B. Op bezoek bij KZ wordt een belangrijke volgende stap gezet.

Alkmaar-Oss: 4-4

Alkmaar boekte vorige week een schitterende 5-2 overwinningen op Klein Zwitserland en wil deze lijn graag voortzetten tegen Oss. De Brabanders lieten het in hun eerste wedstrijd na de winterpauze lelijk liggen tegen HBS en azen nu op revanche. Het is een wedstrijd tussen de nummer 7 en 8 van de ranglijst, maar Alkmaar heeft maar liefst zes punten meer dan Oss. De Noord-Hollanders moeten deze wedstrijd winnen willen ze nog aanspraak maken op een plekje in de play-offs. Naar verwachting komen ze echter niet verder dan een gelijkspel.

Were Di- HBS: 5-2

Vanwege de carnaval in het zuiden van het land vindt deze wedstrijd niet op zondag, maar op zaterdag plaats. Voor Were Di een zeer belangrijke wedstrijd. Winnen de Tilburgers, blijven ze meedoen om de bovenste plaatsen. Bij ieder ander resultaat zal het team van coach Steijn Spreij voorlopig moeten afhaken. HBS is voorlopig even uit de problemen. De ploeg won vorige week enigszins verrassend van Oss en heeft nu een gaatje geslagen met de onderste ploegen. Were Di  zal deze wedstrijd overtuigend winnen en kan daardoor met een gerust hart gaan carnavallen.

Groningen-Almere: 2-4

Groningen verloor vorige week het zeer belangrijke degradatieduel en is daardoor teruggezakt naar de voorlaatste plaats op de ranglijst. Almere leeft al weken in een hosannastemming. De promovendus boekt week in week uit een nieuwe overwinning en is nu zelfs terug te vinden op een tweede plaats. In het hoge noorden komen daar gewoon weer drie punten bij.

Victoria-Voordaan: 2-1

De tweede topper van deze speelronde. Victoria heeft even een stapje terug moeten nemen na de nederlaag van vorige week bij Almere. Reden tot wanhoop is dat echter niet. De Kralingers staan er, zeker bij winst op concurrent Voordaan, nog altijd prima voor. Een eenvoudige klus zal dat echter niet worden. Voordaan won hun laatste twee wedstrijden en is dus sterk uit de winterstop gekomen. Daar komt geen derde overwinning achteraan, de punten blijven in Rotterdam.

Reageer